כן.. שווה לפתוח הודעה חדשה

melancholy man

New member
כן.. שווה לפתוח הודעה חדשה

רי מנזרק, חטא בחט הכי גדול שכוכב רוק יכול לחטוא בו, הוא לא היה ג'ים מוריסון. למזלו, או לצערו, הוא ביצע את החט הזה במקום הכי גרוע שאפשר, מטר וחצי מאחורי ג'ים מוריסון, ג'ים מוריסון האמיתי, לא האייקון, האיש האמיתי, זה שבער הכי חזק, שנשרף הכי מהר ותפס את כל הבמה, זה שיצר את המיתוס של ג'ים מוריסון.

ללא החט הנורא הזה, היינו יודעים כולם, כי אתמול, הלך לעולמו, אחד המוזיקאים המעניינים והחשובים של שנות השישים, ריימונד דניאל מנזרק, ענק קלידים, מלחין בחסד ומוזיקאי נפלא, רק מה, הוא לא היה ג'ים מוריסון.
תהה נשמתו צרורה בצרור הקלידים הפסיכדלי..

LadyG

New member
האורגן של מנזאריק

הוא כל כך חשוב , ממש כמו חתימה שרצה לכל אורך שירי הדורס.

עבודת הקלידים הנפלאה ב- Light My Fire, הצלילים המכשפים של האורגן ב- Riders on the Storm וכו' וכו'.

הדור הולך ונעלם.

י

Barmelai

New member
עצב גדול

הדורז היו הופעת הרוק הראשונה שלקחתי את הבן שלי. זה היה בעיקר כדי לראות את ריי מנזרק וכדי שהגור, שהספיק להכיר את כל אלבומי האולפן, יראה פעם אחת קלידן ענק בפעולה.
קיבלנו הרבה יותר ממה שציפיתי. מנזרק היה בשיאו. וירטואוז, מרגש, שופע הומור ומרשים בחיצוניותו, מה שקוראין, שמור היטב.
כעבור שנה הדורז הגיעו שוב והפעם הגור לקח אותי. הפעם הזו הייתה טובה יותר מהראשונה. קריגר נועז אף יותר, מנזרק מנגן עם האצבעות של הרגל והסולואים שלו, אוזניים יישקו.
מנזרק נראה אפילו טוב יותר הפעם. בדיחות, סיפורים על הנכדים, אי אפשר היה לנחש שמבפנים הוא כבר היה אכול.
שלשום בלילה הודיעו שהוא מת מסרטן. לא אמרתי לילד. למחרת התחולל הטבח הנורא בתלמידים הידוע מאז אתמול בשם "בחינת הבגרות במתמטיקה 5 יחידות 2013". בערב הגור שאל למה לא אמרתי לו שמנזרק מת.
אמרתי מה רצית, שאגיד לך ריי מנזרק מת הלילה ושיהיה לך בהצלחה בבחינה? הוא אמר את מי מעניינת הבחינה? ושם את LA WOMAN. והרמנו בריזר לעילוי נשמתו.

בקטע הנהדר הזה מנזרק מראה איך הפך ג'אם מקרי על שיר פולק ידוע לאחד משירי האוירה הגדולים של הדורז.

Jflyaway

New member
האורגניסט של הדורז מת?

מנזרק... יא אללה... מבחינתי הוא אף פעם לא היה "קלידן", הוא צמיד היה אורגניסט - ומהמשובחים שבהם, ועכשיו אתם אומרים לי שהוא מת... ופתאום אני קולט שהם כולם מתים אחד אחד כל הגיבורים שלי. וזה היה בהתחלה עצוב, אבל זה מתחיל להראות לאט לאט כמו משהו שכנראה קורה לבני אדם בסוף - הם מפסיקים לחיות.... מסוכן לחיות כי מתים מזה. אין טעם להתעצב אפילו, אז אני לא אתאבל, אלא אחגוג הערב עם כוס בירה ועם אלבום של הדורז... כנראה האלבום הראשון.

למעלה