כמידי יום.......הנה התוצר היומי שלי

יוכי68

New member
כמידי יום.......הנה התוצר היומי שלי

מאפה גבינות סגור עפ"י מתכון של פירגה.............קל וטעיםםםםםםםםםםםםםם שווה לנסות ומהר.
 

שחמטית

New member
ואיך מנסים אם אין מתכון?

ואני הכנתי היום את עוגת בקוקוס עם ריבה שהכנת לשמחת תורה- לקידוש ואפיתי אותו פעמיים, אחרי שסיימתי לאפות וחתכתי לריבועים ראיתי שבפנים הוא עדיין לא אפוי אז את האמצע שמתי לאפיה חוזרת- אבל העוגה טעימה! והכנתי גם את השניצל תירס שננת מתכון ובעלי והבכורה אמרו לי לא להכין כי הם מעדיפים את ההוא של טבעול, אבל כמובן שלא התייחסתי אליהם והכנתי את זה היום לארוחת צהריים וזה נגמר!!!! הם ממש אהבו את זה- מסקנה: לא להראות להם את תיכנוני הבישול/אפיה אלא להביא להם מוכן בצלחת! נ.ב. חלק מהשניצלים ציפיתי בפירורי לחם יצא יותר טעים לטעמי, ונדמה לי שעדיף לעשות עם תירס קפוא (לא ניסיתי) כי מהשימורים הוא מתוק.
 

יוכי68

New member
שחמטית, אני שמחה שהצליח לך לגבי

עוגת הקוקוס וריבה.......אין סיבה שהחלק התחתון לא יאפה כי הוא נמוך יחסית ונאפה פעמיים.....מקווה שפעלת לפי המתכון (מניסיון איתך את אוהבת לשנותתתת
)
 

יוכי68

New member
המאפה פתוח כולל מתכון..יאמי

| 03/10/04 מאפה גבינות קלו pirge / מתכונים ו בצק שקם: מרגרינה + קמח תופח 350 גרם (שתיים וחצי כוסות) + שמנת 9 אחוז ללוש ולאחסן שעה במקרר. אני (יוכי) לא שמתי במקרר לחלק לשניים לשטח חלק אחד בתבנית. לפזר עליו 250 גרם גבינה בולגרית לגרר מעל הבולגרית 200 גרם צהובה. כדאי להוסיף מיכל קוטג' או גבינת טוב -טעם ,או גבינה לבנה 5% לרדד ולכסות בחלק השני של הבצק. לחתוך לריבועים או מעוינים. לשים בכוס 2 ביצים ולמלא את הכוס בחלב או שמנת מתוקה ומעט פלפל שחור . לצקת את הבלילה על המאפה באופן שווה.רצוי עם כף. ולאפות בחום 175 מעלות עד שיקבל צבע זהוב חומי. אני מקפיאה את הריבועים . מפרידה בין השכבות בניילון.טעים אפילו אחרי חודש. תבנית 27X33 משומנת. תהנו. מומלץ..........יוכי
 

מאיוש י

New member
המתכון הזה באמת טעים

גם אני הכנתי אותו בהמון גירסאות הנה גירסת הפטריות
 

רותי410

New member
יש בדיוק את אותו הרכב מלית אבל בבצק של סיגרים

לקחתי מהאתר חיים טוב מתכון של שרי שפילמן, אותו מילוי של גבינה 5%, גבינה בולגרית וגבינה צהובה, מורחים את הגבינה על עלה של סיגר, מפזרים גבינה מלוחה וגבינה צהובה, מגלגלים וכורכים לשבלול, מניחים את השבלולים צפופים בתוך תבנית עגולה ואופים - מתקבל מאפה שושנים. טעים-טעים
 

רותי410

New member
כן, יוצקים תערובת של חלב וביצה ותבלינים

אני פורחת גם בזכותך. נתתן לי חשק. אבל את המתכון הזה ניסיתי עוד קודם כשהיינו אצל חברים ורציתי להביא להם משהו לנשנש. היום עשיתי את לביבות הבטטה של ניקי. נדמה לי שאת היית הראשונה שהעלתה את המתכון לפורום הזה. רק הוספתי טיפה כמון, כי אני מתה על התבלין הזה. אני די אהבתי, כי אני לא מטורפת על בטטות, אבל האחרים התלהבו מאוד. אין ספק שאני יוצאת נשכרת מהפורום המקסים הזה!
 

