כמו שאתם תיכף תראו

soferk73

New member
כמו שאתם תיכף תראו

זוהי העוגה הראשונה שלי!, לכן אבקש להיות עדינות עם הביקורת(סתם צוחקת
). סוף סוף אזרתי אומץ להתחיל להשתמש בבצק סוכר שיושב ומחכה לי כבר די הרבה זמן,כל ערב אני קוראת בפורום שלך ולומדת המון היום אזרתי אומץ מכיון שהיה לי מצב רוח טוב(בחינת הבגרות שעשיתי היום הייתה טובה)
. אני יודעת שהעוגה בעייתית מפני שיש לה "הר" קטן במרכז אבל מכיון שזה מה שיצא החלטתי למרות זאת להשתמש בעוגה. אין לי שום כלים או צורות לכן נאלצתי להשתמש בידי שיש לומר לה הכי כישרוניות. רציתי לדעת מה אתן אומרות על זה בתור עוגה ראשונה? והאם יש תקווה?
 

soferk73

New member
הפעם מזוית אחרת ורציתי גם לשאול

מכיוון שלאחותי יש צליאק(רגישות לגלוטן) חומר הנמצא בקמח. הייתי רוצה מתכון לעוגה שאין בה קמח וניתן לצפות אןתה בבצק סוכר, (אולי עוגה אותה אתן מכינות בפסח). תודה מראש
 
מצרפת חוברת מתכונים לחולי סוכרת

לא ניסיתי אותם, אבל רק בגלל שלא ממש היה לי צורך בכך. נשמח לשמוע ביקורת
 
כנסיון ראשון בהחלט זה נחמד מאד

הכי חשוב זה באמת להתנסות בחומרים, להכירם ואז להגיע איתם לתוצאות מרשימות. חשוב מאד לישר עוגה לפני הציפוי, זה מה שעושה אות יפה ומרשימה. כמו כן כדאי לאפות עוגה כך שתצא גבוהה. היופי קצת נעלם כאשר העוגה נמוכה מאד. התקווה איז אאוט דר...
אין ספק שתמשיכי ותצליחי
 

נטעים

New member
ליפני הכל העוגה שלך חמודה ובסכ הכל

התנסת בבצק אהבתי שלא הוספת ים של צבעים ואלמנטים לפעם הבאה 1על העוגה להיות ישרה פה זה ממש בולט וחבל 2על החלקים שמדביקים על העוגה להיות ישרים וחלקים רואים פה את האצבעות שלך גם באלה שעומדים רצוי סגירה זה משדרג את העוגה אבל כמו שאמרתי רואים השתדלות בהצלחה
 

soferk73

New member
תודה זה בהחלט מעודד לשמוע שיש

תקווה. עכשיו אחרי שהתנסתי ואהבתי את זה אני יכולה להרשות לעצמי לקנות חומרים מיוחדים שיסייעו לי בהכנת עוגה טובה יותר. דבר נוסף אחותי היא חולת צליאק לכן אין לה שום בעיה לאכול דברים ממותקים אלא אסור לה לאכול דברים המכילים גלוטן- חומר הנמצא בקמח. לכן רציתי שתביאו לי מתעון בו אתן משתמשות בפסח ושמצליח לגרום לכך שהעוגה לא תתפורר. שוב תודה רבה
 
עוגות של פסח לא ממש מתאימות לזה

אולי מקמח תפוחי אדמה, אני לא בטוחה. העוגות שאני מכירה הן אווריריות מידי בשביל בצק סוכר. ראיתי בסופרים שמוכרים קמח נטול גלוטן, לא יודעת איך הוא אבל שווה לנסות לדעתי.
 

soferk73

New member
זוהי בידיוק הסיבה שפניתי אליכן

ניסיתי את כל סוגי הקמח שמותרים לנטולי גלוטן ולכולם יש את אותה הבעיה- אוריריות והתפוררות. אם למישהי יש בכל זאת רעיון אשמח לשמוע
 

net the jet

New member
הנה מתכון נפלא למי שסובל מצליאק

בלי קשר לבצק סוכר ( חבל לקלקל אותו עם זה ) אבל- תעשי אפילו עוגת פסח פשוטה-ומקסימום להשגת גובה תכיני 2-אחת על השניה ( כי זו הרי הבעיה המרכזית של עוגות פסח-שהן נמוכות. ) טורט שוקולד של ג'יימי אוליבר 150 גר שקדים 150 גר אגוזים ( מלך או פקאן ) 300 גר שוקולד מריר 200 גר חמאה 6 ביצים 100 גר סוכר במעבד מזון לטחון אגוזים ושקדים, להוסיף 200 גר שוקולד ולהמשיך לטחון. לערבב חמאה וסוכר, להוסיף חלמונים. לערבב עם שוקולד. להקציף חלבונים עם קצת מלח. לערבב הכל. לשים בתבנית 26, לדחוף פנימה בפיזור קוביות שוקולד ( 100 גר הנותרים ) לאפות בחום בינוני, עד די יבש. ( הקוביות לא אמורות להנמס לגמרי )
 
עוגה חמודה כל הכבוד!

יש תקווה כמובן! לא להתייאש אגב לגבי הגבעה: פשוט לחתוף פעם הבאה ולהפוך את העוגה
 
למעלה