כמטריילס- פסי ההתעבות שיש בשמיים בשנים האחרונות

Feanor75

New member
כמטריילס- פסי ההתעבות שיש בשמיים בשנים האחרונות

לפי הקונספירציה- מרעילים את הציבור בכמיקלים. המטרה לא ברורה ונעה בין אינטרסים של חברות התרופות לטענות בנוגע לדילול האוכלוסיה בכדור הארץ, מזימה של המאפיה העולמית.
חיפשתי את ההסבר הרשמי לתופעה.
בויקיפדיה שגם היא נשלטת ע"י התאגידים ומפיצה שקרים בכל מה שקשור לנושאים רוחניים ולקונסיפרציות, רק שוללים את הקונספירציה מבלי לפרט.
https://he.wikipedia.org/wiki/פס_התעבות

הסקתי מכך שהממסד מצפה שהציבור יאמין שהמטוסים שיוצרים את פסי ההתעבות הם בעצם מטוסי הנוסעים הרגילים. אבל זה לא הגיוני, כי מדובר בכמות עצומה של מטוסים, בלי שום פרופורציות. בישראל למרבה המזל זה עדיין נדיר אבל באירופה רואים אותם כמעט כל יום מכסים את כל השמיים! במו עיניי ראיתי איך הם טסים שתי וערב, כמה עשרות של מטוסים בכל מרכז אירופה, לפני שנתיים וגם עכשיו כשהייתי, הם לא הפסיקו. או שמדובר בפרויקט ענק שקשור כביכול במניעת ההתחממות הגלובלית- אגדה מארץ האגדות, כי אז לפחות היו טוענים שזה ההסבר וכמובן שאף אחד מהתאגידים לא יעשה כך לטובת האנושות מתוך אלטרואיזם, מבלי לספר לנו מעשיות שהדבר הכרחי ושאנחנו צריכים לממן את זה במסים.
אם שעת טיסה של מטוס סילון בודד עולה כמה אלפי דולרים בחישוב כולל, תחשבו כמה עולה להטיס כמה עשרות של מטוסים 4-5 ימים בשבוע, ואת זה צריך להכפיל בעוד כמה עשרות כדי לכסות את שטח אירופה. בארה"ב כמדומני יש את אותו דבר. באוסטרליה לא שמעתי. בהודו כשטיילתי לא היה את זה.

טענות מרחיקות לכת יותר מייחסות את כל התחלואים והמלחמות הנפוצים בתקופה המודרנית לפעילות של גזע מרושע של חוצנים (REPTILIANS) שניזון מאנרגיות שליליות ופועל לדיכוי המין האנושי, מפיץ מחלות, פחד ושנאה בקרב המין האנושי.

בקשר לחברות התרופות ולמאפיה העולמית זה סביר בהחלט, פעילות שלהם שבעבר נחשבה לקונסיפרציה, כיום היא כבר עובדה מוכחת עם אינספור ראיות. החוצנים מושכים בחוטים מאחורי הקלעים? זה כבר קטונתי, לא יכול להתייחס לכך בינתיים אבל לא שולל.
הכל פועל לפי תוכנית הבורא, מי שבסדר אין לו ממה לפחד.

מעניין מה טוענים ידידינו המדענים.

נירובי1

New member
פסי ההתעבות שישנם בשמים נוצרים מהתעבות המים שיוצאים עם עשן

המנוע (כתוצאה מהמים שיש בדלק - ומדובר בדלק סילוני שהוא דלק די פשוט)
סיבה אחרת להתעבות היא שבתנאי טיסה מסויימים ישנה ירידת לחץ חזקה בקצוות הכנפים שגורמת לירידת טמפרטורה וכתוצאה מכך להתעבות המים שבאוויר

Feanor75

New member
זה ההסבר רק לגבי אחוז מזערי מפסי ההתעבות. השאר- ריסוסים.

guprnds

Active member
בודאות מוחלטת שאין אחריה עוררין

...

