כן או לא מצביעות?

inbarush19

New member
כן או לא מצביעות?

עקב שיחה שהיתה לי אתמול בנושא הבחירות אשמח לשמוע
האם אתם הולכים להגיע לקלפי ולבחור,או שאתם מוותרים על הזכות הזו?
(אשמח לשמוע כמה שיותר דעות.. אפילו רק "כן" או "לא" ,אבל מי שמוכן/ה לפרט יותר זה מתקבל בברכה
)

The Blue Fairy

New member
בהחלט מצביעה

אני חושבת שלא חוכמה לשבת בבית, רגל על רגלף ולהתלונן כמה שרע ואז כשמגיע הרגע להצביע להחליט שיש דברים חשובים יותר.. הכח שלנו נמצא בקלפי ובמי שאנחנו מצביעות אליו, וכמה שיותר אנשים יבינו את זה - ככה השינוי יגיע מהר יותר

nettus

New member
ברור שאני מצביעה

כמו שעדי אמרה, אני לא מעוניינת שהמצב במדינה ישאר כמו שהוא עכשיו אי אפשר ככה, ועם אני לא אצבע, אז מי שאני לא רוצה יזכה, למרות שאין לי מושג למי אני הולכת להצביעה עדיין, אבל אני יודעת למי לא

ThE uVa

New member
אני לא אהיה בארץ...

אז לא..
אבל אם הייתי אז הייתי בהחלט מצביעה.

תמיד תהיתי..

מי שנמצא בחו"ל בזמן בחירות
יכול להצביע בשגרירות?
הרי תמיד מחכים לקולות של אלו שבחו"ל..

ThE uVa

New member
בעקרון לא

חוץ מאנשים שעובדים שעובדים בשגרירות וכאלה

svety

New member
מצביעה.

לא יודעת עדיין לאיזו מפלגה, אבל מצביעה.

להצביע בבחירות היא אחת הדרכים היותר משמעותיות שלנו כאזרחים, להביע את דעתנו.

ותת סקר, קשור כמובן לנושא:
אתן עושות עוד משהו מלבד להצביע?
כלומר - הולכות לעצרות בחירות? מדביקות סטיקרים ו/או פוסטרים? תולות שלטים?

Mooa-Numi

New member
התפקדתי שנה שעברה לעבודה

והצבעתי לשלי יחימוביץ'. לא יודעת אם אצביע לה (למרות שקרוב לוודאי שכן), אבל לפחות אני יודעת שלמערכת הבחירות הזאת אגיע פחות מתוסכלת.

svety

New member
אני מאוד מתוסכלת כרגע.

[אלוהים, מה אני לא אעשה בשביל לא לשטוף כלים הא?]

אז כמו שהותיקות כאן בטח זוכרות, פעם הייתי ימנית. אפילו קיצונית. אני לא מתביישת בזה היום, אבל אני גם לא מתגאה בזה. אפשר לומר שפשוט פקחתי עיניים. התחלתי לראות את המציאות מזווית קצת, או בעצם הרבה, יותר רחבה.
התחלתי להתעניין גם בנושאים שהם לא בטחוניסטיים נטו והפסקתי לשלול באופן אוט' כל דעה שלא תואמת לדעה שלי. ומהרגע הזה שבו כבר פחות יכלתי להגיד בוודאות ובאופן מיידי שאני ימנית, התחלתי לחפש את עצמי, התחלתי להיות מתוסכלת יותר.
מתוסכלת מהמצב הכלכלי, מהמצב המדיני, מהמדינה הזאת.
אני מאוד אוהבת את ישראל, זה הבית שלי, זה הבית היחיד שלי, וברור לי שגם אם אעזוב לשנה-שנתיים-חמש, ישראל זה הבית ואליו אחזור. ואין לידיעה הזו שום ביסוס הגיוני, כי דיי מחורבן כאן, אבל זה החרא שלי.
הרבה זמן הייתי מתוסכלת. חיפשתי את עצמי.

ואז הגיע הקיץ.
הגיעה דפני ליף וההפגנות והאוהלים והאהבה, כמה אהבה. השוו אותנו לוודסטוק ואלוהים, איזו השוואה מהממת.
והתחושה הזאת, של להיות חלק ממשהו כל כך גדול ממך, הידיעה הזאת שאם דפני הצליחה להוציא כל כך הרבה אנשים לרחוב, ומי זאת דפני? סתם אחת. כמוני. כמונו. סתם אחת שנמאס לה ופתחה איוונט בפייסבוק וסחפה אחריה מדינה שלמה ושינתה את השיח הציבורי.
ופתאום אני לא לבד. אני לא היחידה שלא סוגרת את החדש, ולא היחידה שחושבת שלעולם לא תצליח לקנות כאן דירה, ולא היחידה ששוקלת לחזור להורים.
פתאום יש קצת תקווה. או הרבה.

