כניסה באיחור לאימונים

• פותח הנושא gin11
  • פורסם בתאריך

gin11

New member
כניסה באיחור לאימונים

בוקר טוב , לא כתבתי מזמן ... שאלה שגורמת לי למעט חבטות בעקבות התגובה שלי ... מענין מה חושבים אתם ... לאחרונה נתקלת בתופעה , ש 5-7 דקות מתחילת האימון נפתחת לה הדלת ( של הבונקר והיא כבדה) ונכנסות להן נערות -ילדות לאימון . פלאפון ביד , ללא מגבת .. ספק אם הן יודעות לאן פניהן מועדות . באימון האחרון כבר חטפתי קריז .. לא נתתי להן להיכנס .. ואחר כבוד ביקשתי מהן לצאת . לא בטוחה שהייתי הכי נלמדה בתגובתי . מאוד אסרטיבית . ועכשיו אליכם ... 1. האם הייתם נותנים להיכנס ? 2. האם תתפשרו על מגבת ובקבוק ? ( דיווידרודריגז היה תולה אותי אם כן) 3. אם בכל זאת נכנסו אחרי החימום האם תגשו לעזור ? 4. האם חשוב לכם שהאימון ישמור על כללים ברורים של התנהלות או ... משום שזה חוג בקאנטרי .. אין חוקים ברורים ? 5. האם אתם מאפשרים שיחות בין המתאמנים במהלך האימון ? נ.ב. ומי יודע .. מי המדריך הכי סובל מ"חפירות" בשבוע זה ????? אבל סובל באהבה ????

ליבית1

New member
שאלה קשה...

אני מאוד מאוד רגישה לנושא, וכשמגיעים מתאמנים אחרי שהתחלתי את השיעור, אני אגש לעזור אבל אגיד בקול צלול וברור שבפעם הבאה אני מבקשת/דורשת להגיע בזמן אם רוצים עזרה (וגם אם לא). לא אתפשר על מגבת ובקבוק. למזלי מקום העבודה שלי מספק בקבוק במקרה שמישהו שכח. חשוב לי מאוד מאוד שהאימון ישמור על כללים ברורים של התנהלות, זה לא תמיד עוזר לי. חשוב לי שיגיעו בזמן, עם הציוד המתאים, שיכבדו את עצמם ואת מי שנמצא לידם/מולם ויישארו עד הסוף, לא תמיד זה קורה. לגבי שיחות בתוך השיעור, על אחת כמה וכמה, אני ממש לא מאפשרת את זה, מעירה בלי בושה, ובצורה מאוד ברורה - אם יש כוח לדבר, תוסיפו עומס... זה מה שאני אומרת בדרך כלל. אני לוקחת את זה מאוד קשה, ותמיד כשיוצא לי לדבר על זה עם מתאמנים, אני שואלת, מה היה קורה אם אני הייתי מגיעה לא מוכנה לשיעור? עם דיסק ישן, בלי מערך ברור, לא לבושה כמו שצריך, ומה היה קורה אם אני הייתי מסיימת את השיעור לפני הזמן, או יותר גרוע, פתאום קמה ויוצאת.... אני יודעת שאין מקום מאוד להשוואה, אבל בכל זאת. אני חושבת שהאנשים האלו שמגיעים מאוחר, יוצאים מוקדם, משאירים פלאפון דולק, הם אנשים שמתנהגים ככה בכל מקום. מגיעים מאוחר לתיאטרון, משאירים פלאפון ולא נשארים כדי למחוא כפיים למי שעמד מולם על הבמה והשקיע נשמתו עבורם.

שאלת השאלות....

