כנימה קמחית

Oren_1

Member
הי
יש לי צמחים גדולים וצפופים בגינה
נראה שהכנימה הקמחית באה לבקר ולא רוצה לעזוב. חלק גדול מהעלים מלא ב"שלג הלבן" הזה.
זיהיתי גם בגזע אחד הצמחים את אותו הדבר.

ראיתי כל מיני טיפים של להשפריץ סבון/חומץ וכו' , מודה שלא ניסיתי אבל לאור ההתפשטות לא בטוח שאוכל לכסות כל כל השיחים..
מה שאני עושה מידי פעם בשביל קצת למנוע מה"שלג" הזה לעוף לי באויר זה שטיפה טובה לשיחים, אבל אחרי כמה זמן זה שוב חוזר.

הומלץ לי להשתמש בתמרטק, האמנם יעיל ?

בקיצר, אשמח לכל עצה בנושא איך להפתר מהמטרד

תודה רמה ואחלה יום

נערך לאחרונה ב:

drorim69

Active member
לא מכירה תמרטק
מכירה חומרים שונים מבוססים על שמן נים שנמכרים בחנויות לחקלאות ובמשתלות (למשל נימגארד, נימיקס ועוד..) הריסוס בחומרים הללו צריך להיות מאד יסודי, עד כיסוי מלא ונגר משני צידי העלים ואם צריך- גם על הגזע/גבעולים. לא בשעות החמות!
זה לא מונע חזרה של הכנימות, רק הורג את הקיימות.

drorim69

Active member
קונפידור - זבנג וגמרנו!
לא נכון, הקונפידור לא יעיל כנגד כל הכנימות הקמחיות וגם אם יעיל כנגד אלו הספציפיות- הן חוזרות אחרי פרק זמן.
כדאי לשמור את הקונפידור רק למקרים שאין שום ברירה אחרת, הוא לא יהיה יעיל לנצח....

רגע רק רגע

Active member
אני מקבל את מה שאת אומרת. קטונתי מלחלוק על הידע שלך, אך הנסיון שלי עם כנימה קמחית אומר אחרת.
לידידה שלי היו צמחים נגועים בכנימה קמחית בכל האדניות במרפסת שלה ושאלה מה לעשות.
חוץ מקונפידור לא מכיר חומר אחר, אז המלצתי לה לשאול מישהו שמוסכם על שנינו. הציע נימגארד.
לאחר שבועיים של יישום לא רק שהבעיה לא נפתרה, אלא החמירה והכנימות שגשגו.
הצעתי לה כפתרון אחרון קונפידור. ריססתי את העלים יסודי ותוך שלושה ימים לא היה זכר לכנימות.חלפו חודשיים מאז ועדיין אין זכר לכנימות.

וישנם עוד ועוד אתרים שמראים כי קונפידור יעיל נגד כנימה קמחית

drorim69

Active member
יש פה שתי בעיות:
הראשונה היא תמיד זיהוי הנגע לפני שמתאימים לו את התרופה וגם חקירת הסיבה להופעתו בצורה מטרידה בגן..
השניה היא בשימוש נמהר בקונפידור (ולא שהוא לא יעיל כנגד כנימה קמחית).

אני תמיד מעדיפה את החומרים המבוססים על שמן נים כי מנסיוני הם יעילים להדברה נרחבת של כנימות, אקריות וגם כנגד מחלות עלים (!)
הנסיון שלי הוא מהתבוננות בגן הביתי, לא מדעי, ומצאתי שבריסוס יסודי מכל צידי העלים עד נגר - המזיקים מתים (קונפידור לא הורג אקריות..)

אם השואל ישלח תמונות אולי יתברר שהכנימה שלו היא קמחית מנוקדת שלא מטפלים נגדה בקונפידור (וכנראה גם לא בחומרים מבוססי שמן נים, לא ניסיתי..)

רגע רק רגע

Active member
שוב, קטונתי, אך המרשתת והנסיון שלי מראים אחרת.
כמוני - כמוך, אוטודידקטיות ביתית מעשית. אם זה הצליח, זה עובד. אם לא הצליח, יוצא מנקודת הנחה שיכול להיות שעשיתי משהו לא נכון ומנסה שוב. לאחר 3 פעמים שלא הצליח, סימן שלא עובד.

מאמר של ארגון מגדלי ירקות:

המאמר מאת מרכז וולקני (אני מניח כי אין חולק עליהם) מראה בפירוש שקונפידור אכן יעיל כנגד כנימה קמחית מנוקדת.

שימי לב, התאור בפוסט הראשי של אורן אומר ומתאר כנימה קמחית (בין אם מנוקדת או לא) ואינו מדבר על אקריות, שנראות (אם מצליחים לראות) אחרת הן בצבע והן בצורה.
ואמנם, גם אני איני ממהר להשתמש בקונפידור (הברכת האויר של עץ הלימון שעשיתי תאמר זאת...)
אך הנ"ל ביקש "כל עצה", ולכן...

שורה תחתונה: קונפידור - זבנג וגמרנו!

רגע רק רגע

Active member
כנימה קמחית מנוקדת בחצר ביתי מהבוקר (באחת התמונות ניתן לראות את הנקודות על גב הכנימה)
על הכריזנטמות הצעירות הופיעו להן מושבות קטנות של היצורים הלבנים.
היום בבוקר רוססו בקונפידור ובשעת אחה"צ זו הן כבר מתות. מניח כי בימים הקרובים הן יפלו מעלי הצמחים.

ואם כבר אוטודידקטיות, כמו שצויין לפני כן, אז קונפידור יעיל נגד נמלים, כנראה.
על עלי הכריזנטמה היו פזורות גופות הנמלים שטיפלו בכנימה (ניתן לראותן בתמונה הימנית והאמצעית). את התופעה הזו השכן שלי הראה לי לפני כמה חודשים. עץ הפקאן שלו מתמלא כל שנה בפייחת והשנה החליט לטפל בקונפידור. הוא שם לב לתופעה של העלמות הנמלים מסביבת העץ לאחר היישום. בתחילה חשבנו שהנמלים נעלמו עקב העלמות מצאי המזון (טל דבש), אז לא קפצנו למסקנה.
אך הגופות של הנמלים מהיום מחזקות את התאוריה. מחר אמצא קן נמלים בחצר ואנסה קונפידור. פעם שלישית, אמנם בטעם רעיל, גלידה.

קבצים מצורפים

• 20210802_105305[1].jpg
    20210802_105305[1].jpg
    1.7 MB · צפיות: 6
  • 20210802_105327[1].jpg
    20210802_105327[1].jpg
    1.1 MB · צפיות: 6
  • 20210802_105554[1].jpg
    20210802_105554[1].jpg
    KB 558.4 · צפיות: 6
נערך לאחרונה ב:
למעלה