אנשי הקונספירציה המבושמים מעצמם עד כלות מוחקים לעצמם את החיים. חשוב לרגע כמה זה נורא לחיות בתוך בליל של אמירות ריקות, מחשבות נבובות, ויהירות אין-קץ המחפה על ריקנות פנימית. ה-'כימטרייל' הוא קישקוש מוחלט שמקורו בבורות בשטחיות ובנפיחות עצמית. ממש כמו אנשי הארץ השטוחה, הילד ממאדים, כוכב ניבירו ועוד כהנה וכהנה קישקושי סרק ריקים.

Feanor75

New member
לא ודאות, מנסים להבין

יש דברים ברורים ומוכחים ויש פחות, ויש שמתגלים בסוף כקשקוש.
ולמה אתה חושב שקבלת קונספירציה אחת מחייבת את קבלת כל השאר? אני לא מאמין שהעולם שטוח. וכמובן שלא התייחסת בשום מילה לנושא הדיון.
במקומך לא הייתי ממהר להשמיץ, כי מדבריך משתמע שאתה מאמין לכל מה שמקובל לחשוב, כל מה שרצו שתחשוב כמו הקשקוש המופרך של תיאורית האבולוציה, שהמוסדות והסדר הקיימים והבנקים הם בסדר והחיים כיום יותר טובים מלפני מאות שנים.

גלעד0011

Active member
שטויות הוא הסביר יפה מאוד

לא אחוז מזערי ולא נעליים זה הסיבה לכל השובלים שאתה רואה.
הסיבה היחידה שאתה מאמין בזה זה בגלל שאין לך מספיק ידע בתחום כדי להבין שזה שטויות. כל אחד שלמד 5 דקות פיסיקה מבין לבד

Feanor75

New member
אתה מחזיק בידע מיושן ולא רלוונטי

אם אתה לא מאמין, הנה תמונה.
מטוסי נוסעים לא טסים בכמות כזאת ולא במסלולים כאלה.

גלעד0011

Active member
הם כן טסים בתדירות כזאת ואפילו בתדירות גבוהה יותר

במיוחד ליד שדות תעופה, בדפוס המתנה לנחיתה.
התמונה הזאת מוכרת לי... אני אנסה למצוא לך את התמונה האמיתית לפני שהיא עברה עריכה בפוטושופ ואפרסם אותה.

Feanor75

New member
לא, הם לא

בחרתי בתמונה הזאת רק כי נראתה לי אותנטית יותר מהאחרות, אבל זה לא משנה.
אני ראיתי במו עיניי את השתי-וערב הזה, בכל רחבי אירופה כולל במקומות נידחים ומרוחקים משדות תעופה, בטרקים.
כל אירופאי מכיר את זה, תשאל אותם.
מישהו הראה והוכיח גם שויקיפדיה שינתה המון פעמים את ההסבר שלה לתופעה הזאת.
אבל בולע כל שטות שמוכרים לך, ללא שום ביקורת, כדאי לך לפקוח עיניים.
&nbsp

גלעד0011

Active member
אני חושב שהבנתי למה אתה חושב שזה לא כשר

יכול להיות שאתה מאמין שהשובלים שמשאירים אחרייהם המטוסים נעלמים אחרי כמה דקות. זה לא המצב. השובלים האלה יכולים להישאר גם שעות.
תראה - אם אתה בקטע של סיפורי פיות ומעשיות שיהיה לך לבריאות עם זה. בנתיים, שאר העולם כבר המשיך הלאה בלעדייך, וזה לא משנה כמה פעמים תגיד שזה כמיטריילס.. זה עדיין לא הופך את זה לנכון. כולם יודעים שזה שטויות כי יש מספיק מומחים בעלי מוניטין שהתייחסו לעניין והפריכו אותו בלי שום בעיה. כל מחקר (אמיתי ואובייקטיבי) של 5 דקות בערך יראה לך שזה שטויות. אבל אתה בוחר לראות סרטונים מסויימים ולקרוא מאמרים מסויימים שמתאימים להשקפות שלך... ואין לך באמת יכולת לקבל מידע חדש. מבחינתי זה בזבוז זמן.
קח קצת ציטוטים וקישורים (אולי זה יוציא אותך מהבור שאתה נמצא בו):

"בשנת 2007 נטען בתוכנית תחקירים בטלוויזיה בלואיזיאנה שקיים ריכוז גבוה של בריום בפסי ההתעבות. בדיקה חוזרת העלתה שחלה טעות במדידה, והריכוז הוא נמוך ונורמלי."

