כ 20 איש היו אתמול בארוחת הצהרים של שבת, חלק אהוב ממשפחתי שלא יכול היה להיענות
להזמנתי לארוחת החג השני, ולי לא היתה שום כוונה לוותר לו, אז הקדמנו.
סימנים לא היו, אבל תפריט חגיגי בהחלט כן. אני הכנתי את רוב העיקריות ועוד קצת.
בריסקט לפי המתכון של חן במטבח הפעם (חפשו). בישלתי שלושה ורבע ק"ג.
אחרי 6 שעות על 140 (בקדירה) ציננתי לגמרי במקרר, פרסתי, הפרדתי את הרוטב בהקפאה חלקית
לשומן שנזרק ולנוזלים, להם הוספתי כף גדושה של סילאן, שפכתי על הפרוסות בקערת ההגשה (אליפטית
ענקית מקרמיקה) והוספתי להן עוד שעה. יצא מושלם.
פרגיות ברוטב אסיאתי על פי נועם זיגדון בשינויים שלי:
2 חבילות פרגיות
בצל גדול פרוס
כמה שיני שום פרוסות
2 כפות רוטב צ'ילי
כף סילאן
כף רוטב סויה
כפית רכז רימונים
חצי כף פפריקה
כפית מלח
חצי קופסה קרם קוקוס (הכי טוב קופסה קטנה בקרטון של 100 מ"ל)
(זו כמות ממש קטנה. הטעם לא מורגש)
להשחים בצל בשמן, להוסיף את הפרגיות ולטגן משני הצדדים
להוסיף את השום ולערבב
לערבב בנפרד את הנוזלים ווהתבלינים ולשפוך על הפרגיות
לכסות, להרתיח, להנמיך, לבשל על אש קטנה 40 דקות, כשמידי
פעם הופכים את הפרגיות. לקראת הסוף לטעום את הרוטב
ולתקן תיבול.
להוציא את הפרגיות ולצמצם נוזלים אם צריך.
מוסיפה בעריכה - אני חציתי את הפרגיות לשתיים,
ו בשלב צמצום הרוטב הוספתי 4 חבילות ערמונים.
סלמון בתנור בעשבי תיבול, מיץ תפוזים ויין לבן
עם הבשר התבשלו תפוחי אדמה. בישלתי כאלה בקדרת בשר גם בעבר,
אבל שלוש שעות, חצאים או פלחים. הפעם חתכתי לקוביות לא קטנות
ובישלתי 6 שעות. יצא לא מוצלח. מאוד כבד. כדי להקליל אותם הוספתי להם
שתי קופסאות לבבות דקל, המון לימון, מעט מלח והרבה פטרוזיליה. היגשתי
אותם כסלט חמים. ממש טעים. אז אזהרה: לא להגזים בשעות בישול של התפו"א.
ולא, משום מה זה לא יצא טעים כמו תפו"א בחמין, כנראה משום שהם לא היו שלמים.
פירה עם בצל.
כרובית בטחינה
אורז מלא מעורב באורז בר, מבושל בעגבניות מרוסקות, מעט רסק ובהרט
(תיבול עיראקי. יצא מאוד מוצלח)
פשטידת פטריות
עוגת תפוחים (הפעם בלי רוטב)
קערת רימונים
האורחים הביאו:
חזות עוף מוקפצים בבצל עם פטריות
שעועית ירוקה וטופו
ממרח פלפלים קלויים
מיני במיה ברוטב עגבניות
בטטות בתנור
אורז לבן לילדים
שלושה סלטי ירקות שונים
עוגת שוקולד
אם מישהי רוצה מתכון למשהו - בקשו.
שתהיה שנה טובה, שנת ברכות, שישובו
כל החטופים והחיילים לביתם.
להזמנתי לארוחת החג השני, ולי לא היתה שום כוונה לוותר לו, אז הקדמנו.
סימנים לא היו, אבל תפריט חגיגי בהחלט כן. אני הכנתי את רוב העיקריות ועוד קצת.
בריסקט לפי המתכון של חן במטבח הפעם (חפשו). בישלתי שלושה ורבע ק"ג.
אחרי 6 שעות על 140 (בקדירה) ציננתי לגמרי במקרר, פרסתי, הפרדתי את הרוטב בהקפאה חלקית
לשומן שנזרק ולנוזלים, להם הוספתי כף גדושה של סילאן, שפכתי על הפרוסות בקערת ההגשה (אליפטית
ענקית מקרמיקה) והוספתי להן עוד שעה. יצא מושלם.
פרגיות ברוטב אסיאתי על פי נועם זיגדון בשינויים שלי:
2 חבילות פרגיות
בצל גדול פרוס
כמה שיני שום פרוסות
2 כפות רוטב צ'ילי
כף סילאן
כף רוטב סויה
כפית רכז רימונים
חצי כף פפריקה
כפית מלח
חצי קופסה קרם קוקוס (הכי טוב קופסה קטנה בקרטון של 100 מ"ל)
(זו כמות ממש קטנה. הטעם לא מורגש)
להשחים בצל בשמן, להוסיף את הפרגיות ולטגן משני הצדדים
להוסיף את השום ולערבב
לערבב בנפרד את הנוזלים ווהתבלינים ולשפוך על הפרגיות
לכסות, להרתיח, להנמיך, לבשל על אש קטנה 40 דקות, כשמידי
פעם הופכים את הפרגיות. לקראת הסוף לטעום את הרוטב
ולתקן תיבול.
להוציא את הפרגיות ולצמצם נוזלים אם צריך.
מוסיפה בעריכה - אני חציתי את הפרגיות לשתיים,
ו בשלב צמצום הרוטב הוספתי 4 חבילות ערמונים.
סלמון בתנור בעשבי תיבול, מיץ תפוזים ויין לבן
עם הבשר התבשלו תפוחי אדמה. בישלתי כאלה בקדרת בשר גם בעבר,
אבל שלוש שעות, חצאים או פלחים. הפעם חתכתי לקוביות לא קטנות
ובישלתי 6 שעות. יצא לא מוצלח. מאוד כבד. כדי להקליל אותם הוספתי להם
שתי קופסאות לבבות דקל, המון לימון, מעט מלח והרבה פטרוזיליה. היגשתי
אותם כסלט חמים. ממש טעים. אז אזהרה: לא להגזים בשעות בישול של התפו"א.
ולא, משום מה זה לא יצא טעים כמו תפו"א בחמין, כנראה משום שהם לא היו שלמים.
פירה עם בצל.
כרובית בטחינה
אורז מלא מעורב באורז בר, מבושל בעגבניות מרוסקות, מעט רסק ובהרט
(תיבול עיראקי. יצא מאוד מוצלח)
פשטידת פטריות
עוגת תפוחים (הפעם בלי רוטב)
קערת רימונים
האורחים הביאו:
חזות עוף מוקפצים בבצל עם פטריות
שעועית ירוקה וטופו
ממרח פלפלים קלויים
מיני במיה ברוטב עגבניות
בטטות בתנור
אורז לבן לילדים
שלושה סלטי ירקות שונים
עוגת שוקולד
אם מישהי רוצה מתכון למשהו - בקשו.
שתהיה שנה טובה, שנת ברכות, שישובו
כל החטופים והחיילים לביתם.
נערך לאחרונה ב: