כניסה לעולם הלינוקס

jknfsf

New member
כניסה לעולם הלינוקס

היי
כיום אני עובד כאיש סיסטם (מיקרוסופט) בחברה ואני מעוניין להיכנס לעולם הלינוקס. אני רוצה ללמוד ואני מתלבט איזה מסלול כדאי לעשות. מבדיקה באינטרנט ראיתי שיש 2 מסלולים נפוצים:
מסלול ניהול שרתי לינוקס שמכשיר להסמכות LPI1+LPI2.
ומסלול של מהנדס מערכות לינוקס מוסמך בסביבות אנטרפרייז - RHEL7 שמכשיר להסמכות RHCSA‏ ו-RHCE.
יש הבדלים מהותיים בין 2 המסלולים? יש משהו שעדיף ונראה יותר טוב בעיני מעסיקים?
אין לי גם בעיה לקחת ספר וללמוד ממנו אם יש משהו מומלץ. אני פשוט מחפש לרכוש ידע פרקטי שיתן לי בסיס טוב להתמודד עם בעיות אמיתיות בשטח ושאני אוכל עם הידע הזה לגשת לראיונות עבודה.

תודה לכל העוזרים :)

שאלה קשה

והתשובה עוד יותר.
לטעמי, קורסים לא ממש מלמדים אותך אלא נותנים לך ידע והבנה בסיסית וסבירה של החומר הנלמד. יש לכך המון דוגמאות.
ראיון עבודה בודאי ידרוש ממך פרקטיקה מסויימת, ופרקטיקה היא דבר שונה לחלוטין מקורס. אם תלמד קורס ותיגש לראיון עבודה ללא נסיון מעשי, יהיה לך קשה מאוד להשיג עבודה. אלא אם כן התמזל מזלך וירצו איש WIN בעל ידע מינימאלי בלינוקס.
לעומת זאת אם תרכוש ניסיון בעבודה על לינוקס מלימוד אישי ולאחר זמן מסויים תיגש לקורס, החומר יראה לך הרבה יותר ברור .
לרכישת פרקטיקה מינימאלית, המלצתי לך היא למצוא חומר בסיסי באינטרנט או קורסים בוידאו און ליין, תתקין לך מחשב לינוקס כלשהוא, לא משנה איזה סוג (עדיף VM),ותתחיל משם ללמוד ולהתנסות עצמאית.
כהתחלה, תלמד על המערכת, קצת על מבנה הקבצים, דיסקים, מואנטים, והכי חשוב תלמד לעבוד בקונסול ויותר חשוב לעבוד עם VI.

תבלה

Expect

New member
היי

זה אומנם סובייקטיבי, אבל אתן לך את הנקודת מבט שלי.
שני המסלולים טובים, אבל לטעמי האישי יש ל-RHCE יותר ערך בשוק ויותר ערך כמבחן כשלעצמו.
LPI זה מבחן אמריקאי לעומת RHCSA\RHCE שהם שניהם מעשיים, יש לזה הרבה משמעות.
המבחנים של RED HAT יותר נחשבים בשוק ויותר מוכרים בשוק. כמובן ששום דבר לא יכול להחליף ניסיון מעשי בסופו של יום.

אם באפשרותך ללמוד לבד, יש ספר של Sander Van Vuugt ויש ספר של בחור בשם Ghori (אתה תמצא בגוגל). תלמד לבד ותיגש.
אם אין באפשרותך ללמוד לבד, ג'ון ברייס מציעים קורסים בתחום, ואולי גם אחרים.
בהצלחה

למעלה