כן, יופי. מטרות. ו...?

I Love Paige

New member
כן, יופי. מטרות. ו...?

רשמתי לעצמי דברים שאני רוצה להשיג עד סוף 2005. כמה מטרות שחשובות לי. ובאמת שתכננתי לפעול למען זה, באמת. אבל כבר עבר שבוע וחצי, וכל מה שעשיתי מאז זה להסתכל על זה שוב ושוב. ובאמת שתכננתי להרים טלפון, לדבר עם ההורים, לחפש באינטרנט... אבל זה פשוט לא הולך. אין לי כוח, ואני שוכח, והיום עובר ו... הופ, ככה כבר עשר בלילה. ומה אפשר לעשות בשעה הזו? זה פשוט נדחה כלכך הרבה, עד שזה כבר בלתי אפשרי. אבל אני רוצה! וזה מדכא כשאני שוכח. אפילו עכשיו! הנה, כתבתי את ההודעה ואני מצפה לתגובה. אבל מחר סופשבוע. מה אפשר לעשות בסופשבוע? וביום ראשון אני בתל אביב. וביום שני ושלישי אני לא בבית. וזה פשוט לא מסתדר! אוף, אני שונא לרצות ולשכוח. נמאס לי?

א-ב

בתהליך השגת המטרות הוא לא רק לרשום מה אתה רוצה להשיג - אלא גם לרשום תכנית לגבי *איך* אתה אמור להשיג אותן... כלומר *איך* תכננת לפעול למען השגת מטרותיך, ממש מפורט ובשלבים. אם עשית זאת ואתה אינך עומד בתכניות שהצבת לעצמך, סימן שיש משהו שעוצר אותך - שהוא הרבה הרבה יותר חזק מהרצון הזה להשיג את המטרות. לכן המטרה הבאה שלך צריכה להיות קשורה בבירור כלשהו לגבי מה עוצר אותך... ושהמטרות האחרות יחכו.

I Love Paige

New member
אז זהו,

שאני יודע בדיוק איך לפעול. פשוט... לא יודע. זה "לא יוצא", או משהו.

סתם אנקדוטה

כל פעם שאתה כותב על הפעולה שצריך לנקוט אתה עובר לניסוח פאסיבי. "זה לא יוצא"? כלומר איפה אתה היית כש'זה' אמור היה להבין לבד שהוא צריך לצאת גם בלעדיך? אין "זה לא יוצא" - יש "לא ביצעתי את מה שתכננתי". התחל לקחת אחריות למה שאתה עושה ולמה שאתה לא עושה, אולי תלמד על עצמך דבר או שניים.

תתכנן את הזמן מראש

אתה מכיר את הלו"ז שלך... תחשוב מראש מתי תוכל לעשות מה שתכננת. למשל שיחת טלפון לא אמורה לקחת יותר מידי זמן. תחשוב מתי יש לך זמן לזה, ותעשה לעצמך אפילו תזכורת בפלאפון או משהו. ובקשר לשאר הדברים אתה גם יכול לתכנן... לחשוב כמה זמן זה יכול לקחת לעשות את זה, ואז לראות מתי אתה יכול להכניס את זה ללו"ז שלך. רק לא לשכוח להשאיר איזה משהו שיזכיר לך לעשות את זה שלא תשכח.

ToryMaster

New member
בטח שזה לא יוצא

אני כ"F מכירה את זה. בתכל"ס, יותר נוח לנו לשבת ולחכות שהדברים יקרו במקום להילחם עליהם, אבל זה לא קורה. להקים את עצמך ואשכרה לעשות משהו? מי ישמע, למה לקלל אותי ככה? אבל ברגע שאתה עושה ומצליח את זה, אתה מרגיש כל כך טוב, וזו התחושה שמלווה אותך וגורמת לך לעשות דברים. עצה - בקש מאחד החברים שלך שיציק לך, שיכריח אותך לעשות דבר מסוים, באיזשהו שלב אתה לומד לעשות את זה לבד.

oren*

New member
בין המטרות הגדולות שלב גם כמה קטנות

יש הרגשת סיפוק לראות רשימת מטלות כשחלקן כבר מחוקות עם קו, גם אם מדובר בדברים שדרשו ממך 5-10 דקות השקעה. אל תנסה לבלוע מטלות גדולות בבת אחת - חלק אותן לכמה סעיפים בהתאם למורכבות, אולי תראה שכמה מהן כוללות סעיפים זהים שתוכל לבצע יחד ולהפוך ארבע מטלות לשתיים וחצי? לא נתת פרטים באילו מטלות מדובר, אבל אני למשל מאוד אוהב לנצל זמנים מתים לביצוע מטלות שדחיתי כשהיו דברים מעניינים יותר לעשות - נסיעות ארוכות באוטובוס/רכבת עם מחברת סקיצות להעלאת רעיונות לפרוייקטים חדשים ללקוחות, שיחות טלפון עם לקוחות פטפטניים, תכנון לוח זמנים לפרוייקטים לחודש הקרוב וסידור שלהם לפי רמת מורכבות, חישובים כלכליים, ארגון קלסר/תיק עבודות, מעבר על חשבונות טלפון/פירוט חיוב כרטיס אשראי. אל תחביא את רשימת המטלות שלך במגירות ותשתמש בזה כתירוץ לכך ש"אני שונא לרצות ולשכוח". אם יש סיבה כלשהי שאינך רוצה שיראו את הרשימה, חשוב על קוד כלשהו שרק אתה מכיר, כתוב פתק ותקע אותו בין המקשים במקלדת - אין סיכוי שתשב מול המחשב ותשתמש במקלדת מבלי שתתקל בו (משם זה כבר תלוי בך אם באמת תקום ותעשה את הדברים או תבחר לדחות אותם עוד ועוד). אצלי יש פתקים כאלה שאני מכין מדי לילה ליום שאחריו - כל שיחת טלפון שאני צריך לבצע כולל מספר הטלפון, מכתבים שאני אמור לשלוח, פרוייקטים דחופים להגשה וכו... בהצלחה

למעלה