כמעט.....

כמעט.....

הערב בשעה 17:35 בעודי מתכוון לדווח על הגעתי לווינגייט בגובה 1500,בפיקוח תמרור מדרום לצפון הקדים אותי מסוק צבאי אשר הצטרף לפיקוח תמרור מצפון לדרום ודווח: ווינגייט 1500 ! לזכות הפקחית ייאמר שמיד הורתה לנ"ל להנמיך מיידית לגובה 1000, אני לעומת זאת הדלקתי מייד את אורות הנחיתה וזיהיתי את המסוק - בצבע חום ובמרחק קרוב למדי- וסילחו לי שלא זיהיתי אם זה היה קוברה או 212 ,מבצע תמרון פניה מזרחה תוך הנמכה. הבעתי את מחאתי באזני הפקחית מתמרור והבקר מפלוטו, כולי תקווה שהנושא ייבדק.

הכל בפרופורציה ...

אותי כבר פעמים חלפו מסוקים בגובה נמוך (200 רגל שנינו) במה שהיה *באמת* קרוב. ואני מתכוון 3-4 שניות לפגיעה. בשני המקרים הייתי "לתומי" במרחבי ארצנו, והמסוק הגיח מעבר לגבעה או מהצד השני של רכס... והזבל הזה בצבע חום ממש לא ניתן לזיהוי אלא כ 5-6 שניות לפני שהם חולפים אותך... זה מן הסתם טוב למלחמה, אבל לא לתעופה אזרחית... ואף על פי כן, זאת לא סכנה רצינית בישראל (לפי דוחות תאונה משנים קודמות). מוסר ההשכל הוא לא לסמוך על הבקרים בגרוש. מפעם לפעם הם מזהירים אותי ממרחף, כ 10 דקות לפני המפגש ... שלפעמים לא קורה כלל... ולאחרונה בכנרת הבקר שאל אותי "HHW אתה הייתי נמוך באזור טבריה ופגשת שני מרחפים?" כן, יותר קרוב ממה שרציתי ...(וזה לא אחד מהמקרים הנ"ל כי הם היו חצי שחורים וזוהו כ 30 שניות קודם:)

בטיחות טיסה

לא רק ממסוקים צריך להזהר, לפני כשנה וחצי, חזרתי באז"מ מאילת בגובה נתיב האז"מ, ובסמר, עם מעבר הקשר מאילת לחגב, הודיע לי חגב בזו הלשון " שני מהירים בניווט בגובה נמוך 5 מייל לפניך", לא הספקתי לעכל את ההודעה ומצאתי מול האף שלי מטוס F-16 בגובה הטיסה שלי, למזלי הוא הבחין בי ומשך, אחרת לא הייתי כותב כאן

גם מסוקי המשטרה מסוכנים

לפני כשלושה חדשים הייתי בנתיב דרומה, ממזרח לאגדה בגובה 800 מתכנס מבית גמליאל לכיוון נמל אשדוד, כאשר מסוק משטרה הודיע שהוא ממריא מהנמל לגובה 500. זיהיתי אותו ממשיך לטפס והוא הגיע לגובה שלי (800 כאמור) ממש לפני במרחק קטן בלי לראות אותי (מובן ששברתי ימינה). גיא הרצוג היה אתי במטוס וירד על הבקר - אבל זה כמובן לא משנה. לדעתי הבעיה בארץ היא "מאצ´ואיזם" מוגזם של לובשי מדים החיים בתחושה שלהם מותר, ומזלזלים במשמעת ונימוסי טיסה

לא מסוק אבל...

כשעשיתי את הרשיון, בזמן הקפות סולו, המראתי מ16 בחיפה ויצאתי להקיף את הלבניות. אחרי שפניתי ל"עם הרוח" גיליתי שנכנס מולי "טרקטורון מעופף" (באקאיי). לא שהיתה לי בעיה מיוחדת לעקוף אותו אבל זה רק מראה שבמטוסים קלים ובתנאי VMC אין תחליף לסריקה בעיניים.

למעלה