כמעט בן 30-פרק א'

חתולון*

New member
כמעט בן 30-פרק א'

זה היה באוטובר 1973, כן, במלחמת יום הכיפורים. הייתי חייל צעיר, פחות מ-18 וכבר הייתי שנה בצבא. המלחמה תפסה אותי בבית, יום כיפור, השעה 8.30 בבוקר. דפיקה קלה בדלת והפקידה הגדודית מופיעה לנגד עיני..... "פנינה??? מה קרה?" אני שואל אותה. בוא עכשיו ליחידה, הסמג"ד מחכה שם לכולם.. איך אגיע? שאלתי? יום כיפור היום!!! זה בסדר היא אומרת. תגיע ליחידה. כבר בשעה 12 בצהריים הייתי באל-עריש, הצטיידנו וירדנו דרומה. הסיפור מתחיל כיומיים/שלשה לאחר תחילת המלחמה. נסענו שני רכבים לכיוון אבו רודס. לצד הדרך ראיתי "מישהו" ישן על צמיג של טרקטור, וחשבתי לעצמי: "מה זה? באמצע המלחמה והוא ישן"!!! הרב סמל אמר לי: "חתולון, זה חייל מצרי מת" הייתי בהלם.... מה מת? השיער שלו התנופף ברוח. המשכנו בנסיעה ואז זה הגיע!!!!!! מספר קילומטרים לפני אבו רודס, עמד חייל מצרי, גבוה מאובזר בשכפ"ץ, בתת-מקלע רוסי מסוג "טומי-גן" עם מחסנית עגולה כמו של מכונת יריה. הוא עמד באמצע הכביש, עם הפנים אלינו!!!!! עצרנו כ-30 מטר לפניו, לא הבנו מה הוא עושה באמצע הכביש. ירדנו מיד מהרכב, אני הייתי ליד הנהג בפולקווסגן "דבל-קבינה" מגוייסת, הייתי מצוייד בתת מקלע עוזי עם 2 מחסניות. הרכב השני עצר מאחורינו ולא ראה בדיוק למה עצרנו. רעדתי מפחד..... דרכתי את העוזי, כיוונתי לעברו וצעקתי בערבית: "ארפע אידק" בערבית... הרם ידיים!!!!! להפתעתי הרבה הוא הרים את ידיו, מיד חשבתי שהוא עושה לנו תרגיל, ותיכף הוא קוצר אותנו. בינתיים החבר´ה מהרכב השני הצטרפו אלינו. היינו חמישה מול אחד. הרס"ר, בחור שמן עם מכנסי דגמ"מ מ=מיוחד ועם תוספת "משולש" בישבן , לדעתי מכנסיים מס´ 60 הרס"ר התקרב אליו, הוציא את האקדח שלו מהנרתיק, אקדח תופי (עם תוף מסתובב) והוא מכוון היישר לפניו של החייל המצרי. החייל המצרי היה בהלם, הנשק שלו עדיין עליו, ידיו מורמות, כיסי השכפ"ץ מלאים ברימונים. חטפתי כאב בטן נוראי. אני מסתכל לשנייה על האקדח השלוף של הרס"ר ומה אני רואה? האקדח חלוד!!!! ואין בכלל כדורים בתוף. גם החייל המצרי רואה זאת. אני מייד מודיע לרס"ר שיחזיר את האקדח לנרתיק, והתקרבתי אליו, הסרתי לו את הטומי-גן מעליו, והפשטנו ממנו את השכפ"ץ. שלחתי מישהו להביא חבל, ואז הסתכלתי לרגע סביבי..... אלהים אדירים, נפל לי האסימון, זה מארב!!!!!!! מאיפה "נפל" לנו לידיים, פתאום חייל מצרי? איך הוא הגיע לכאן? הסתכלתי סביבי, ראיתי שיחים רבים, והדמיון החל לעבוד שעות נוספות. "מאחורי כל שיח הסתתר חייל מצרי" כך "ראיתי בדמיוני." קשרנו את המצרי. שאלתי אותו לשמו. "סעאד" הוא ענה לי. ראיתי גם את הדיסקית שעל צווארו. זו הייתה דיסקית פלסטית אדומה ושמו אכן היה כתוב עליה. אני קורא קצת ערבית. הוא אמר לי גם את מספרו האישי ושם משפחתו. קשרנו אותו עם הידיים לאחור, קשרנו את עיניו, נתנו לו לשתות מים, והדלקנו לו סיגריה. אני זוכר שהסיגריה הייתה בפיו "עד הסוף" כשהאפר נשאר שלם על הסיגריה שלא יצאה מפיו (כי ידיו היו קשורות). העמסנו אותו על הרכב ונסענו לאבו רודס. מסרנו את החייל באבו רודס, וביקשתי עליו (כמעשה קונדס) טופס 1008 בתור "איפסון". חטפתי סטירה מאותו מפקד שמסרתי אותו לידיו, הוא היה מפקד יחידה מובחרת. תוך דקות שמענו צעקות מהחדר שבו נחקר השבוי, ואז עלו על המשאיות כל הלוחמים (אנשי הסיירת) למשאיות הליילנד שחיכו בחוץ. התברר שהוא היה איש קומנדו, הוא יכול היה לחסל אותנו בקלות. הוא סיפר בחקירתו שהם הונחתו ממסוקים כדי לתקוף את הבסיס אבל טעו בניווט ונשארו בלי מים, כל פעם הם שלחו מישהו לכביש לנסות לחסל רכב עם חיילים ולנסות להשיג מים, אבל הם לא הצליחו. החייל המצרי שראיתי "ישן" בפרק הקודם היה גם איש קומנדו מצרי מאותה יחידה שהונחתה. אבל מזלו לא עמד לו והחיילים "שפגשו" אותו-פשוט ירו בו והרגו אותו. לאחר כ-3 שעות חזרו אנשי הסיירת עם כארבעים אנשי קומנדו "שאספו" שם היכן שתפסנו את איש הקומנדו "שלנו". בקיצור.... "האיש שלנו" הסגיר את כל חבריו וכך היה לנו שקט באיזור אבו רודס, עד שחצינו את התעלה. אבל........... הסיפור מתחיל עכשיו..... זוכרים את מוצאי שבת של שנת 1979? דלתות המטוס המצרי נפתחות.... ומי עומד בפתח????? המשך בפרק ב' ואחרון

