כמעט

rafibarel

New member
כמעט

"אף פעם איננו תופסים שאנו יכולים לחתוך ולסלק מתוך חיינו כל דבר שנרצה, בכל זמן, כהרף עין"

seeyou

New member
מאחר שבני אדם הם יצורים ..../images/Emo153.gif

...לא רציונאלים- הם פועלים על פי רגש !

ל ה י פ ר ד

לא צריך להסחף, ברור שהבסיס האנושי הוא רגשי אבל להעיף לחלוטין את ההגיון, זה לא הגיוני. בכל מקרה לגבי שאלת היכולת לסלק מחיינו דברים. פסח והאביב הם הוכחה נפלאה במיוחד למי שעובר דירה בתקופה הזאת ורואה כמה junk הוא אסף, ההתקשרות לחפצים והקושי להיפרד מהם זאת תופעה שעבורי היתה השעור שלי של החג הזה. אנחנו כנראה נמצאים בתקופה של צרכנות כל כך חזקה שקניות כבר טבועות בורידים וצריך ניעור חזק כדי להשתחרר. שווה כל מאמץ ! שבירה הרגלים ותמונות של "כך הם הדברים" "כך אני חי" - מצווה ענקית ! כל שיתוף על איך עשית זאת יבורך, יום נפלא - אמיר

rafibarel

New member
שבירת הרגלים

היי אמיר. שבירת הרגלים מגיעה מתוך קיבעון לגבי אלה הם חיי וכך אני חי. מי הכניס לנו לראש שאנו כאלה? האם כשנולדנו החתימו אותנו בקוד גנטי שאומר אתם תיהיו כאלה וכאלה? כשאדם אומר על עצמו משהו כמו אני מתנהג כמו ילד, מהיכן הוא הגיע לזה, מסתבר שהחברה בה אנו חיים משמשת לנו כמראה. אם אף אחד לא יגיד לך שאת/ה יפה איך תדעו שאתם כאלה?. ניפוץ פרדיגמות חברתיות הוא מצב שדורש המון אומץ וגם דורש מאיתנו לוותר על משהו מאד עמוק בהוויה שלנו. חומר מחשבה לקוראים היקרים שלכם רפי

ווואלה! אוהבת כל מילה שאתה כותב רפי

ניפוץ מוסכמות, באומץ, ביחד עם ויתור על הצורך העז להרגיש קיים בחברה. איזה יופי שזה עולה לדיון כאן, ערב טוב

seeyou

New member
כשנולדנו החתימו אותנו בקוד גנטי!!!

כן כן ....אין מה לעשות אך זה נכון!! גם ה"תבונה" שלך "להתפתח" רשומה בתוכנת העל".... עם ילד נולד עם יכולות או עם פגמים(מתנהג כמו ילד) הם היו שם עד בשלב של שילוב בין זרע לביצית! "מסתבר שהחברה בה אנו חיים משמשת לנו כמראה"??? אך מה לעשות? מאותה משפחה זוג "תאומים זהים", לא רואים אותה מראה - ולכן אחד יצא גאון והשני טיפש! מחר תרצה להיות אלוף עולם...במשהו.... אם אין לך את ה"תכונות" הדרושות לכך - מלידה - עם כול המאמץ שלך אין סיכוי! נכון, מצד שני ייתכן שילד נולד עם "כישורים-יכולות" - אך לא מודעים להם או לא מתפחים אותם !

sheda0ktana

New member
הכל קבוע והרשות נתונה

גם עם קוד גנטי אפשר להתווכח, ואפשר לשנות. בלי ניתוחים ושיבוטים, אלא באמצעות רצון חזק. היות ואנחנו בני אדם מוגבלים, אנחנו לא יכולים לדעת אם "הקוד הגנטי" שלנו קובע שנישאר בתוך המוגבלות שלנו, או שדווקא אנחנו נולדנו עם "קוד גנטי" פרוץ שיאפשר לנו לצאת מהמגבלות לכאורה ולסלול את הדרך לדורות הבאים אחרינו. החברה שלנו אכן משמשת כמראה, אבל אנחנו חייבים לזכור שאפילו מראה היא לא דבר אבסולוטי. כל אחד רואה מה שהוא רוצה לראות, וגם תאומים זהים אינם זהים לחלוטין אלא לכל אחד יש שאיפות, רצונות ויכולות שונים, גם אם מבחוץ הם נראים אותו הדבר. אולי זה השיעור הכי חשוב שיש לנו - שהצורה החיצונית של הדברים יכולה הרבה פעמים להטעות אותנו, ועלינו להסתכל למציאות בעיניים, לחקור אותה פנימה ולא לקבל שום דבר כמובן מאיליו. כאן השיעור הגדול והרציני של החיים, וגם המתנה הנפלאה שלהם.