"במספר מקרים ניסו תומכי התאורייה להוכיח את נכונותה, אך לא צלחו במשימתם."

"עשרות מאמרים פורסמו בכתבי עת מדעיים המסבירים את תופעת פסי ההתעבות ושוללים את הטענות של תומכי התאוריה."

"האסטרונום בוב ברמן איפיין את תאוריית כמטרייל כדוגמה קלאסית של כישלון ביישום העיקרון "תערו של אוקאם". הוא אמר: "במקום להבין את העיקרון הפשוט לפיו פסי ההתעבות מורכבים מאדי מים קפואים, הם מעדיפים לחשוב שמדובר בתופעה סודית שבה מעורבים 40,000 טייסים של חברות מסחריות ובקרי טיסה שמטרתם היא להרעיל את הילדים שלהם."

"הדלק שבו נעשה שימוש במטוסי הסילון הוא פחמימן. כאשר הוא נשרף הוא פולט פחמן דו-חמצני ואדי מים כחלק מהתהליך הכימי. הגזים נפלטים מן המטוס כאלומה אשר נוצרת בחום רב. המטוס טס בגובה רב שם הטמפרטורה נמוכה מ-40 מעלות צלזיוס מתחת לאפס[1]. האלומה מספיקה להתפשט מעט מאוד לפני שהיא קופאת והופכת לענן גבישי קפוא. אלומה זו היא פס ההתעבות."

"
מספר גורמים עשויים להשפיע על משך קיומו של פס ההתעבות:
רוחות: מפזרות את הענן תוך זמן קצר למרחב הגדול עד להיעלמותו.
ערבול האוויר: באוויר יש מערבולות קטנות, כתוצאה מזרימה טורבולנטית. מערבולות אלו מביאות את הענן לערבול מהיר עם האוויר במרחב עד שפס ההתעבות נגוז.
טמפרטורה ולחות: מביאות את פסי ההתעבות לידי המראה, כלומר, מעבר ישיר ממוצק לגז. ככל שהסביבה לחה יותר כך משך קיומו של השובל ארוך יותר."

https://aaconspiracies.wordpress.com/2013/03/24/ישראלים-פרנואידים-נגד-עננים/

http://contrailscience.com/contrail-or-chemtrail/

Feanor75

New member
דבריך בטלים

אתה לא מבין שהממסד המדעי ממומן ע"י אותם תאגידים. זה בדיוק אותו מצב כמו שבעבר כשהכנסיה שלטה, היא שלטה גם על הידע ומומחים מטעמה הם שעיצבו את דעת הקהל. עכשיו המדע תפס את מקום הכנסיה. הוכחה: אפילו הבל הבלים כמו תורת האבולוציה נלמדים במוסדות ההשכלה כעובדה. ז"א שהם יכולים לגרום לציבור להאמין במה שהם רוצים הזוי ככל שיהיה.
למשל ב-1967 נדמה לי, היה כנס שבו מתמטיקאים קבעו שתורת האבולוציה בלתי סבירה בעליל. אבל מכיוון שהיא שירתה אינטרסים של הרבה אנשים, אז אחר כך אורגן כנס נוסף, עם מתמטיקאים משוחדים שקבעו את המסקנה ההפוכה, כדי שיהיה אפשר להמשיך בהונאה.
אז זה אתה שמאמין בסיפורי פיות.
לא מספרים לך מה באמת יש בפסי ההתעבות, לא תוכל לדעת עד שתבדוק בעצמך (או עד שתחלה חלילה במחלות שהם מפיצים. אבל למרבה המזל בישראל הכיימטריילס עדיין לא בהיקף גדול, אז יש פה עוד תקווה). יש שם אלומיניום ועוד המון חומרים רעילים.
מה שאתה כן יכול לעשות בינתיים זה לחשוב בהיגיון, ולהגיע למסקנה שעובדים עליך, כמו שהסברתי לך והתעלמת- שבלתי אפשרי שכל המטוסים האלה הם מטוסי נוסעים. סע לאירופה ותראה בעצמך.
מאחל לך שתתעורר בהקדם מהאשליה, לטובתך.

