כמלחמה בדכאון פתחתי גם בלוג

כמלחמה בדכאון פתחתי גם בלוג

סיפור של סיפור חיים

מבקש ברשותכם לפרסם את הבלוג שפתחתי היום.

אם תכנסו אל נא אל תחפשו בו איכויות ספרותיות יוצאות דופן, או שפה מורכבת ומיוחדת.
לא זו כוונתו.
גם לא עצות טובות ומועילות בהכרח למלחמה בדכאון ובשאר רעות חולות. ניסיתי הכל עד כה, חוץ מלזעוק את כאבי.

אתחיל לפרסם בקטעים את חייו של ילד מוכה. והילד הזה הוא אני.

מקווה לא להוסיף חלילה כאב על כאבכם, אלא לחלוק כאב משותף.

הנה הלינק ותודה על ההקשבה

http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?foldername=akeda

קליופיה

New member
כתבת מקסים

מצפה להמשך.
אהבתי את מה שכתבת - תודה !

Lady Stark

New member
וואו

טקסט מעולה, נוקב, מכאיב ומדויק. התובנות שלך מדהימות בעיני.
וזה כל כך נכון - בתור ילדים שעוברים התעללות אנחנו רק רוצים לשרוד. אין לנו דרך לקלוט בכלל כמה היינו חזקים כילדים. כמה ספגנו, ללא יכולת אמיתית לעמוד על שלנו, דווקא מהאנשים שאמורים לגונן עלינו.
היום, כשהחיים פחות מאיימים באופן אובייקטיבי, הקריסה מגיעה.
אני ממש מודה לך על מה שכתבת.
ומצטערת על הסבל.

Lady Stark

New member
שוב

ריגשת אותי מאוד.
אין לי ספק שאתה לא קורצת מאותו חומר ממנו קורצו הוריך.
אתה משהו אחר.

קראתי את כל הפוסטים שלך

אין ספק שהנושא קשה ומזעזע אותי אבל כל כך חשוב.

רק שאלה אחת ברשותך, באחד מהפוסטים כתבת שלמרות הילדות הקשה עזרת להורייך וטיפלת בהם בעת בגרותם. רציתי לשאול מאיפה שאבת את כוחות הנפש (ולמה) לעשות את זה אחרי שהם התייחסו אלייך ככה בילדותך.

kasharel85

New member
שאלה טיפשית

בתור ילדה מוכה אני יכולה להעיד שילדים אוהבים את ההורים שלהם בצורה עיוורת ואני בטוחה שמראה של קשיש שביר ועייף לא מהווה טריגר אלה חמלה הוא כבר לא ילד וגם אני כבר לא ילדה אבל סלחתי לאמא שלי על שהיכתה אותי כי הבנתי אותה ככה חינכו אותה וזה מה שהיא ידעה על חינוך ילדים למרות שמגיל 12 עד גיל 27 כל פעם שאני נזכרת בזה אני מנסה להתאבד כי זה משאיר צלקת בנפש ואם אני אצטרך לטפל בהורים שלי כשיתבגרו אני יטפל בהם ללא צל של ספק כי הם ההורים שלי ואני אוהבת אותם מאוד למרות שאני כועסת על העבר אני לא סיפרתי לאף אחד על שמכים אותי בבית כי האיום הגדול של אמא היה לכי תחפשי לך משפחה אחרת ותמיד פחדתי שאם אני יספר יפרידו ביננו למרות שסבלתי ממנה אהבתי אותה אהבה עיוורת כי היא אמא שלי ושום אמא מחליפה שבעולם לא יכולה לתת אהבה כמו שאמא אמיתית יכולה לתת ותמיד שאלתי את עצמי למה היא מרביצה לי לא עשיתי כלום ושאלתי אותה כל הזמן למה את מרביצה לי והיא הייתה אומרת כי רע לי ומגיע לך עד היום אני רוצה לכתוב ספר על חיי ואני לא מסוגלת כי אני יודעת שהיא תירצה לקרוא את הספר וכל פעם שאני רוצה או מנסה להתחיל משפט אני לא מצליחה לכתוב משהו ולהזניח את ההתעללות שעברתי בבית ואני לא רוצה שהיא תדע שאני כותבת עליה דברים כאלה אז אני פשוט מוותרת שילכו לעזעזל 1000 ספרים שבעולם לעולם לא אפגע בכבוד של אמא שלי ולא אגרום לה צער גם ככה היו לה חיים קשים

kasharel היא רק שאלה

עצוב לשמוע שגם את חווית ילדות כזאת, אבל אנשים שלא היו במצב כזה, לעולם לא יצליחו להבין את דרך החשיבה ולכן הם מתעניינים ושואלים.
זו אולי שאלה "טיפשית" בעיניך כי את יודעת את התשובה, אבל זו שאלה חשובה ואני גם מעוניינת להבין מאיפה הכוחות הנפשיים לעבור את כל זה.