יוכי68

New member
רותי, חיפשתי ולא מצאתי..תוכלי לעזור לי

למצוא את המתכון שציינת?
 

רותי410

New member
בכיף

אני לא מאמינה שאת מבקשת ממני! מתכון (אפילו שהוא לא מקורי שלי. יש לי אותו, אבל אני לא יודעת איך מעלים לפורום אז אני ארשום אותו. פשטידת קלי-קלוטו (מאת שרי שפילמן) החומרים 10 עלי סיגר (לתבנית שלי הייתי צריכה יותר מ-10 עלים - משהו כמו 13) 500 גרם גבינה 5% (אני שמתי 1 רגילה ו-1 קוטג') 250 גר' גבינה צהובה מגוררת מכל סוג שרוצים (אני שמתי עמק) 250 גר' גבינה מלוחה מכל סוג (אני שמתי בולגרית) 1 ביצה (אני שמתי שתיים) 1/2 כוס חלב (שמתי קצת יותר) אופן ההכנה 1.מחממים תנור ל-200 מעלות 2. מורחים על כל עלה סיגר גבינה לבנה. 3. מפזרים גבינה צהובה 4. מגלגלים לרולדה וכורכים לשבלולים 5. מניחים בתבנית בצפיפות את השבלולים 6. חותכים לקוביות את הגבינה המלוחה ושמים במרכז כל שבלול קובייה. 7. מערבבים ביצה עם חלב ושופכים על השבלולים (אני הוספתי תבלינים לתערובת קצת פלפל שחור, פפריקה ותערובת של תבלינים אמריקנים - אבל אפשר מה שאוהבים). 8. מכניסים לתנור ל-10 דקות ואחר כך מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 20 דקות עד שהפשטידה משחימה. בתיאבון (האוכלים התלהבו, ואני התלהבתי מהעובדה שמכינים את הפשטידה בצ'יק. כל אחד ומה שמשמח אותו)
 

רותי410

New member
כן.

אם תדריכי אותי, אני אשלח לך האתר. או באמצעות המייל שלך, או שתגידי לי איך מעלים לפורום.
 

רותי410

New member
היי, יוכי, תודה על הקורס המזורז

אני שולחת לך לפי ההוראות שלך את הדף המדובר. סליחה על האיחור, רק היום ראיתי את ההוראות. נקווה שתראי - וכל מי שרוצה לראות - את התמונה. המתכון באמת שווה.
 

יוכי68

New member
רותי, את ענקיתתתתתת, כיף ללמוד ולהתלהב

ראיתי את הקישור והתמונה, רציתי לראות איך זה נראה, עכשיו אני רואה שלא בדיוק רואים את השבלולים כי הבצק מתנפח לו....אבל נראה לי שאנסה את זה.......אכן קלי קלוטו......תודה לך ושוב............אף פעם לא מאוחר ללמוד.........למענך בכל שאלה.
 

רותי410

New member
תודה

מהאתר חיים טוב, מתכון של שרי שפילמן. הוא קיבל ביקורות מצוינות ולכן החלטתי לנסות. לא שתמיד זאת אינדיקציה לטיב המתכון. כבר נאמר על טעם וריח וכו'. באחד המקומות התפרסם מתכון לפיצה סיציליאנית שלא קיבל ביקורות נלהבות כל כך, אבל חברה שלי, שלא מתייחסת לביקורות אלא למתכונים, והיא מבינה לפי המתכון אם הוא טוב או לא (בניגוד אלי), עשתה אותו והוא היה נהדר, ולכן גם אני עשיתי אותו וקיבלתי ביקורות נלהבות.
 
למעלה