גלעד0011

Active member
אני אפילו לא מתכוון לתקן את הטעויות שרשמת פה

אלומיניום רעיל? חחחחח עזוב לא משנה.
אתה מסתמך על כנס אחד ב67 ולא על אלפי הכנסים שבאו אחריו? אתה אומר לי שכל מה שאומרים לי אני מאמין ולא בדקתי בעצמי ואתה עושה את אותו הדבר בדיוק! חחחח מי יישמע טסת מאחורי מטוס שמרסס ולקחת דגימה בעצמך.
זה באמת מטוסי נוסעים ואתה יכול לעקוב אחרי תנועתם באינטרנט.
אני יכול לתת לך הסבר על כל ה"תופעות" שלא מובנות לך. וקיימים הסברים מפורטים גם בקישורים ששלחתי לך.
אבל זה לא יישנה - כי כל מידע שלא מוצא חן בעינייך אתה פשוט תגיד שזה חלק מהקונספירציה. זה מלכוד 22 של טיפשות. אי אפשר לצאת מזה.
תמשיך להיות טיפש... תהנה מזה ותאמין בכל מה שבא לך. אני ברשותך, אשאר בן אדם הגיוני שמבין את ההגיון המדעי והפיזיקלי מאחורי כל מה שהוא יודע.
חחחחחחחח איזה עליבות אלוהים.. מאיפה מגיעים האנשים האלה

uzi2

Active member
אין שום קשר ושום דמיון

בין הממסד המדעי כפי שאני והקולגות שלי חווים אותו ביום יום, ובין ה-"הגיון הבריא" שלך.
היקפי השוחד הנדרשים מאותם תאגידים מסתוריים כדי לשחד את כל אינספור החוקרים באינספור מוסדות המחקר שבכל רחבי העולם יותר מופרכים אפילו משאר הטענות שלך. תוסיף לזה היקפי שוחד לכל אלו שמעלימים עין מאותם chemtrails ומכיוון שזה מאוד פשוט לבדוק, גם כאן צריכים תקציבי עתק כדי לשחד בהיקפים ובאחוזים כל כך גדולים.
בקיצור אתה מבקש מאיתנו לא רק "לחשוב בהגיון" אתה מבקש מאיתנו לזרוק לפח כמויות עצומות של ראיות סותרות ומחקרים סותרים (שבלא מעט מהם התעמקנו והשקענו זמן להבין עד הסוף), בשם ראיות ספקולטיביות וחובבניות, כדוגמת הצילום שהעלית ושהכרזת עליו שהההסבר על פי חוקי הכימיה לגביו הוא לא ההסבר הנכון. או העקבות שמזכירות במקצת סנדלים שהעלת.

תודה. אני מוותר.

Feanor75

New member
הכיימטריילס עולה יותר מהשוחד הנדיב ביותר

מה ההסבר שלך לתופעה? למה נמנעת מלהציע הסבר?
&nbsp
הוכח בעבר שקונסיפרציות רחבות היקף אפשריות בהחלט: השוחד והשחיתות בתעשיית התרופות, שמסממת ציבור שלם שמאמין שהוא צורך תרופות. מימון מחקרים וכיוצ"ב.
&nbsp
פצצות האטום על הירושימה ונגסאקי היו הלם מוחלט בעולם, למרות שבפרויקט הפצצה האטומית היו מעורבים אלפי אנשים.
&nbsp
קונספירציות העבר, בחלקן הן עובדות ההווה.

uzi2

Active member
הוכח בעיני המאמינים.

