כניסה לעולם החתולים

Sgordon8383

New member
שלום, אנחנו מתלבטים לגבי כניסה לעולם החתולים, לאחר שקרוב משפחה אימץ 2 חתולים. אשמח להתייעץ עם מישהו לגבי גידול חתול עם ילדים בבית (יש לי 4 ילדים בגילאים 2-12).
ממקדים כרגע בעיקר את האינפורמציה לגזעים: בירמן, רגדול, בורמזי (ואם יש המלצות לגזעים נוספים המתאימים לגדול עם ילדים)
כל מידע יסייע, אך גם סביב סוגיית הנשרת השערות (מאוד מטריד את אישתי)
 

אלישבע777

Well-known member
שלום, אנחנו מתלבטים לגבי כניסה לעולם החתולים, לאחר שקרוב משפחה אימץ 2 חתולים. אשמח להתייעץ עם מישהו לגבי גידול חתול עם ילדים בבית (יש לי 4 ילדים בגילאים 2-12).
ממקדים כרגע בעיקר את האינפורמציה לגזעים: בירמן, רגדול, בורמזי (ואם יש המלצות לגזעים נוספים המתאימים לגדול עם ילדים)
כל מידע יסייע, אך גם סביב סוגיית הנשרת השערות (מאוד מטריד את אישתי)
חתולים משירים שיער כל השנה ובעיקר בין סוף החורף (פברואר- מרץ) ועד סוף הקיץ ( ספטמבר- אוקטובר). לכן רצוי מאוד לקנות מברשת לחתול ולהבריש יום יום. חתולים מתים על זה! ובקיץ להבריש כמה פעמים ביום. אם נשירת שיער זה מאוד קריטי - אז לא אני ממליצה לכם חתול. מניסיון אומר לכם, שהחתול נותן הרבה יותר לנפש ועל השערות אפשר להתגבר, עם קצת מאמץ. קנו גלגלת דביקה לניקוי הבגדים והספות. טטאו את הבית יום יום, אבל לא צריך להשתגע כי ממילא, תמיד יהיו שערות איפה שהוא כמו שיש אבק גם בבית הכי נקי וכמו שיש חיידקים במיליונים בכל סמ"ר בעורנו ובמצעים שלנו ועל המזון שלנו ואפילו ( אבל אותם לא רואים...)
ממליצה למצוא גור מתוק וידידותי לא גזעי בגיל 6 שבועות או מעט יותר. כזה שתתאהבו בו מייד. הוא יהיה החתול הכי חמוד והכי יפה בעולם בשבילכם! אפשר להתחיל גם עם חתול מחונך בוגר שאנשים מוסרים ואפילו מבוגר למדי, רגוע ומסורס, שיש עליו מידע ולא יהיו לכם הפתעות של "חתול בשק". תנסו למצוא קודם תמונה של החתול ואחר כך תקבעו פגישה.
כמו כן יש להתאים את הבית לבוא החתול. לתת לו זמן שקט להתאקלם. השקט חשוב וגם הכרות הדרגתית עם הבית. לא להתנפל עליו בליטופים, תנו לו לבחור את הזמן, אחרי שיתרגל. רהיטים עור או עם ריפוד ארוג בחוטים עבים ( קנבס) מועדים לפורענות ויש לכסות אותם. עמוד גרוד לחתול כזה שהוא יוכל לשבת עליו ולצפות מלמעלה. מאוד חשובות עמדות תצפית וחלון או מרפסת עם סורגים החוצה. חתולים אוהבים מקומות גבוהים שקל להגיע אליהם.
ארגז חול פתוח לגור קטן וסגור ( עדיף) לבוגר. יש קצת טרחה, מה לעשות... אבל החתול יעשיר את חייכם ולא תוכלו להבין איך לא אימצתם קודם... גם לי לקח שנים לאמץ, בגלל השערות... אבל היום אין מצב שלא יהיה לי חתול אחד ולפעמים שניים (זקן וגור בחפיפה). זה כיף גדול אם בוחרים את החתול הנכון ומתאימים את הבית אליו. אי אפשר להפך...
 

Yukita

Active member
מנהל
כל הגזעים הללו מיותרים. אין שום סיבה לא לאמץ חתול מבית אומנה או מעמותה והוא יוכל להיות ידידותי לא פחות ולעתים קרובות אפילו יותר מכל חתול גזעי. כשמר-חתול, כל בית שביקרתי בו שהיו בו חתול גזעי לצד לא גזעי, האחרון תמיד היה הידידותי יותר.