1 . האם הייתם נותנים להיכנס ? אני נותנת להכנס עד 10 דקות מתחילת השיעור ומבקשת שיעשו חימום לפני שנכנסים לעיניינים....קורה שמאחרים, אבל כמובן שאם אותו בן אדם יאחר קבוע אני אגיד משהו ... 2. האם תתפשרו על מגבת ובקבוק ? ( דיווידרודריגז היה תולה אותי אם כן) אני לא מתפשרת על בקבוק מים, זה בילדאין של שיעור ספינינג וזה חשוב מאוד לקירור הגוף והחזרת נוזלים ...לדעתי זה מחייב.....אני מבקשת שיתארגנו על שתייה....תמיד מסתדרים איכשהוא.... על מגבת אני מתפשרת. 3. אם בכל זאת נכנסו אחרי החימום האם תיגשו לעזור ? ברור שכן...אין קשר....אם משהו צריך אני תמיד ייגש לעזור, בשביל זה אני שם.... 4. האם חשוב לכם שהאימון ישמור על כללים ברורים של התנהלות או ... משום שזה חוג בקאנטרי .. אין חוקים ברורים ? לי מאוד חשוב. ולא חשוב אם זה קאנטרי או מכון אחר , זה שיעור ספינינג. וחשוב לשמור על הכללים. שעבדתי בקאנטרי ג', תליתי שלט על הדלת (בתיאום עם מנהל הסטודיו) "נא לא להכנס אחרי 10 דקות מתחילת השיעור" לא תאמיני איך זה עבד, פשוט לא איחרו...(או שלא נכנסו ולא ראיתי את המארחים
) 5. האם אתם מאפשרים שיחות בין המתאמנים במהלך האימון ? מה זה מאפשרים? זה בעייתי, כי אני בגישה של "אני לא גננת", למרות שהעבר שלי כמורה קצת קופץ מידי פעם
אבל לפעמים זה ממש מפריע שמנהלים שיחות, אז אני אומרת, זה נורא תלוי במצב, וכמה מדברים וכמה זה מפריע לי באותו רגע....

אחלה שאלות ואפילו עם "צ"-נורמאלי:)

1) אצלי אין את הבעיה הזו. נועל את הדלת אחרי 3-4 דקות מתחילת השיעור (והשיעור מתחיל בזמן). אם לא היתה דרך לנעול אז אני מניח שהייתי נותן עוד כמה 2-3 דקות ואז לא נותן להכנס. 2) מגבת כן בקבוק לא. 3) אם איכשהו החלטתי להכניס אז אין לי ברירה אלא לעזור. 4) יש כללים די ברורים במסגרת ה"שיניים" שהמועדון מאפשר. כמו למשל הכלל שהגיתי וקבלתי גיבוי לאכוף אותו - שיעור שיש עבורו הרשמה מראש לאופניים, מהשניה שהשיעור מתחיל המקומות כבר לא שמורים. 5) אם זו החלפת מילים קצרה אז כן, אם אני רואה שזה חוזר על עצמו ונמשך אני אעיר. עוד לא הגעתי למצב שהייתי צריך יותר מזה אבל ברור שאם אבקש מספר פעמים ולא יפסיקו אז אני אבעט את ישבנם אחר כבוד החוצה.

Tami661

New member
להערה של אסף הייתי עונה אחרת...

הייתי גורמת לו להפעיל את התאים האפורים בתשובה כמו: "כבר בכיתה א' למדנו ש: צ+צ = 66..."

gin11

New member
ואתם- אחלה תשובות :)

אז קודם כל תודה למשיבים . שמחה לדעת שיש עוד שחושבים כמוני ... יכולה לומר עכשיו אחרי ההתייחסות שלכם שתהגובות של המתאמנים הוותיקים היו אוהדות בעניין .. גם הם לא רו3ים( אסף זה בשבילך) טיילת . מ3חיק לראותם מדקלמים לכל מתאמן חדש : " יש לך בקבוק ? יש לך מיים ? " את שיחות הקפה שלהם אני עו3רת . רו3ה אותם בקשב מלא . ( שריטה של מורה ) לקחת חלק באימון ספינינג זה מתוך כוונה ולא משהו מזדמן - כי אימון אירובי או מה שיהיה התבטל ... בלי בקבוק - מודה ומתוודה .. לא מסכימה . שולחת לקנות . את שלי לא נותנת . ו... יש לי מתאמן אחד ... לא מוכן לשתות באימונים . לא מסוגלת לריב איתו . שיהיו לכם אחלה של אימונים . ו.... שאלת השאלות ...גיליתם - מי המאמן שסובל השבוע הכי הרבה ? שהמקדחה יושבת לו על הווריד ... ?I

אז ככה..