ואז חורף. ואין הפגנות ואין אוהלים ויש דיבורים על גבי דיבורים על גבי דיבורים, ויש תכנונים לעתיד ותכנונים לקיץ ומאהל כיכר רבין המתחדש, ואני עדיין מחפשת את עצמי.
כי בטחונית אני לא בטוחה שאני שמאל. כלומר, אני לא ימין, זה בוודאות, אבל אחרי כל כך הרבה שנים, יש תפיסות שקשה לי לעקור מעצמי, לא משנה כמה אני רוצה. אני עדיין חוטפת חום כשחברה שלי אומרת ש"ביום הכיבוש" הם עשו כך וכך, וברור לי שהשהייה שלנו בשטחים היא לא בריאה לאף אחד, אבל עד כמה האופציות האחרות בריאות לנו?
ומה הן בכלל האופציות. ולא רק בתחום הזה, בעוד תחומים. ולמה בכלל התחום הזה הוא הכי משמעותי. איזו משמעות יש לגבולות מוצקים, אם לכל כך הרבה אנשים אין מה לאכול?

אז להצביע לימין זו לא אופציה.
להצביע עבודה? אלו שאיבדו את עמוד השדרה שלהם?
או מר"צ? אלו שהעשייה החברתית שלהם מהממת, גם אם בטחונית אני לא מסכימה איתם?
אולי בכלל להצביע ליאיר לפיד, למישהו חדש ורענן שעד עכשיו אני נוטה להסכים עם מה שהוא אומר?
אולי בכלל לשים עלה ירוק או וואטאבר דומה בקלפי, לאות התרסה?

אני פשוט אבודה ומתוסכלת.
[ולכן גם ההודעה המעט מבולבלת]

ThE uVa

New member
כמה מחשבות

נראה לי שדבר ראשון שיהיה טוב לעשות זה ממש לשבת ולקרוא את המצע של המפלגות, ולקרוא מה הן עשו ומי האנשים שאת באמת מצביעה להם. ואז את צריכה להחליט מה יותר חשוב לך כי באמת לפעמים מפלגות לא מתאימות במאה אחוז למה שאת חושבת, אבל צריך לעשות בעד ונגד ולהחליט מה בא קודם.

אני גם חושבת שזה מעניין לחשוב על למה המפלגות שבתחום החברתי הן יותר לטעמך נוטות להיות מכיוון מסויים גם בתחום הביטחוני. זה לא במקרה, אלו דברים שקשורים ואולי זו דרך שתהיה יותר נוחה לך לחשוב על זה. ברור שהימין הבטחוני מאוד קרוב לליבך ומאוד השפיע על איך שאת רואה דברים, אבל גם ברור שאת יודעת שדברים כאלה משתנים. אז הייתי מציעה לך לא לסגור את עצמך ולהמשיך לקרוא וללמוד ולראות מה את חושבת.
וסתם נקודה קטנה, על מה שאמרת על למה התחום הבטחוני הוא הכי משמעותי. אני חושבת שחשוב לזכור שהדברים קשורים, ובעיקר בענייני רווחה, בטחון זה סופר רלוונטי בגלל שזה לוקח תקציבים היסטריים מהמדינה, זו ההוצאה הכי גדולה של מדינת ישראל... כמות האנשים שהיו יכולים לקבל עזרה עם אוכל, דיור, חינוך וכו' עם הכסף הזה היא ענקית. אז זה מאוד רלוונטי לכיבוש, כי ההוצאות של להחזיק כל כך הרבה חיילים בשטחים הן גדולות. ושכל שלושה מתנחלים על גבעה זוכים להגנה מעשרה חיילים אז זה קשור. כיבוש זה יקר קיצר.

רק אל תצביעי ליאיר לפיד

svety

New member
דארלינג,

תפתחי את החלון, נראה לי שתראי כמה חזירים עפים...

זה בדיוק מה שאעשה, אשב ואקרא מצע של מפלגות ואולי אלך לחוגי בית (כי זו אופציה מהממת לפגוש את חברי המפלגות באופן דיי ישיר)
וברור שאת צודקת, ברור שכל הכסף המטורף שהולך לשטחים היה יכול לשפר לאין שיעור את המצב החברתי שלנו, ופה בדיוק הדילמה שלי.

הלכתי לדפוק ראש בקיר

ThE uVa

New member

אני כבר רואה איך עוד 10 שנים את מקום ריאלי מספר 2 בחד"ש...
מבטיחה להצביע לך!

אגב, אם בא לך אני יכולה לשלוח לך כמה מאמרים של שמאלנים... מסיימת ללמוד עוד יומיים אז יהיה לי זמן :]

svety

New member
למה מקום מס' 2?

מה זה הזלזול הזה

אני אשמח לקבל ממך כמה שיותר מאמרים, תודה

ThE uVa

New member
זה רק עוד 10 שנים,

עוד 15 מספר 1!

אז אני אחפש קצת ואשלח לך :] יש!

כן. וכמו סווט, אני עדיין לא יודעת

למי ומה אצביע. אבל בהחלט אצביע.

ולגבי הסקר שלך סווט, האמת שלא הלכתי אף פעם.

מצביעה בהחלט.

אני חושבת שזה חשוב שכל אזרח יממש את זכותו להצביע עבור המועמד שנראה לו הראוי ביותר להרכיב ממשלה ותמיד חבל לי לשמוע שיש אנשים שלא מצביעים.

דעות בנוגע למה? העמדה הפוליטית שלי?
אם לזה התכוונת- אני ימנית (יש שיגידו שאף קיצונית). סביר להניח ששוב אצביע לנתניהו, או לליברמן.

The Blue Fairy

New member
טוב, אז זה כבר לא רלוונטי =\

אני רק מקווה שבבחירות הבאות אנשים יזכרו את התרגיל הזה

למעלה