פארודיה
האמת שזה יצא פחות מצחיק משחשבתי, אבל בכל זאת... מדריך הנודד לגלקסיה שעת דימדומים ירדה בפלך וצבעי כתום ואדום צבעו את הרקיע בנשוק השמש לאופק. מן המזרח הגיעה דמות אפורה, צועדת בדרך ישנה אשר מצדיה שדות ירוקים הנעים חרישית במדרונות מתונים, קשובים לצעדיו של הזקן ולנקישות מטהו. עץ עומד דומם בשלוות הדימדומים ונראה כי חדל מלהניב פירות לפני עידנים רבים. ותולעת משי אדומה מכרסמת את עליו הירוקים המרשרשים, כאמן המפסל צורות באבן בשקידה ודיוק, עד אשר נעלם לו העלה כלא היה. אכן, לא היה עוד כרסום כזה בארץ התיכונה. בחלוף גנדלף על פני העץ, בצעדים מדודים החשים את אדמת החמרה והבזלת המכוסה באבנים קטנות ו... כשלפתע, מן הצפון בקע אור צהוב, אשר בהק בחוזק כזה שאפילו בהמה רגילה בתכלית היתה מבחינה בו. גנדלף הביט במחזה הנגלה מול עיניו. אור שכזה מפיצה רק המתכת הקיימת מתחת להר, המיתריל, אך האם זוהי מלאכת הגמדים? תהה. כאשר קרב העצם ניתן היה להבחין, מבעד לבוהק, בקימוריו המושלמים אשר נוצרו בודאי, כך חשב, בחכמת האלפים. באצילות נע העצם וקרב עד אשר ניתן היה להבחין בגודלו העצום ובצורתו אשר דמתה יותר מכל ל...נעל. אכן, מלמל גנדלף בין שפתיו, לא היתה עוד נעל כזו בארץ התיכונה. החללית נחתה ברעש רב, משתדלת למשוך כמה שיותר תשומת-לב ורומסת את הצמחיה שבדרכה. ממנה יצאה דמות בעלת שני ראשים ושלוש ידיים מפלסת דרכה אל מעלה הגבעה בבטחון של מגלה ארצות מנוסה. אז נשא גנדלף את מטהו אל על וקרא,"אני הוא גנדלף, המכונה גם הנודד האפור, חבר במועצה הלבנה ושליח בארץ התיכונה. מי אתה? ומה תבקש?". "נודד אתה אומר? אני אומר לך טריל,"הוא קרא לאחור, "בכל חור יש טרמפיסטים." הוא פנה חזרה חייך חיוך נוצץ ואמר, "ביבלברוקס, חבוב, זאפוד ביבלברוקס שליט הגלקסיה. איך המסעדות פה אצלכם?" "ג... גלקסיה?!" "כן,גלקסיה. כל מה שאתה מסוגל לראות ועוד קצת אחרי זה." "התטען כי אתה הוא ארו השוכן בהיכלות מנדוס?" "חכה שניה!" קרא זאפוד ופנה בחזרה לחללית. לאחר דקה, שב עם קופסה קטנה בידו. ביד אחת הסיר את העטיפה, בשניה החזיק את המכשיר ובשלישית הקיש את הערך 'היכלות מנדוס'. בין רגע התרוקן המסך כליל ולאחר מכן הופיעה משוואה אחת קטנה : 'היכלי מנדוס= שיעמום טוטאלי'. "בלתי אפשרי, זקנצ'יק, איפה שאני נמצא אף פעם לא משעמם". בזמן שבירר גנדלף עם ראשו האחד של זאפוד על כל נושא ה"גלקסיה", סרק ראשו השני את האזור והתפרץ באמצע, "מזג אויר מצוין! טריליאן מתה על מקומות כאלה, אולי נעבור לגור פה לכמה חודשים." אז צעד גנדלף אחורה הניף את חרבו ומטהו וקרא בקול, "אני הוא נושא טבעת האש נאריה, אתה לא תעבור!" "טוב" "אם כן, סוכם הדבר!" "איך אתה קורא לעצמך 'נודד' בלי אחד מאלה?!" זאפוד הציג לפניו את המדריך. גנדלף הביט בו במבוכה קלה. "קח אותו, יש לי ארגז שלם בחללית." זאפוד פנה לאחור נכנס לחללית ונעלם כלא היה. גנדלף הביט בקופסה אשר השרתה רגיעה מסוימת ועל המילים 'בלי פאניקה' אשר היו ,ככל הנראה, קסומות. הוא פתח אותה וראה כתובית קטנה בפינה. ארשת של הבנה נסוכה על פניו. "זהו המדריך אשר חושל במשרדי מדריך הטרמפיסט לגלקסיה," אמר לעצמו, "אכן, לא היה עוד מדריך כזה בארץ התיכונה!".