כניסה להריון

כניסה להריון

שלום לכולם,

אני ובת זוגי החלטנו להרות דרך בנק זרע פרטי. שם יעצו לנו לרכוש כמות גדולה של מנות זרע כי הסיכוי להיכנס להריון הוא 1:5
מסביבנו הרבה זוגות שהצליחו להיכנס כבר בניסיון השני.
אשמח לשמוע תגובות בנושא כדי שנוכל להחליט כמה מנות לרכוש.

תודה
מוגלי הקטנה.

ענבלית70

New member
זה מאוד אינדווידואלי

תלוי גיל (גם אחוזי ההקלטות וגם אחוזי ההפלות) וכמובן שבאם יש בעיה או שלא (את זה בדרך כלל לא יודעים עד שלא מתחילים לנסות), וגם בלי קשר לכלוםף יש כאלו שנקלטות בקלות ויש כאלו שיזדקקו למספר ניסיונות. מה שכן, יש הרבה רופאים שממליצים לעשות שתי הזרעות בכל חודש, על מנת להגדיל את הסיכוי. אתן חייבות לרכוש הכל מראש?
אצלנו נקלט הריון (ונשאר) עם המנה העשירית.

תודה!

תודה על השיתוף.
אשמח לדעת אם עשית בבנק ציבורי או פרטי?
האם לקחתן הורמונים?
ואם אני בת 38 האם יש לזה השפעה?
ואכן המליצו לנו לקנות מראש כמות על מנת שנוכל להבטיח אבא משותף לכל הילדים שיבואו. וגם הרכישה כמות מראש מורידה את מחיר הרכישה פר מנה. "קנה יותר שלם פחות"

לגיל יש השפעה גדולה

לאחר גיל 35 הפוריות נפגעת בצורה משמעותית.
בדרך כלל בתחילת התהליך מבצעים בדיקות דם ("פרופיל הורמונלי") שמטרתן לתת אינדיקציה על מצב הפוריות שלך.
אולי הרופא שלך יוכל לייעץ לך כמה מנות לרכוש על סמך הפרופיל ההורמונלי שלך.
אגב,אם מנות הזרע אמורות להספיק גם לבת הזוג, אז כדאי שגם היא תעשה בדיקה כזו.
ובכל מקרה, כניסה להריון לא מבטיחה המשך הריון תקין, כך שאין שום דרך להבטיח שהמנות שתרכשו יספיקו לכן.

סתם לשם הסטטיסטיקה, אצלנו 15 מנות הספיקו לארבעה הריונות, אבל התחלתי בגיל 29...

ענבלית70

New member
עונה

רכשנו את הזרע מאיכילוב. התחלנו כשהייתי בת 38. אחרי ארבע הזרעות עברתי צילום רחם שיצא לא תקין ועברנו ל IVF (הורמונים). לנו לא היה חשוב זרע משותף לכל הילדים. בבנקים הציבוריים בארץ אין הנחה על כמות (אז, בכל אופן, לא היתה), אנחנו קנינו מנות בכל פעם שהגענו להזרעה או בכל פעם שבאנו לקחת זרע עבור ההפריה.
וכן, לגיל יש הרבה השפעה גדולה. הסיכוי להכנס להריון יורד משמעותית ככל שעולה הגיל ובפרט, מחקרים רבים מראים ירידה משמעותית בשיעורי ההיריון בקרב נשים בסוף שנות השלושים שלהן. בנוסף, גם דיעור ההפלות עולה מאוד בגילאים האלו, וגם הסיכוי למחלות כומוזומליות של העובר. קצת מלחיצה יצאה ההודעה הזו

אח או אחות

עוד סיבה טובה לרכוש 10 מנות היא במקרה ותרצו כעבור כמה שנים לעשות אח או אחות לאותו ילד ואין לדעת אם יגמרו המנות של אותו תורם או לא....זה יכול להיות נחמד שגנטית הם יהיו אחים באמת....וגן לפעמים לעזור במקרים לא נעימים ולא עלינו.....

ninii

New member
אני יודעת שכבר עבר יותר מידיי זמן... בכל זאת

אני חושבת שחשוב שאביע את דעתי כדי שאם יש פה מישהי שמגיעה דרך החיפוש תשמע גם אותי...
לדעתי לקנות מראש כמות זרע גדולה זה פשוט מיותר.
אני קניתי בהתחלה 8 מנות- זאת הייתה טעות נוראית. כבר בניסיון הראשון היתה לי תגובה אלרגית לזרע... לא יכלתי להיפטר ממנו ולכן המשכתי עם ההזרעות (עם טיפול של שטיפה לזרע). במהלך תקופת הניסיונות שלי החלפתי 3 או 4 פעמים תורם ואת המלאי רכשתי רק לקראת סוף ההריון שלי.
מאחלת לך המון הצלחה ומחזיקה אצבעות שתכנסי להריון מהר ובקלות!

למעלה