1. בדרך כלל אין לאחר לאימונים. קורה שאני עובדת עד מאוחר, ורצה באטרף לאימון, כי אני רוצה דווקא להתאמן אצל מאמן/נת מסויים/ת 10 דקות איחור ( רק אם מוכרחים לאחר) לגיטיים בעיני. לו היו סוגרים בפני את הדלת קודם לכן - לא הייתי מגיעה לאימונים של אותו מאמן/ת. אני מניחה שעוד מתאמנים היו נוהגים כמוני. אף מאמן/ת לא היה רוצה למצוא את עצמו עם סטודיו מרוקן ממתאמנים. 2. מים חובה!!! מגבת אמממ זבשו של המתאמן/ת אם אין לו. 3. עזרה בכיוון האופניים - יש להגיש לכל מי שזקוק לעזרה, בלי יוצא מן הכלל. 4. שיחות בין המתאמנים - הכל במידה. בל נשכח שהאדרנלין מציף את המתאמנים ולעיתים הם מחלקים את חוויות האימון בינהם. אם השיחות מפריעים למהלך ההנחייה של המאמן - בהחלט יש להעיר! - הכל בטעם.... אל נשכח שחדר כושר נחשב לתרבות פנאי, בדרך כלל אחרי יום מייגע ומתיש, ולא לסוג של טירונות. ומאמן טוב - נחשב למי שיש לו הכי הרבה מתאמנים באימון. עכשיו אני שואלת: מה הייתם חושבים על מאמן שמאחר בדרך קבע... מושך את האימון 70-75 דקות, גם כשאומרים די.... מה הייתם אומרים/חושבים על מאמנים/ות שמגיעים עם מכנסי ברמודה מבד כבד ומפשילים /מקפלים אותם כלפי מעלה...וחולצה שאיננה הולמת חדר כושר? מה הייתם אומרים למאמן שטוחן את אותם דיסקים כבר כמה שנים...ושום דבר לא עוזר... מה הייתם אומרים למאמנים שמרוכזים ומדוושים על האופניים כאילו האימון מיועד עבורם, ולא יורדים אפילו פעם אחת מהאופניים, כדי לבדוק האם הכידון משוחרר.. האם המתאמן מדווש נכון... האם יש מתאמן בשורה השניה, השלישית, הרביעית שגורם לעצמו נזק בלי שידע וכן הלאה... רובם אינם כאלה... אבל כברהיו לי כל מיני...

