כמעט כיכר סאן מרקו - עיסקית של צהרי היום

נחשונת

New member
כמעט כיכר סאן מרקו - עיסקית של צהרי היום

פעם, מזמן מזמן ,דיזנגוף הייתה שם דבר ומושא הערצה לתושבי תל-אביב דאז ועמך ישראל בכלל, שנהגו בימי חג וגם בימי חול "להזדנגף" בכיף לאורך הרחוב על חנויותיה המפוארות וגם להתארח בבתי הקפה המפורסמים, כולל קפה דיצה שכיום מאחלס את קפה מרקו על מפותיה המשובצות וחמרי גלם הישר מארץ המגף.

מלצרית בודדת וראויה לציון לשבח על דבקות במטרה עשתה מיטב מאמציה לשרת את כל האורחים הלא מעטים שפקדו אתמול את המקום, אולי לא במקרה בעיקבות הכתבה בלילה כלכלי של ניב גילבוע.

ואכן האוכל היה טוב למדי ולא מתוחכם מדי, ראשונות כעיקריות (קפרזה ענקית של ממש עם קרעי ריקוטה מצויינת ורבעי עגבניות, חציל שרוף ומוקרם, לזניה בולונז וניוקי בשריפמס וברוטב שמנת, הכל אקסטרה לארג' - ממש גן עדן לכל המתבכיינים כאן על מנות קטנות). אנו נשברנו די מוקדם ונאלצנו לבקש אריזות הביתה. 2 כוסות יין אדום טפוליצ'יאנו דאברוצו עלו 72 ש"ח שלא כפי שמשתמע מהתפריט ומגילבוע שזה 13 ש"ח בלבד עם העיסקית. זו הטעיית הציבור וחבל. קינחנו בטירמיסו שתאם בהחלט את ציפיותנו הגבוהות ממסקרפונה מיובא. אחד הטובים שטעמנו ואנחנו טעמנו הרבה. 238 ש"ח + תשר. בהתחשב בתמורה המחיר סביר בהחלט, למעט סיפור מחיר היין העיסקי המעורפל.

בסה"כ חוויה מומלצת בתקווה שתהיה תוספת מלצרים. על הדלת אכן תלויה מודעה בהקשר זה.
 

vicz

New member
המלצרית היחידה למסעדה כולה

באמת היה הדבר היחיד שלא אהבנו בביקור שלנו ב"קפה מרקו" לפני כחודשיים.
אז חשבתי שכנראה מדובר במשהו חד פעמי, אבל אני רואה שזה משהו שלא השתנה...
 

נחשונת

New member
ובהתייחס לניב גילבוע....

למיטב דעתי הביקורות שלו לא ממש מקצועיות, חפיפות משהוא, קצרות מדי ולכן אין מספיק תוכן אמיתי והבעות הפנים הקבועות של חוסר סיפוק הגיע הזמן לחדש. אני אישית הייתי מעדיפה את גיל חובב או דן ססלר. הם גם מבינים במטריה וגם יודעים לבטא זאת תקשורתית.

5 בדירוג גילבוע.
 
מסכימה אבל לא הבנתי משהו....

הוא אהב את כל המנות...
ראשונה עיקרית והקינוח....

אז למה הוא נתן להם ציון של 7.5?...
אני מרגישה כאילו הוא מתנהג כמו מניאק בכוונה...אם הכל טעים אז על מה הוא הוריד?...
בסדר על תתן 10 אבל למה לא 9 או 9.5?
 

pix37

New member
היה חסר מלח בקנאלוני

והמנה הראשונה אותה הוא בחר היתה פשוטה (טעימה אבל פשוטה)

את סקאלת ה- 8 ומעלה הוא שומר לכתית ומסעדות בדרגתה.
 
הוא בחר את המנה הפשוטה...ואם היא טעימה וחומרי

טובים אז מה רע?...

בעניין המלח, לא חושבת שזה חיסרון....יש אנשים שנמנעים ממלח ולכן תמיד אפשר להוסיף...כל אחד לפי טעמו....לא רואה בזה חסרון...

הרגשתי כאילו הציון לא תואם את הביקורת....
 

יויו13

New member
על ההתנהגות שלו עדיף לא להרחיב את הדיבור אבל

כנראה זה מה שמביא לו את הרייטינג
אז אין מה לעשות.
 

Gרר

New member
ומצד שני למלצרית מגיע לקבל בונוס גדול

על התיפקוד המופתי שלה. גם ענתה קורקטית וגם בנועם עם חיוך. מה עוד אפשר לבקש.

אם אפשר לארוז לי את המלצרית הזאת לtake away הייתי לוקח אותה לכל המסעדות שאנחנו הולכים ויוצא מרוצה בגיזרת השירות.
 
הוא מתנהג כמו מניאק כי הוא כזה.

עכשיו הוא מופיע עם קירשנבאום, לפעמים, כמחליף של ירון לונדון. מביך ממש. קירשנבאום כל פעם מעיר לו או משתיק אותו.
 
אני הרגשתי קצת שונה לגבי המקום

כשאכלתי האוכל היה בינוני למדי. גם אני אכלתי את הקפרזה והמוצרלה הייתה מעולה, אבל העגבניות היו בשלות וחלקן אף ירוקות. הזמנתי למנה עיקרית רביולי במילוי גבינות עם פסטו ו"מעט" שמנת, והמנה הייתה כבדה בטירוף וגם הכילה המון שמנת שהרגישה מהסוג המוגזם - בסביבות 40% שומן. אגב, גם כשאני אכלתי בעסקית לא כללו את היין ואמרו שזה או כוס יין ב-13 או מנה ראשונה... כנראה שלכבוד גלבוע שינו את זה. :\

דבר נוסף שמוזר לי בכתבה זו הכניסה הזו לתוך המטבח וצילום של ההכנה תוך כדי, קצת נראה כאילו זה בא מתוך המקום ולא כביקורת על, אבל אולי זו רק אני.
 

pix37

New member
ואני מקווה שאלה צילומי השלמה מאוחרים

לא ממש איך מכינים את המנה של המבקר אלא הצוות נשאר אח״כ או בא במועד אחר לצלם את עבודת המטבח
 

pix37

New member
נדמה לי שאמא של עפרי וטל היתה בזמן צילום כזה

אולי היא תוכל לעזור לנו להבהיר את הנקודה.

אני כן חושב שאלה צילומי השלמה מאוחרים כי כך נוהגים מבקרי האוכל בעיתונות הכתובה - שגיא כהן עורך את הביקור ואז מגיע יום או יומיים אחרי צלם המערכת על מנת לצלם את המקום או מנה שמככבת בביקורת.

מצד שני - לערוץ 10 אין כסף לפאלפל אז בטח לא לעוד יום צילום - אז באמת שאני לא יודע - ואני מקווה שמישהו שכן יודע יבוא ויעשיר אותנו מידיעותיו
 
הוא הרי מגיע עם צלמים אז מה זה כבר משנה

אם מצלמים רק אותו אוכל או גם את המטבח? הרי ברור מראש שזה הוא ושהוא בא לצלם ביקורת.
 

pix37

New member
משהו בהתנהלות "הטבעית" של המסעדה נפגם

אני יודע שזה נראה מגוחך לדבר על התנהלות טבעית כאשר גלבוע + צלם + מקליט נתקעים באמצע המסעדה אבל אם יש צוות נוסף במטבח באותו זמן זה נראה לי עוד פחות רציני.
 
למעלה