לא הוכח ולא נעליים. הוכח פעמים רבות שיש שחיתות (ויש). לא הוכח שהכל מושחת. אני לא מדבר על מקבלי ההחלטות שזו קבוצה קטנה שחלקם מונעים משיקולים זרים, להם יש השפעה אולי על המדיניות בפועל אבל מעט מאוד השפעה על המחקר. אני מדבר על אינספור החוקרים באינספור מוסדות מחקר, וזה בדיוק כמו להביא הוכחות לכך שיש פדופילים יהודים, ולהכריז שזה מוכיח שהיהודים הם פדופילים.

נמנעתי מלהציע הסבר משום שההסבר הטבעי והמתבקש בהתאם לחוקי הכימיה, כבר הועלה כאן על ידי אחרים.

הפרוייקט של הפצצה היה ידוע. מה שנשמר בסוד היו הפרטים, וכל מי שעסק חתם על הסכם סודיות וגם אם לא ידעו בסביבתו את הפרטים ידעו גם ידעו שהוא עוסק בפרוייקט סודי. זה לא דומה למצב באוניברסיטאות. יתרה מכך, גם אם היית צודק בעניין האחרון, עדיין אתה מדבר על משהו שהוא בהרבה סדרי גודל יותר קטן מתיאוריית הקונספירציה שאתה מאמין בה.

שנית מוסדות המחקר והאוניברסיטאות הם מקום פתוח - לא מקום סגור. המחקרים מפורטים ברמת פירוט גבוהה שתאפשר בדיקה של אחרים.

לדוגמה המחקר של נילסון ופלגר שהראה בעזרת סימולציית מחשב כיצד עין מורכבת שדומה דמיון מפתיע לזו של האדם, נוצרה מתוך ריקמה פשוטה מתחת לשכבה פשוטה. ההנחות המודל שלהם היו שמוטציות שלא משפרות את ה-"ראייה" לא שורדות. המודל הניח מוטציות אקראיות. ואכן מנגנון כזה הראה שעין אנושית לא רק יכולה להיווצר, אלא שאפילו באחוז גבוה של המקרים היא תיווצר.
אתה יכול כמובן להגיד שהם רימו. אבל כנדרש במחקרים מדעיים, הם פרטו במאמר שלהם את ההנחות והפרטים של המודל לרמת פירוט מספיק גבוהה, שמאפשרת לכל מי שיודע קצת אלגוריתם לשחזר בעצמו את הניסוי שלהם, ולראות בעצמו את התוצאות. המאמר כמובן מופיע במגזין proceedings of the Royal Society B. כלומר, כל הרעיון הוא שכל מי שרוצה יכול לבדוק את המחקר שלהם ובניגוד לכל מה ששלחת לי עד היום, אני יכול להאמין להם, אבל גם חופשי לבדוק בעצמי, והם דואגים שזה יהיה פשוט לבדיקה.
זה בדיוק מה שמבדיל בין מחקרים שנעשים במוסדות המחקר, ובין כל המיתוסים שמורצים ברשת.