רוןר9

New member
יש דברים שלמדריך אסור! ויש דברים שלתאמן מותר

דעתי- למדריך/ה יש תפקיד ואחריות עליו/ה להגיע כ-15 דקות לפני השעור. לקבל את המתאמנים ,להדריך את החדשים ,להדליק מזגן.לבדוק את תקינות מערכת האודיו והמדונה.לסייע בכיוון אופניים ,לפתוח ברזים נעולים למתאמנים שקשה להם. בקיצור להתנהג כמו שאנחנו מארחים בבית - לפני שמגיעים ה"אורחים /מתאמנים" לדאוג שהכל יהיה מוכן מסודר ושנהיה "בבית" יש מספיק עבודות הכנה ורצוי שיבוצעו לפני תחילת האימון. מה לעשות גם אורחים /מתאמנים לפעמים מאחרים וזה בוודאי לא בכוונה תחילה -אז, גמישות אם מדובר במתאמנים ותיקים מאפשר להם לעשות חמום כ-7 דקות ולהצטרף לקבוצה. אם מדובר בחדשים להסביר עם חיוך שזה לא נכון ולא בטיחותי לבצע האימון ללא הדרכה מסודר אבל יש אפשרות במהירות לכוון אופניים למיימדי החדש/ה לומר יפה יש לך הזדמנות לחוות/ להרגיש את האימון אבל רק בישיבה עם עומס קל-בינוני. מים **ומגבת חובה.או לקבוע מועד להדרכה כ20 דקות לפני האימון הבא. תאמינו לי הצלחתי לגייס לענף לא מעט מתאמנים חדשים בדרך הזו. מים חובה!!! התייבשות של מתאמן/ת במהלך האימון באחריות המדריך/ה. זה חלק בלתי נפרד של האחריות מיקצועית.גם לא יעמוד בכל מבחן משפטי במקרה של תביעה. אני תמיד מזכיר מספר פעמים לתת שלוק מים במהלך האימון. ומבקששש למי שנגמרו המים להרים יד ואני אמלא ואביא, לא רצוי שמתאמנים ירדו ויעלו מהאופניים במהלך האימון קיים סיכון פזיולוגי של ירידה פתאומית ללא ריקברי !!! **מגבת רצוי. אך קורה גם שמתאמן/ת שכחו מגבת, קורה . אני פשוט מביא גליל נייר או מגבוני נייר (קיים בכל חדר כושר) ונותן למתאמן/ת.גם זה מסייע. החלפת מילה קצרה מותר. שיחה אסור לא בסלולר ולא עם מתאמן/ת במהלך האימון - אם זה קורה וזה דיי נדיר! אני ממליץ למשוחחים לצאת לקפיטריה שם יותר נעים והתנאים יותר מפנקים. אפשר תמיד למצוא פתרונות . אנשים באים להתאמן ולהנות מעבודה וסיבולת (כן- משורש המילה- סבל) אנשים יקרים נסו כמה שיותר לרפד למתאמנים / לאורחים את התנאים הסביבתיים. רכיבה מהנה רון9

chosenspin

New member
הכל טוב ויפה

אבל למאחרים חדשים שמועולם לא עשו ספינינג בחיים אני לא מאשרת כניסה כבר התעוררו על כך מחלוקות במכונים שונים... אבל כמו שאחריותי להגיע 15 דק לפני אימון , כך גם חובתו של המתאמן, בעיקר החדש. לא מוצאת שום סיבה לפגוע באימונם של טובים ורבים בגלל איחור של אחר. הרי יש צורך בהסבר בסיסי - כיוון האופנים מצבי רכיבה וכוכ וכו... לגבי מאחרים אחרים ושאר הירקות- שיאחרו. זו בעיה שלהם. כמובן שקודם אני מחייבת חימום קצר ורק אז "להיכנס לעניינים" מאחרים קיצוניים- שמגיעים אחרי חצי שעה או 40 דק' בטענה שכבר עשו חימום על המסילה חצי שעה שישארו על המסילה. איחור מעבר לכך שזה מרגיז מעצבן ומפריע למהלך האימון זה גם לא מכבד.

ללי1

New member
לדעתי...

