כמעט שקרתה לנו היום תאונת דרכים

כמעט שקרתה לנו היום תאונת דרכים

היום כשנסענו בכביש מהיר הילדה הורידה את החגורה וקפצה עלינו קדימה. היד של בעלי זזה מהקפיצה עליה והאוטו סטה אבל בעלי מיד השתלט. איזה פחד !!! היא לא יכולה לשבת בשקט ואני לא יכולה לשבת לידה כי 2 האחים שלה יושבים לידה (ולא שמים לב לכלום כי עסוקים בלריב ולהרביץ אחד לשני). מה עושים?????

אמאשל א

New member
לי זה גם קרה פעם

כשנהגתי לבד איתה והיא ישבה ליד הדלת. אח"כ למדתי שהחגורה האמצעית הדוקה יותר וקשה יותר לפתיחה. אני משתדלת לנסוע למרחקים ארוכים עם כל המשפחה כך שתמיד יש מישהו לידה והוא יודע שהוא אחראי. בכלל היא הכניסה את כל המשפחה למשטר של אחריות שלא היה אצלינו לפני פרוץ המחלה. ביום ששי הבת הקטנה שלי (בת שנתיים) "פספסה" במכנסיים. היינו מלאי גאוה לדעת שאחותה בת הכמעט 12 טפלה בה בלי לעשות מזה עניין ועוד הרגיעה אותה שמותר לה פעםבחיים לפספס. אין לי ספק שלולא אחותה המיוחדת בת ה-7 היא לא היתה מטפלת בה במקצועיות כזו.

הבן הגדול שלי לגמרי מתעלם ממנה

והוא לא מוכן לקחת אחריות על שום דבר. בכלל, בזמן האחרון קשה איתו יותר, הוא בן 10 וקצת. הקטן יותר אחראי, אבל הוא בן 4 ואני לא יודעת אם אני יכולה להטיל על כתפיו הקטנות אחריות לגבי אחותו.

yonitbrk

New member
תגובה

כולי איתך בבעיות הנ"ל גם אצלי יש בעיות בין הילדים. רז הגדול בן 7 מתמודד דייפה עם הבעיה . כשהתחילה הבעיה עם טל (אחד התאומים) הוא הבין שהגן הפרטי שבו היו הקטנים לא מתאים לטל כי יש לו בעיה ולכן טל יושב איתי בבית עד שתמצא לו מסגרת מתאימה(טל היה אז בן פחות מ-3 והיות והוא הפסיד שנה לא הכניסו אותו למסגרות התקשורתיות והוא ישב איתי שנה בבית) אבל כשהתחילו הבעיות עם עומר אותן היה קשה לו לקבל ועדיין קשה לו כי עומר מתקשר ומשתף פעולה כמתחשק לו אבל כשלא בא לו הוא ננעל ואז חבל על הזמן - אפשר לדבר איתו עד מחר והוא לא יענה או יתעלם וזה משגע את כולם. אז עם טל קל לו יותר כי טל עדיין גם לו גמול לחלוטין וגם מבחינה תקשורתית מצבו לא טוב אז הוא מרגיש כלפיו רגשות שמופנים בד"כ כלפי תינוק ודי זורם איתו. עם עומר קשה לו מאוד והוא המון רב איתו ומסרב לקבל את העובדה שגם לעומר יש בעיה שהיא די דומה לזו של טל . כי עומר מדבר ועצמאי לגמרי ודי קשה לו להבין ולקבל. הקשר בין עומר לטל למרות היותם תאומים זהים הוא מיקרי לחלוטין. עומר חוזר ועומר שטל לא אח שלו ומתנהג אליו מאוד לא יפה וזה פשוט נורא. עכשיו לגבי הבן שלך הבעיה מוכרת לי ממשפחות נוספות בהן יש ילדים בוגרים יותר ושם הילדים פשוט אמרו לאימם שהיא שוכחת לפעמים שיש לה עוד ילדים והסיפור מוכר גם מהמשפחה מבאר שבע להן שתי בנות תאומות עם אותה בעיה וכן שני בנים גדולים יותר שבאיזה שהוא מקום ההורים הודו שהם די הזניחו אותם והיום הילדים מאוד כועסים וממורמרים. וכאן באה טענתי לגבי הריצות סביב הילדים שצריך מאוד להזהר כי באיזה שהוא מקום זה בא על חשבון שאר המשפחה ולילדים קשה להבין דברים כאלה.