להיסחף

כן להיסחף, היסחפות איננה מילת גנאי! כדאי לשים לה למשפט הזה שאומר, רגע רגע, אני רוצה אבל...אסור, או לא כדאי... מרוב מעצורים...שכחנו לרקוד! המקום שבו אנחנו הכי נהנים... בא אחרי הסחפות והתרגשות גדולה... בשעה טובה אמיר, מאחלת לכם הרבה טוב, והתרגשות להפרד היא מילה אחרת לגמרי, אינה דומה ל"לסלק", כפי שאמר רפי אני בעד לסלק, כן, באומץ להפרד זה מרוכך כזה, בא מ"לא להסחף" כשמסלקים, מפנים מקום לדברים חדשים, אין דרך אחרת, ומי שלא מסלק לפני שהוא מביא חדש... סותם את המחסן...

rafibarel

New member
תודה

תודה על המרחב שיצרתם בשבילי על החופש להתבטא תודה שהבאתם הקשבה שלכם רפי

רגש רגש תרדוף

עד כמה שהאדם הוא יצור רגשני, ועד כמה שההכללה הזו מכלילה .. הרגשות נוצרים בעקבות מחשבות. ולא בהכרח מחשבות מודעות, רובן הינן תבניות חשיבה לא מודעות. כגון: השוואות, הבדלות ושיפוטיות.. ועוד.. כאשר אנו חווים רגש שאנו לא כל כך אוהבים, אם לא אוהבים את ההרגשה הפיזית שלנו בעקבות אותו הרגש, כגון: כאבי בטן כאשר אנחנו בלחץ הסטרי, או בחילה כאשר אנחנו מדוכאים וכד' או שאנחנו לא אוהבים את התגובה של הסביבה להתנהגות שלנו כאשר אנו חווים את אותו הרגש הספציפי. או שהוא לא מביא לנו את התוצאות שאנו מעונינים להשיג. יש באפשרותינו לשנות את אותו הרגש. הדרך לעשות זאת, זה דרך החשיבה. אם עובדים לבד ולא עם מנחה, אז עלינו בעצם לבחון את שאלת הלמה? והאיך? מה זאת אומרת? א. למה רגש X לא מוצא חן בעיני.. (לדוגמה התשובה יכולה להיות אחת מהנ"ל) ב. איך אני יוצר לעצמי את הרגש הזה. כאשר אנו מכירים בתוצאה שהרגש מביא שהיא לא התוצאה הרצויה. ובתוצאה הרצויה והרגש שיכול להביא אותה. אנו עוברים לב' ובודקים עם עצמנו.. למה אני מרגיש כך? מה גורם לי להרגיש כך? מה אני עושה בחשיבה הלא מודעת שלי שגורם לי להרגיש את הרגש הבלתי רצוי? עלינו להיות מספיק כנים עם עצמנו לקבל את התשובות שאנו עונים.. להבין שזה חלק מאיתנו שלמד לפעול בדרך הזו, כי לא לימדו אותו אחרת, וכל עוד לא ילמד אחרת הוא ימשיך לפעול בדרך הזו. ובמקום לכעוס על עצמנו, מה שאנו יכולים לעשות זה, לבדוק אילו תבניות חשיבה, אילו סוגי מחשבות כן יביאו לנו את הרגש השימושי ביותר להשיג את התוצאות שאנו רוצים. ואז פשוט להתחיל להתאמן. המוח לומד ע"י חזרה.. ככל שתחזרו יותר על תבנית החשיבה הרצויה, כך היא תוטמע יותר ותהפוך להרגל. וכך גם הרגלים לא שימושיים יוכלו להפסיק מלתפקד. בהצלחה מיק.

למעלה