מניסיוני (גם כמתאמנת וגם כמאמנת) איחורים אין הרבה - יש כאלה שמגיעים תמיד בדקה התשעים כי הם באים מהעבודה נניח, מעטים וותיקים וזה לא מפריע. 5-10 דקות אחרי כמעט ולא קרה, אם כן זה לווה בהתנצלות והסבר והיה כנראה חד פעמי. אין לי בעיה עם זה. כמדריכה וגם כמתאמנת אני מגיעה מוקדם. מים - אין מצב. נתתי את שלי מספר פעמים ואני לא ארשה להתאמן בלי מים (בטח אם זה מישהו חדש ש"לא ידע" שצריך - שזה מחמיר את בעיית חוסר המים...) מגבת - במקרה השבוע נתתי את שלי אבל זה לא כל כך קריטי (יש לי מדריכה שתמיד שוכחת להביא מגבת - כשהיא המדריכה, ומתנגבת בחולצה שלה מדי פעם. ממש לא יפה בעיני ולא מקצועי. ) שיחות אישיות, בדר"כ זה מילה פה או שם, מקובל עלי. אם מדובר בשיחה של ממש אני מעירה מבקשת להפסיק. (או לשתף את הכיתה.. חחח.. סתם) טלפונים - מוציאים אותי מדעתי. היתה לי השבוע מתאמנת אחרי לידה - הבעל עם התינוק בבית, אין בעיה. אבל יש לי במקום בו אני מתאמנת בחורה שתמיד מדברת בטלפון בזמן האימון (ועוד תמיד יושבת לידי) מעצבן ברמות על. מאמן שמאחר - יש לי גם כאלה - לא בסדר בכלל. מסכימה עם רון שחייבים להגיע קצת קודם, לבדוק שהכל עובד ואם מישהו חדש וצריך עזרה.

ellabs

New member
עונה קצת באיחור

מצטערת על האיחור היה שבוע לחוץ ללא ספק נושא האיחורים בעיתי לדעתי למזלי במכון שבו אני עובדת נכנס נוהל(כולל שלט על הדלת )שאין להיכנס לאחר 5 דקות למרות שגם זה לא תמיד עובד. נושא הפלאפונים הוא אחד המרגיזים והמסוכנים,הרבה פעמים מתאמנים עונים לטלפון לא לפני שכמובן הוציאו רגל אחת מהפדל וירדו לקחת את הטלפון שהרגל השניה עדין בפדל השני.כמובן שאני נגשת להעיר (וגם על זה שהם צועקים וכול הכיתה מסתכלת עליהם)אבל בקטע של הבטיחות אני מודה שאני יכולה להיות מאוד תקיפה. מים ומגבת מנסה להקפיד הבעיה אצלנו היא דווקא בוותיקים יש כאלו שפשוט מסרבים להביא מים ''כי הם לא שותים בזמן השיעור'' לאחר נסיונות רבים אתה נותר ללא ברירה כי אי אפשר להילחם בהם לבד בזמן שמדריכים אחרים מכניסים לשיעור. לנושא של מאמן שמאחר-אני לא רוצה להתיחס מכיון שזה בדיוק מה שהופך אותנו ''לסתם מדריכים'' אותם חבורת מדריכים שמעבירים ספינינג ''על הדרך''(והנה יצא שהתיחסתי) :) ואגב איך נושה הווליום לא נכנס?כמובן שהמאבק הבילתי נגמר של ''תנמיכי.תגבירי''...גם פה בדרך לעיתים מתיאשת מלהסביר ומסימת את הוייכוח בחיוך של ''זה מה יש תסתדרו:) שבת שלום לכולם שתהיה שבת שלום לכולם

daykal

New member
../images/Emo140.gifאני אישית אוהבת להגיע מוקדם לאימון

ואם אני יודעת שיש סיכוי שאולי אני יגיע קצת באיחור אני דואגת להודיע . בד"כ גם כשאני מודיעה אני מגיעה בזמן שיהיה לכולם סופ"ש נפלא ומהנה

gin11

New member
מכל תשובותיכם השכלתי

היה חשוב לי לשמוע דעתם של אחרים ... עושה על כך חושבים . יש דברים שעליהם לא מתפשרים ויש דברים נסבלים .. יודעת שמה שדרשתי בעבר ממאמניי - אני דורשת ממתאמניי מה שדרשתי מע3מי בהיותי מתאמנת אני שואפת לראות במתאמניי ... "נאה דורש - נאה מקיים" ... מגבת -מתפשרת בקבוק מיים-דורשת איחורים- לא רואה בחיוב ואם הגזמת- נשארת בחוץ להתחיל עם המתאמנת שלידך- חופשי - אך לא בזמן האימון... ערב נפלא

למעלה