Feanor75

New member
כצפוי, התעלמת מהטיעון המרכזי

אלה שמסתירים מאיתנו את האמת, סמוך עליהם שהם יודעים להתל בציבור בצורה יותר מתוחכמת ממה שטענת שבלתי אפשרי תודות לשקיפות. הם יתמקדו במחקר מסוים בנושא חסר חשיבות, ויציגו את ממצאיו כבעלי חשיבות, מטבע עובר לסוחר, כשהם מתעלמים מהשאלות הבסיסיות והחשובות יותר. כמו למשל במחקר על העש ששינה את צבעו בתקופת התיעוש של אנגליה: הוכיחו כביכול שיש אבולוציה ופרסמו בקול תרועה, אבל התעלמו מכך שהעש כבר הכיל בתוכו מלכתחילה את כל מגוון הגנים הדרוש למוטציה הרצויה (רמת המלנין), דבר שמעיד על בריאה. הם מלמדים את הדברים האלה באוניברסיטאות בתור עובדות מוכחות, זאת דוגמא לדרך שלהם להונות את הציבור.
&nbsp
אז ההרכב הכימי של שובלי ההתעבות הוא דרך בשבילם לסתור את הטענות, כי שם קל להם לבלף. וגם השקיפות שאתה משבח כל הזמן, הסברתי לך שהיא עדיין רק מה שמספרים לך אותם גורמים, כי גם התקשורת בידם.
העובדה היא ששמי אירופה מכוסים מדי יום-יומיים בענני הכמיקלים האלה, ע"י מאות מטוסים שטסים שתי-וערב. דבר שעולה הון עתק ונראה שאיש מהממסד אפילו לא מסביר לאיזה צורך זה נעשה. אם תציע הסבר לתופעה הזאת, ניתן יהיה לדון בו ולהתייחס ברצינות.

uzi2

Active member
אני לא מתעלם. אני פשוט לא מוצא הגיון.

ולא רואה שום התאמה למציאות. לגבי העש, גם אם נכון (ומנסיון שלי בד"כ מה שכתוב באתרי בריאתנים הוא סילוף, אבל בדקתי רק מעט מקרים כיוון שלוקח זמן להתעמק ולחקור למי שאינו מומחה בתחום - זה לא פשוט לקרוא באתרי אג'נדה ולהאמין שמה שכתוב שם נכון אבל במעט שמצאתי היו דוגמאות שסולפו (אני מניח שלא במזיד לדוגמה אותו אדם שכאילו קם מתחיה והתחיל לדבר בעברית עתיקה. בגירסה של בית החולים: יצא ממצב צמח, והתחיל לדבר גי'בריש, ורב שהיה באזור אמר שזה מצלצל לו כמו איזה סוג של עברית עתיקה, אבל גם הרב לא הבין אף מילה כלומר, לא באמת זיהה שזו שפה שהיתה קיימת. דוגמה אחרת היא עם הסנדלים, שבו לא היו רגישים להבדל בין "טביעות של סנדלים" ובין "טביעות שמזכירות במקצת סנדלים"), אז האפשרות השנייה היא התקבצות נדירה של צירופי מקרים נדירים. כיוון שיש יותר מדי תופעות שאם לא מקבלים את תורת האבולוציה הן סתם אסופה נדירה של צירופי מקרים נדירים. אבולוציה ברמה של חיידקים אתה יכול לראות בעצמך במעבדה. רק תטריח את עצמך.

לא הייתי באירופה? שובלים דומים ראיתי רק במקום אחד, וזה היה לא רחוק משדה תעופה בבלגיה במזג אוויר קר בשעות הבוקר. היכן שהיה צפוי לראות את הדברים האלו.על פי חוקי הכימיה שגם מתאימים לאינספור תופעות אחרות. אתה יכול להמשיך ולתייג כמויות בלתי נתפשות של מידע ומחקר שנעשה באינספור מקומות על ידי אינספור חוקרים ועל הדרך גם אינספור גורמים אחרים שאחראים על בקרת תעופה ועוד ועוד כחלק מתעשיית שקרים של תאגידים מסתוריים, וכל זאת על בסיס דברים שאתה קורא באתרי אג'נדה או מחפש באינטרנט. בעיני זה כמו לנסות לשכנע אותי שיש לי קרניים ושפשוט שטפו לי את המוח לא לראות אותן.

השקיפות זה לא רק מה שמספרים לי. זה גם מה שאני חווה בעבודה שלי. נתתי לך דוגמה שאתה מוזמן לבדוק. אתה רק צריך לדעת לתכנת, ולהיות זהיר בהבנת ההנחות. אתה לא חייב לסמוך על שום אתר ושום שמועה. אם זה אכן שקר, הסימולציות שלך לא יתנו את התוצאות שתואמות את מה שמופיע במאמר, ויש די והותר אנשים וחוקרים שעבורם לא מסובך לבדוק ולאמת.

למעלה