משהו בך מרגיש לי קצת נוקשה היום, הכל בסדר?

kasharel85

New member
היא רק שאלה ואני רק עניתי

גם היום לא אכלתי כלום ובעבודה השיקומית איימו עלי שיוציאו אותי מהעבודה כי אני עושה עבודה לא טובה לא משנה מה נותנים לןי אני עושה את כל המאמצים למרות כל הקשיים שלי וכל מה שאני עושה אומרים לי זה לא טוב ומעבירים אותי לעשות משהו אחר קשה יותר וככה כל היום מ8 עד 1 ועשו לי שיחה שאם אני ימשיך ככה יעיפו אותי החיים יפים היה לי יום נפלא יכולתי להדרס למות להפצע אבל אני בריאה ושלמה תודה לאל פשוט היא שאלה אותו שאלה כואבת והייתי חייבת לענות לה מה מרגיש ילד מוכה

זה יפה שאת מצליחה להישאר כל כך אופטימית למרות כל הקשיים. אני מאמינה שבסוף תמצאי משהו שתצליחי בו, אל תוותרי ואל תתני להם לוותר עליך!

kasharel85

New member
ובנוסף

היתה לנו בבית התעללות פיזית נפשית מינית ובנוסף לכל חיינו בעוני מצב כזה שחצי חודש אין מה לאכול ומתביישים לומר וגם בבית ספר נידו אותי היכו אותי כמעט כל יום לינץ' סתירות היו גוזרים לי את השיער זורקים עלי אבנים ומקללים אותי והאיתי חרה בלימודים וכל שנה רצו להשאיר אותי כיתה ואיך שהו אמא שלי הצליחה לשכנע אותם ששנה הבאה אני ילמד יותר וברור שרמת האלימות גברה כי היא חשבה שככה אני אני יצליח יותר בלימודים עד היום אני חיה בעוני אפילו שכבר התחתנתי גם אני וגם בעלי חולי נפש וחיים מקצבת נכות ואני מפחדת להכנס להריון תודה לאל שאני עקרה איזה אמא אני יכולה להיות איזה חיים אני יכולה לתת ליצור חסר ישע עוני אלימות אמא שמתאשפזת מדי פעם וגם איזה הריון יהיה לי הרי ברור שבהריון ההורמונים משתוללים ואם אני ינסה להתאבד שוב אז העובר ימות ואז אני גם אהיה רוצחת בנוסף לכל ותמיד הוא יהיה הבן של החולי נפש ויכול להיות שגם הוא יעבור חרם והתעללות והגלגל יחזור על עצמו כמו שקרה לי

למרות שאת חושבת שהשאלה שלי טפשית...

גם אני גדלתי בבית לא פשוט, אמנם לא היתה שם אלימות פיזית אבל אלימות מילולית והתנהגות אלימה בכלל היו והרבה.

לאחר שהבנתי שהרבה ממה שקורה לי היום זה בגלל מעשיה של אימי בעבר החלטתי לנתק איתה קשר לחלוטין. ההחלטה כמובן לא פשוטה אבל מצידי היא הכרחית.

וכן, ברור לי שגם כשהיא תצטרך אותי לא אוכל לסלוח לה ולעזור לה כי אני פשוט לא יכולה להסתכל עליה מרוב כעס ותסכול.

אגב, בזמנו הפסיכיאטרית שלי תמכה מאד בהחלטה שלי לנתק כל קשר עם אימי.

אז כנראה שאנחנו אנשים שונים ודעותינו שונות וכנראה דרכי הטיפול בעצמנו גם שונים.

Lady Stark

New member
דרוש הרבה אומץ

כדי לנתק קשר. ולפעמים גם דרוש אומץ כדי להישאר בקשר.
ממש קשה להתמודד עם הורים אחרי ילדות קשה והרבה מנסים לתקן את היחסים, אפילו כשלצד הפוגע כביכול לא מגיע.
אגב, לא בטוח שאת יכולה לצפות היום איך תרגישי כשאמך תהיה זקנה. יכול להיות שתופתעי.

יתכן שזה "למרות" יתכן שזה "בגלל".

הילד המוכה, ועל כך גם אכתוב עוד בעתיד, חש רגשות אשם נוראים.
ובעצם כל חיי, כל חיי בהקשר הזה, יש לי צורך לתקן!
כן, זה נשמע מוזר. אני? לתקן? את מה שמעולם לא קילקלתי? את מה שקילקלו בי אחרים?

מסתבר שמבחינה נפשית זה קורה.

ובלי קשר לזה אני גאה בעצמי, אם יש לי פעמים שאני יכול בכלל לדבר בשבח עצמי, על שהצלחתי לעשות את ההפרדה הזו.

כשהם היו חולים וזקנים הם היו זקוקים לי. ועשיתי את מה שתפסתי כחובתי ומכל הלב, גם אם לב שבור היה זה.

תודה לך על דברייך.

למעלה