עם ילדים, מה שקובע הוא הגבולות שתציבו לילדים, לא לחתול. עם חתול או עם כלב, פעמים רבות בבתים שבהם מצפים שלילדים יהיה מותר הכל והחיות צריכות פשוט לקבל את זה התוצאות הן שהחיה לא מחבבת את הילדים. צריך ללמד את הילדים לגעת בעדינות, לא לגעת כשהחתול או הכלב לא מעוניינים שיגעו בנם, ולא להתיר הצקות מתוך הבנה שקשר טוב תלוי בהתחשבות. צריך להחזיק ולהרים נכון, לא לעשות יותר מדי תנועות מפחידות ולא צעקות וצרחות. הדרכתי בעבר משפחות בנושא, ובמקרים בהם ההורים הקפידו על כך הילדים והחתולים יצרו קשר טוב והחתולים גדלו נינוחים בבטחון שלא יפגע בהם איש. כאמור, חתולים לא-גזעיים, מקרי הצלה של גורים מהרחוב. לגזע אין בכלל שום חשיבות מלבד בכך שהרבעות וחיות גזעיות הן תעשיית בשר מכוערת ומוטב לא לתרום לזה.
 

Yukita

Active member
מנהל
תוספת קטנה, דרך לתקשר עם הילדים בנוגע להתנהלות מתחשבת: עוד לפני שבכלל מביאים חתול הביתה, אפשר להקריא לילדים (כל אחד בהתאם לגילו) מסיפורי גוליבר. בעיבודים לילדים בדרך כלל מתרכזים בגוליבר בארץ ליליפוט, ובלא מעט עיבודים מוזכרים הדברים שגוליבר עושה כדי להתחשב באנשים הקטנים מסביבו, כמו להתיישב כדי לא להיות גבוה מדי לעומתם, לדבר בקול עדין יותר וכו'.

לא בכל העיבודים לילדים מזכירים את החלק מהספר המקורי בו גוליבר מגיע לארץ הענקים, ברובדינגנאג - לא רק מפני שהחלק המקורי בספר כנראה קצר יותר אלא מפני שהחלק הזה מציב את גוליבר במקום הרבה פחות סימפטי: בת הענקים כולאת אותו בכלוב, תולשת אותו מרגליו בכל רגע נתון, ובאופן כללי מפחידה אותו עם קול חזק ונטייה למחוץ אותו דווקא מתוך חיבתה אליו. במקרה שלנו, דווקא זה מאוד רלבנטי ואולי כדאי לחפש עיבוד שכולל את זה ולדבר עם הילדים על נקודת המבט של החתול.

כתבת שהילדים בגילאי 2-12. בגיל שנתיים אין הרבה מה לעשות מלבד להשגיח ולא להשאיר לבד עם אף בעל חיים כי בגיל הזה אין שום עדינות, יש מוטוריקה גסה - וגם אם הכוונות טובות, צריך להיות שם ולכוון ולהשגיח. בגילאים הגדולים יותר יתכן שסיפורים כמו זה של גוליבר יעזרו להעביר את הצורך באמפתיה, והדרכה ישירה יותר תדגים איך נכון להרים חתול בלי שהרגליים שלו יתנופפו באויר וללמוד לשים לב לשפת הגוף שלו כדי להבין מתי הוא לא רוצה שיגעו בו (למשל להבין איך תיפוף הזנב על הרצפה יכול להעיד על כעס ולכן על רגע שממש לא כדאי לגעת). אפשר אולי להיעזר בסירטונים באינטרנט לצורך העניין.

בשורה תחתונה, כמו שבגידול ילד בבית אין לך מה לצפות שלא יישבר או יתלכלך אף פעם שום דבר, גם בהכנסת בעל חיים הביתה אין לך מה לצפות שלא יהיו שום "תופעות לוואי" שיכולות לכלול גם שריטות ונשיכות - אם כי את אלה אפשר להוריד למינימום ואף להעלים לגמרי אם מלמדים את הילדים התנהלות נכונה ומתחשבת. אני גדלתי תמיד עם חיות בבית ואין לי שום טראומות למרות שבמבט לאחור, ברור שהיו שריטות ונשיכות - הדברים הללו נשכחו והתפוגגו לעומת הקשר החיובי הכללי.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה