כמעסיק מה אני צריך להוכיח בכדי לקבל

erezhar

New member
כמעסיק מה אני צריך להוכיח בכדי לקבל

רשיון להעסקת עובד מחוץ לקנדה?

שיש לעובד מומחיות מסויימת שגורמת לכך

שלא תוכל למצוא עובד מתאים בשוק הקנדי, במקרים מסויימים תידרש לספק הוכחות שפרסמת וניסית לגייס עובד ולא הצלחת, יש כניראה גם דרישות מסויימות לותק ומחזור כספי של המעסיק, אבל לא מצאתי אף פעם היכן הדרישות האלה מתפרסמות אבל גם לא חיפשתי ביסודיות את הנתון הזה.מומלץ למי שרוצה להביא עובדים זרים, ואם המקצוע אינו של עובד הנמצא ברשימת המקצועות במחסור לפנות בפעם הראשונה באמצעות עורך דין שמומחיותו HRSDC. אם המקצוע נדיר והמקרה ברור או שהוא ברשימה, אין צורך בעורך דין.

סתם שאלה

נגיד מישהו רוצה להביא את אחיין שלו, ומוכן לצורך העניין לעשות איזה תרגיל ולדרוש אותו בתור עובד לעסק. האם יש מצב להעמיס בדרישות כל מיני כישורים מופרכים שתפורים על אותו אחיין ספציפי (כגון "דובר עברית וסוואהילית ובעל נסיון בריקודי פלמנקו") או שהרשויות יגידו שאין צורך שתפקיד של סבל יצריך כאלה כישורים? שים לב - אני לא שואל אם זה מומלץ, אלא רק אם זה יכול לעבוד או שיש פה בעייה חוקית.

FR12

New member
אני הגעתי לקנדה ככה

וכל העניין לקח 4 חודשים.

התשובה היא כן אפשר.

נניח שיש לך מסעדה, ואתה רוצה להביא את החבר הכי טוב שלך כי הוא החבר הכי טוב שלך, אתה יכול לפרסם שאתה זקוק לשף מומחה בבישול כורדי, עם התמחות משנה בבישול קובה סלק, קובה דלעת וקובה חמוסטה. אתה מנמק את זה בכך שהמנות האלה ישפרו את עיסקי המסעדה. מצד שני אתה שולח את החבר לקחת קורס בישול ב"תדמור" של 450 שעות , ודואג להביא אישור אמיתי ממסעדה ירשלמית שהנ"ל עסק בבישול מרקי קובה במסעדה. ה LMO או ה AEO מובטחים. במקרה של LMO אתה חייב להעסיק אותו במסעדה ולשלם לו בתלוש משכורת את הסכום שנרשם בבקשה ל LMO מדי חודש בחודשו עד קבלת ה PR עניין שיכול לקחת עד שנה.

קרמי

New member
בשביל לקבל AEO צריך בקשה ל- LMO?

מה בודקים באמת לצורך קבלת אישור ל- AOE? האם בניגוד ל- LMO זה מחייב את המעסיק לשלם לו משכורת עד ה- PR?

אלה שני תהליכים נפרדים וחליפיים

אחד נעשה כשהמועמד מחוץ לקנדה וממתין ל PR והשני נועד לצורך רישיון עבודה. ב LMO אם אתה מקבל חוות דעת חיבית, אתה מקבל רישיון עבודה בנחיתה בקנדה, המעסיק חייב להעסיק אותך בשכר עד קבלת ה PR אחרת התהליך נפסק. ב AEO אתה מקבל את ההמלצה בעודך בישראל, פותח תיק PR , ואחריו מגיע לקנדה כתושב קבע, אין לך צורך ברישיון עבודה, ואתה לא חייב לעבוד אצל המעסיק שביקש את ה AEO. אבל המעסיק חייב לקחת בחשבון שהוא לא יכול להגיש יותר מידי בקשות ל AEO, ובסוף לא להעסיק עובדים כי עלולים להאשים אותו בהגשת בקשות כוזבות. יש להיזהר מהאשמות לקשירת קשר על ה AEO להיות כנה, שתהיה כוונה אמיתית להעסיק. אחר כך אם השצנו הנסיבות או שמצאת מקום עבודה אחר זה בסדר אבל אלמנט הכנות חייב להתקיים גם אם לא נוצרת בסוף העסקה בפועל.

קרמי

New member
אז מה הקריטריונים לאישור ה- AEO?

האם זה תלוי במצב השוק הקנדי כמו ב- LMO? תודה אגב על התשובות המפורטות והסבלנות המדהימה..