ריקי 04

New member
לגבי תשומת לב לאחים

אני יודעת שזה קשה לארגון, אבל אצלנו, מאז שהבן אובחן הסבתות/אחותי בתורנות ואני כמעט לא נמצאת עם הילדים לבד. כדי לא לשמוע מהבת שלי משפטים כמו "אמא בואי"... "אבל אני לבד - אני לגמרי לבד"... נקרע לי הלב כל פעם שהיא אמרה את זה, אני חושבת שהיא כבר הבינה מזמן שהיא בעדיפות שניה (מה לעשות...) והסבתות זה הפיצוי - תשומת לב אישית לוחצת... ועדיין היא אמרה אתמול לאחותי (כשנסעתי עם הבן לטיפול): "אני לא חברה שלך, אני חברה רק של אמא" וביקשה להתקשר להגיד לי לחזור הביתה (וזה כשהיא משוגעת על אחותי)

נונינה

New member
אין תחליף לאימא.......

ואנחנו לפעמים השארנו דוקא את הילד ה"בעייתי" עם הסבתא והלכנו עם השני , כדי שגם הוא יקבל אמא ואבא רק לעצמו. בנוסף, הדרכנו את כל המשפחה איך להתנהג איתו ואיך לעזור לו כשקשה לו כך שהם לא היו חסרי אונים איתו.

נ ג ה 33

New member
תעסוקה

אולי תתנו לה להתעסק בנסיעות עם דברים שהיא אוהבת ושאפשר לסחוב אותם לאוטו. כשהילדים שלי רבים מאחור אני פותרת את הבעיה עם חטיף שמשתיק אותם. אם אין לי באותו רגע, אני נותנת להם מגבונים לחים שיתרעננו איתם, תרתי משמע. וזה עוזר.

חילש

New member
הצעות

תשימו את הילדה באמצע כך שתשמש כקו גבול בין שני האחים.
תקנו מראה פנורמית לרכב (עם מראה קטנה מתחת למראה הגדולה) כך שתוכלו לראות אותה בקלות בלי לסובב ראש
תקנו כיסא בטיחות עם חגורות ניפרדות שמחוברות לכיסא עצמו...
אם זה לא עוזר, הילדה או אחד מהאחים ישב מקדימה בתוך כיסא בטיחות...

נונינה

New member
חס וחלילה

לילדים עד גיל 14 אם אני לא טועה אסור לשבת מקדימה, כי זה מסוכן. בעיקר אם יש באוטו כריות אויר. אני לא חושבת שכדאי להמליץ על פתרונות שאינם עומדים במסגרת החוק !!!

Diana M

New member
נסיעות

שיריתה יקרה, כפי שנהוג לומר "כביש זה לא משחק" על כן, בסיטואציות כגון נסיעה יש לנהוג בזהירות ולנקוט בכל אמצעי הזהירות האפשריים על מנת לשמור על בטחונכם. עליך לדאוג לחגור אותה באופן כזה שלא תוכל להשתחרר, בררי במקום כמו אוטודיפו, אני בטוחה כי ישנם פטנטים לכך, לשם שמירה על בטיחות הילדים בנסיעה. כמו כן, דאגי "לשקית הפתעות", ישנן שקיות הנתלות על גב המושב הקדמי לשם איסוף אשפה. ניתן להכניס לשם משחקים קטנים וחטיפים, אשר יעזרו להעביר את הנסיעה בנועם. אם אחד מהילדיך בן 14 (עד כמה שאני זוכרת , הם צעירים יותר) ניתן להושיבו קדימה ואת יכולה לשבת עם הקטנים מאחור. נסיעה בטוחה ושימרו על עצמכם.

Diana M

New member
איני יודעת האם בגילה יש צורך בבוסטר

או לחליפין האם יש כסא מיוחד, אך אין לי ספק כי יש אמצעים למגן את חגורת הבטיחות במכונית כך שרק מבוגר יוכל לשחררה. נסי לברר בבתי עסק העוסקים באביזרי רכב , כמו אוטו דיפו למשל. גם אני אנסה לברר ואודיע אם אמצא משהו.

,תודה דיאנה../images/Emo140.gif

הבת שלי אמנם גדולה בגיל אבל במימדים נראית הרבה פחות. היא בגודל ומשקל של ילדה בת 5 בערך ולזה אני מתייחסת בפועל.

למעלה