כמו שהבטחתי דוגמאות לפתקים (אטיקטים)

כמו שהבטחתי דוגמאות לפתקים (אטיקטים)

של בשר מיובא .ברמה הגבוהה ביותר. האנטריקוט בתמונה חסר כל מליחות. ברור קצר העלה שהם ממליחים רבע שלם וכך מכשירים.. נ.ב. מספרו.לא 1..אלא 318 צ'י
 
ורד הצלע למעלה מארגנטינה מס'5 מפולניה

מהבשרים הטובים ביותר שפגשתי בימי חלדי. בעקרון פתקים דומים עם הפרטים של ארץ היבוא מספרי יצרן מחו"ל חיבים להיות על הפתק. המעידים שהבשר לא טופל בארץ ע"י יצרן מקומי. בחו"אסור להוסיף לבשר דבר וחצי דבר. חג שמח ושנה טובה צ'י
 

nati57

New member
ציקימינגו

תודה על השעור המעניין בנושא יבוא הבשר אישית אני קונה רק בשר טרי באטליז קבוע מזה 27 שנה ומאד מרוצה הבעיה היא המחיר הגבוה והפחד שלי מקפוא הנמכר ברשתות השונות ו"איכותו" הייתי שמחה להתנסות בבשר שאתה ממליץ עליו הפולני /ארגנטינאי יש לך או למישהו מושג איפה להשיגו? האם רשתות השווק הגדולות משווקות אותו ואם כן איך אדע לזהות? חיפשתי בכמה מקומות שופרסל, טיב טעם קשת טעמים ומגה ולא מצאתי אני גרה באזור חיפה תודה ענת
 
ענת גשי לקצב במרכול ושאלי

האם יש לו בשר מספר .....כל שהוא .....באריזה המקורית מחו"ל לדעתי הוא יענה בכנות..... בהצלחה צ'י
 
בשר פולני באטליזים רציניים

בקשי מספר 5 קפוא באריזתו המקורית. לצערי מוכרים את הבשר הזה כשהוא מופשר בתור טרי.. צ'י
 

prizman

New member
טוב לדעת

שמיבאים בקר גם מפולניה. עם יבוא הפולניות זה לא כ"כ הצליח, קח לדוגמא את אמא שלי, מקווה שעם הבקר זה הולך טוב יותר
הבעיה שלי עם ההמלחה בתהליך ההכשרה היא לא טעם מלוח כשמדובר בבקר אלא הוצאת הנוזלים מהבשר ופגיעה באיכותו. כמובן שבשר מעובד גרוע בהרבה. את הפילה גם מכשירים בהמלחה? הוא לא מגיע ברבע פרה או שאני טועה?
 
פילה מגיע מנוקר ולא מוכשר

רק זה היה חסר שימליחו פילה .גם הסינטה. שאר החלקים האחוריים מגיעים לאירופה. למרות מה שהרוב חושבים שאר החלקים ברבע האחורי יותר מענינים מהטי בון. חלקים כמו האווזית =קצ'קה או השייטל . והפקניה... צ'י
 

prizman

New member
הבנתי

למעשה מצב הכשרות של הפילה המנוקר זהה למצב של כתף לא מוכשרת, דהיינו מה שנקרא כשר ולא מוכשר. אז מהיכן הבעיה להביא כתף או שריר שלא הוכשרו? לכל חלק האיכויות שלו. הבעיה העיקרית עם טי בון בישראל היא שכמעט אין מקום שמצליח לנווט נכון בין הכנת צד הפילה לבין צד הסינטה. עוד שאלה קטנטונת בנושא פילה שתמיד מסקרנת אותי. נניח שאני הולך למסעדה כשרה ומבקש סטייק פילה בדרגת רייר. זו לא דרגת צליה שמכשירה אותו, ניתן להסיק שהבשר כן הומלח או שהמסעדה לא כשרה? כי בעובדה מגישים דברים כאלה.
 
פילה או כל בשר אחר על האש

על האש אין צורך להכשיר יש שתי צורות הכשרה אחת ע"י השריה ומליחה השניה ע"י צליה על אש כמו ..כבד..עטין ..ששם זו הדרך היחידה להכשיר יש עדין יבוא בשר לא מוכשר לארץ . למי שמתעקש יש יבוא בשר מכל סוג כולל פירות ים. וכמובן מגדלים חזירים.יענים.ארנבות.ו גם גמלים שבשרם מעולה לנקניקים.. דרך אגב .מספר שפיים טוענים שבשר עוף מוכשר טעמו טוב יותר... וכמובן אני אישית משרה דגים במלח ולימון לפני הכנה. צ'י
 

prizman

New member
אולי לא הבהרתי טוב את הנקודה

ידוע שצלייה על האש היא אחת מדרכי ההכשרה, אבל צלייה לדרגת רייר לא עונה לדרישות ההכשרה שהן בין מדיום לוול דאן. איך פותרים את זה במסעדות הכשרות? מה מגדלים אני יודע, בשר גמל טרם טעמתי בנקניק, בשר סוס ופרד בההחלט מוסיף. בקשר לבשר עוף מוכשר זו שאלה מעניינת. אם אתייחס לטעם אישי אז בשר עוף טרי מהשוק לא טעים לי, מעליומדורג בשר עוף קפוא בסופר, מעליו בשר עוף טרי בסופר והכי טבע עוף שהבנתי ששוב נכנסים לשוק.
 

צלשף

New member
במסעדות גלאט הבשר מוכשר גם

הנתחים לצליעה ודרגת הריר לא קיימת כאופצייה. לגבי בשר העוף אני מסכים אתכם הוא הרבה יותר טעים מומלח, בשר סוס אכלתי בשתי צורות אחד בנקניק ושני כסטייק, בשני המקרים הבשר משובח, ישנו מחסום פסיכולוגי עם בעל החיים הזה ולכן הוא לא נצרך בשותף, עובדה אחת חשובה לציון, בשר הסוס נחשב לבשר הכי נקי מיקרוביולוגי. בשר גמל בטוח שאוכל בטיול הקרוב למרוקו ואז נראה.
 

prizman

New member
ההכרות שלי עם מסעדות כשרות

היא לא מכיוון הגלאט ובטח שלא הזמנתי בהן סטייקים, רק מתעניין איך הן מתמודדות עם הבעיה מול ההכשרים השונים. לא יודע מה רמת הנקיון בבשר סוס, כשאני אוכל אני נותן דגש על הטעם. מה יקרה אח"כ? ימים יגידו. לא נראה לי שיצא לי לאכול גמל בקרוב, אין אצלי בסביבה. דב דווקא כן.
 
טעות קטנטנה חברים

אין בעייה הלכתית באכילה של בשר ריר ובכל המסעדות הגלאט שאני מכיר זו לא בעייה כלל.
 
והבהרה לגביי ההלכה

מבחינה הלכתית מותר לאכול בשר בלתי מוכשר בכל שלבי העשייה. ז"א בשר חי, ריר, מדיום ריר, וכו' עד וול דאן. כולם מותרים מבחינה הלכתית. כל הבעייה מתחילה כאשר שמים נוזל רותח על הבשר שאז ההלכות משתנות.
 

אiנליין

New member
תודה, כלומר מספר זה זיהוי של סוג נתח הבשר

ולא מעיד על איכות ? פשוט במקום לבקש/לומר "צלי כתף", אני אומר "נתח מספר 5" ?
 
למעלה