לכאורה נראה שאין קשר לחוסרים בשוק העבודה

שים לב לניסוח בקישור בהוראות להגשת AEO . אין שם שום דרישה ש ה NOC יימצא ברשימת המקצועות שבמחסור (זו קשורה רק למהירות והצלחת הפקת LMO ). יש דרישה מפורשת לרמה 0 או לסיווגי A או B כלומר אפשר לקבל AEO רק במקצועות שמזכים בהגירה במסלול SW..... הקריטריונים היחידים הם: 1. שהבקשה תשתמש בסיווג ובלשון ה NOC לתיאור התפקיד והמטלות 2.שהשכר ותנאי העבודה יהיו מתאימים למקובל ולחוקי. 3. שההצעה תהיה כנה ולמעסיק יש הסטוריה ללא רבב. 4. העבודה היא במשרה מלאה, קבועה ולא עונתית 5. אם המקצוע הוא מקצוע מוסדר שמחייב רישוי (כגון רופא או מורה) יש לבצע את מרבית הליכי הרישוי לפני הגשת הבקשה. 6. שהחברה קיימת מעל שנה ויש לה תיק מעסיק פתוח כל מה שכתבתי כאן הוא תקציר מתורגם ופרשנות של הוראות ההפעלה של HRSDC אני לא אחראי לדיוק של המידע, ומי שרוצה ללכת במסלול הזה, עדיף שייקרא את החומר במקור בעצמו. זו הסיבה שהקישור נמצא ממש כאן למטה. הערה נוספת: לא עברתי קורס יועצי הגירה, ואינני יועץ הגירה רשום, כל המידע כאן ניתן ללא אחריות משפטית לטיב הפרשנות. על הבקשה חותם המעסיק, אתם מגישים את חוות הדעת החיובית יחד עם תיק PR מלא ומגיעים לקנדה כתושבי קבע תוך 2-5 חודשים. אז או שתתעמקו בחומר כפי שאני עשיתי ותגיעו לבד למסקנה ההגיונית שאפשר למלא את הטופס לבד ולהגיש למעסיק לחתימה, או שתשכרו בעל מקצוע שימלא את הטופס עבור המעסיק שלכם תמורת כמה מאות או אלפי דולרים. בהצלחה.

shipy1234

New member
אז למה בכלל עושים AEO?

הוא רק פתח לשחיתות. אם מעסיק באמת רוצה עובד למה שלא יגיש LMO ויקח אותו מיד. איזה אינטרס יש למעסיק להגיש AEO מעבר לעשות טובה לחבר או בן דוד?

kanata

New member
מצטרף לשאלה

ניסיתי להבין את ההגיון שעומד מאחורי התהליך, ונראה שדי קשה למצוא אחד כזה...

כי יותר קל לקבל AEO מאשר LMO

ב LMO אם המקצוע אינו ברשימת המקצועות במחסור, המעסיק חייב להוכיח שחיפש עובד קנדי ולא מצא עובד כזה. וכן המעסיק מתחייב להעסיק את העובד בפועל בתלושי משכורת, והעובד מחוייב לעבוד רק אצל המעסיק המסויים בחתונה כמעט קתולית, ההגעה על LMO לקנדה היא מהירה מאד 3-6 שבועות במרבית המקצועות. ב AEO אמנם לוקח לקבל תושבות ולהגיע לקנדה 3-6 חודשים, אבל העובד המהגר חופשי לעבוד אצל מי שהוא רוצה. ירצה יעבוד אצל המעסיק שקיבל את חוות הדעת, לא ירצה ? יעבוד אצל מי שבא לו. המעסיק חייב בחובת הכנות. המהגר? הוא חופשי לעשות מה שהוא רוצה.

נדמה לי שהשאואלים התכוונו

למה המדינה מאפשרת מסלול כזה. מה היתרונות למועמדים זה ברור.

המדינה לוקחת בחשבון שיש מהגרים איכותיים

שלא ירצו להגר בלי הצעת עבודה ביד, ושאינם רוצים להיות כבולים למעסיק. ה AEO הוא הצהרת כוונות ברורה של מעסיק, ונכון שזה פתח לשחיתות אבל זה לא עולה על דעתם של הקנדים. הרי הם בקשו שהצעת העבודה תהיה כנה לא? וחוץמזה מעסיק שמגיש כמה הצעות AEO שלא מתממשות הופך לחשוד. אף קנדי לא רוצה להיות חשוד. ולכן אנשים יעזרו רק למי שהם סומכים עליו ולא יהיה סחר בבקשות AEO.

למעשה אני שואל משהו פחות מובהק

במקרה שאתה מדבר עליו, באמת יש קשר בין הכישרון של העובד לבין העסק. אבל אני מדבר על זה שהמטרה הראשונית שלי היא להביא את אחיין שלי, כי הוא נאמן עלי ויכול לתפעל את העסק בזמן שאני נעדר. אבל מה, האחיין שלי לא יודע אפילו להכין מים רותחים. לעומת זאת יש לו תואר ראשון בשפות שמיות והוא דובר אכדית ופיניקית מעולה. כמו כן הוא מנגן על בלליקה ואלוף הארץ בפטנק. איך אני אביא אותו? האם אני יכול להגדיר את הכישורים הדרושים לעובד החדש בצורה כזו? "לניהול משמרת במסעדה דרוש דובר פיניקית, יתרון לשחקני פטנק".

OK. אז איך אפשר בכ"ז להביא אותו?

האם אני יכול לטעון שהלקוחות שלי דוברי עברית ולכן אני צריך מלצר מרקד (מנוסה בפלמנקו) דובר עברית? תזכור שהמטרה הבסיסית שלי היא להביא אותו.

למעלה