(כמעט) אירוע בטחוני אתמול בלפיד

• פותח הנושא וק
  • פורסם בתאריך

וק

New member
(כמעט) אירוע בטחוני אתמול בלפיד

איך זה שבבית הספר בלפיד התלמידים הורדו למקלטים וכל גני הילדים שם קיבלו אתרעות, ואצלנו בישוב הגננת של ניצן שמעה את הסיפור לראשונה ממני אחרי שהארוע כבר הסתיים ובגן של רותם מדריכת הצהרון שמעה זאת מהורים שהגיעו לאסוף את ילדיהם ב 16:00? לשמחתינו זאת היתה אזעקת שוא, אך מה עם היה מדובר באירוע אמיתי? במקרים מסוג זה עדיף לדעתי לא לקחת סיכונים (אפילו שהסיכוי קלוש) כיוון שהמחיר במקרה של טעות עלול להיות מאוד גבוה.

מה בדיוק (כמעט) קרה?

אצלינו בגן של בתי הגדולה כלל לא ידעו על ארוע בטחוני, אך כשהלכתי לקחת את ביתי הקטנה ב- 16:00 לא נתנו לנו לצאת הביתה עד כמעט 17:00. איך באמת חלק מהגנים לא ידעו על כוננות בישוב? ומה בדיוק היה החשד?

וק

New member
את כנראה מחדדת לי את המסר

אני מנחשת שהבת הגדולה שלך בגן בישוב והבת הקטנה בגן בלפיד? (בכל מקרה אשלח לך מסר אישי עם מה קרה (לא יודעת כמה נכון שזה יסתובב באתר)).

המסר היחיד הוא שמשהו לא היה תקין

דווקא שתי בנותי בגנים בישוב. הגדולה בגן רונית והקטנה בגן העולם הקטן ברחוב הגבעה. בכל מקרה, לדעתי צריך לעשות ברור מקיף מדוע לא כל הגנים היו מעודכנים בנוגע למתרחש. אני לא רוצה להשמע היסטרית, אך לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם אכן היתה מתבצעת חדירה לישוב והילדים היו נמצאים בחוץ, משחקים בגינה.

ronpel

New member
יבדק

נראה כי אכן משהו לא עבד כראוי. הנושא יבדק ויקבע נוהל מסודר להפצת הודעות מסוג זה לגנים ולתושבים. בברכה רונן

אירוע? בלפיד.

סדר התרחשות האירוע. בשעה 15:15 זוהתה פירצה בגדר הביטחון של לפיד ליד בית הספר.בוצע סריקה ובדיקה מקיפות שכללו כוחות גדולים,אולי גדולים מידיי.אצלינו נערכנו בהתאם וכמובן שלא אפרט כאן את צורת ההערכות.באף רגע מרגעי הבדיקה, לא נקראו תושבים בלפיד או בכפר האורנים, להישאר בבתיהם וזאת מכוון שלא היתה כל אינדיקציה לדרוש דרישה כזאת.מערכת הפצת השמועות עבדה בקצב מוגבר, מזיק ומעורר פניקה.כל מי שפנה אליי קיבל תמונה אמינה ואמיתית לאותו רגע.בדיקת המקרה הסתיימה בשעה 18:00 לערך והמצב חזר לשיגרה. בכל רגע נתון לא היתה סיבה ואו הצדקה לסגור את התושבים בבית וזה אכן לא נעשה.אם זאת חוסר הידיעה והמידע גרמו לבהלה מיותרת. הישוב נמצא בהתארגנות להתחברות למערכת טלמסר אשר יכולה במקרה כזה להעביר מידע בזמן קצר לכל התושבים.רונן איפה עומד העיניין?

חייבים לבדוק

אני הייתי בישוב. מסוק חג מעל הישוב במשך זמן רב וכוחות גדולים הסתובבו בשטח. אז ברור שזה מדאיג ומתחילים לנסות לברר.אתמול לא היה איך. לפחות בשלב התחלתי כוחות הבטחון התייחסו לזה כאל ארוע אפשרי. לא ייתכן שאצלנו לא תהיה איזה שהיא תכונה. הוקם צוות חירום ישובי. יש מקום לידע אותו, או חלק ממנו במתרחש, גם אם נראה למישהו שמדובר בתגובה מוגזמת של גורמי ביטחון.חלק מחברי הצוות התקשרו אחד לשני לנסות לברר מה קורה - אבל לא היה מי שידע לא כל שכן מי שיתן הנחיות לתושבים. איל, אי אפשר שכולנו נתקשר אליך. לפי מיטב הבנתי, אם אכן קורה משהו הדבר האחרון שאתה צריך להתעסק איתו זה מתן תשובות לתושבים לחוצים. בדיעבד,מכיוון שמדובר באזעקת שווא , היה לנו מזל ,כי נדמה לי שהמערכת שלנו לא פעלה כראוי ויש לנו הזדמנות לבדוק מה קרה ולתקן. רונן, כתושבת, אני מבקשת שוועדת בטחון תבדוק את הארוע ותעדכן אותנו מה עושים אם קורה ארוע כזה שוב.

וק

New member
דבר שני - להכניס את ילדי הגנים פנימ

שעה 15:15: התגלתה פירצה בגדר. שלב ראשון: נוהל בטחוני רגיל. השלב השני לאחר הקפצת כוחות הביטחון הוא לדאוג שלא יהיו ילדים בחוץ. עד לשלב שבו מגיעים למסקנה שמדובר בארוע שוא (או שלא), יכול להיגרם אסון גדול.

kobitton

New member
מוקד מידע לציבור

הדבר הבסיסי ביותר בחשש לאירוע או לאירוע אמיתי הוא הקמת מוקד מידע לציבור שמתבסס על המזכירות או על מתנדבים בשעות לילה , הרבש"צ עסוק באירוע אינו יכול לעדכן 500 משפחות , לכן הוא מעדכן מוקד מידע וכל התושבים יודעים ששם אפשר לקבל את המידע . לא צריך להמציא את הגלגל כל פעם מחדש זה קיים ביישוב כן תתפלאו יש גם צוות חירום יישובי שמה שהיה צריך לעשות זה רק להרים טלפון למרומי ולומר לו תאייש 2 מתנדבים במזכירות ורב סרן שמועתי היה נשאר בביתו ולא מגוייס למילואים כמו שקורה בדרך כלל במדינתו הקטנה .

למעלה