חתולון*

New member
כמעט בן 30-פרק ב' ואחרון

ביום חמישי יומיים לפני שהנשיא המצרי, אנואר סאדאת עמד לנחות בנמל התעופה בן גוריון, קיבלתי טלפון ממשרד ראש הממשלה, על הקו היה ראש הטקס. הוא ביקש שאגיע לנמל התעופה בשעה 18.00 במוצאי שבת. קיבלתי תג מיוחד, ולאחר בדיקה בטחונית מקיפה, קיבלתי את הרשות להיות בין המכובדים. עוד לא הבנתי במה מדובר, נשיא מצרים מגיע, מה לי ולכל הסיפור? ........ דלתות המטוס נפתחו, החצוצרות החלו לחצצרר, בפתח עמד נשיא מצרים, מוחמד אנואר אל-סאדאת. הוא עמד על כבש המטוס, ההימנון מצרי הושמע ע"י תזמורת צה"ל. אחר כך הושמע ההימנון שלנו-התקווה. הנשיא המצרי ירד לאיטו, עם החיוך המוכר שלו. מאחור, נראה גבוה, שחור, צמרמורת אחזה בי....... מאחור, צמוד לנשיא המצרי, זיהיתי ללא ספק את סעאד!!!! השבוי "שלי", חשבתי שהוא שומר הראש של הנשיא. "השבוי" שלי ירד מאחורי הנשיא, ירד לאיטו במדרגות.... חצוצרות!!!!!! שטיח אדום...... נשיא המדינה וראש הממשלה ניגשים לכבש המטוס. לחיצות ידיים, הבזקי הפלאש.... ואז זה הגיע!!!!!! "סעאד" השבוי שלי הוא בנו של הנשיא סאדאת!!!!! כשמסרתי את השבוי שלי באבו רודס לראש יחידת חקירות שבויים מסרתי את שמי כחייל שהיה "אחראי" על הבאתו "בשלום לידי החוקרים" טוב שלא הרגנו אותו. הוזמנתי לטקס הכבוד ולקבלת הפנים של נשיא מצרים בזכות תפיסת בנו כשבוי במלחמת יום הכיפורים. הסיפור לא סופר לעולם, לפני כן... אבל לפני שנה, כן, בפורום הקודם שלי חחחחחחחח 19/2/03 כל הזכויות שמורות

טאKילה

New member
וואוו איזה סיפור בוקר..../images/Emo39.gif

מרתק,,במיוחד כשיוצא לך שבוי בן של,,[דם כחול].. אתה כותב נפלא,,,אהבתי..

חן (*_*)

New member
בוקר טוב חתולון../images/Emo54.gifסיפור מדהים

אשר שוב מוכיח כמה גדול התפקיד שהגורל משחק בחיינו. סיפור מדהים וכתוב כרגיל יוצא מן הכלל. אהבתי

לחתולון ../images/Emo140.gif

פיצוץ של ספור אחי..... .... אחלה של דרך להתחיל את היום
b l a c k a n g e l

ב ני

New member
../images/Emo12.gif סיפור מדהים

וכנראה שפיספסתי אותו אז כשספרתי עד 5 ...

חתולון*

New member
תודה בני ../images/Emo45.gif

מהיום.......... תספור עד 10 ערב טוב ידיד ותודה רבה

Mוניk

New member
סיפור מדהים חתולון- מורידה ב....

בפניך את הכובע כל הכבוד לך על! א) כלוחם בצה"ל ב) כשומר ישראל ג) רגיש ואנושי ד) כתיבה איכותית אכן, היית ראוי לכבוד הזה כן ירבו כמותך בישראל יישר כח חתולון
מוניק

חתולון*

New member
מוניק ../images/Emo25.gif../images/Emo23.gif

מוניק יקירתי, למה את עושה לי את זה יורדות לי דמעות מהעיניים תודה יקירה מקרב לב...

לחתולון.... ../images/Emo54.gif

אני כבר לא שואלת אם זהו סיפור אמיתי....
רק רוצה להגיד לך.... שאני מעריצה את היכולת שלך להפליג
לעולמות של דמיון
מאוד נהניתי! תודה

חתולון*

New member
תודה רבה לך..... ../images/Emo140.gif

שמת לב ששנינו כתבנו באותה דקה??? 17:36 תודה לך

למעלה