כניסה לקבע למתנדבים נפשיים

hillator

New member
כניסה לקבע למתנדבים נפשיים

הדבר אינו אפשרי
תשובת תא מתנדבים
בברכה

נ ו ע ה 12

New member
סתם שאלה

שס"ן כן? כאילו אם מתנדב על נפשי רוצה להאריך ולשרת שנתיים זה אפשרי?

LordNor

New member
אני לא מסכים עם הטענה...

כשהייתי קצין, גייסתי חייל רגיל (עם סעיף נפשי) לקבע טהור.
אומנם התהליך היה טיפה ארוך, אבל אפשרי בהחלט - אין הבדל כזה משמעותי בין חייל רגיל נפשי למתנדב נפשי.
קשה להאמין שכעת לא ניתן.
מה שגם תא מתנדבים אינו גורם מוסמך להחליט מי ייכנס לקבע - זה תלוי בהקצאות של היחידה ואישורים מתאימים מגורמים רפואיים.

hillator

New member
הגורם שדיברתי איתו לא זוכר מיקרה כזה

בשנתים האחרונות
האם אתה זוכר משהו אחר ומכיר הליך אחר נשמח לשמוע
בסופו של דבר כל האישורים מבהרן עוברים דרכם

hillator

New member
ויש הבדל

בין חייל רגיל עם סעיף נפשי לבין מתנדב שהסעיף הנפשי שלו הוא 21.
ההבדל גם בא לידי ביטוי בסיווג ביטחוני

LordNor

New member
אולי..

כי לא היו כמעט מקרים של מתנדבים "נפשיים" שנכנסו לקבע.
אבל "נפשיים" רגילים בקבע יש פה ושם - זה לא סוד כמוס.
ברה"ן יכולים לדעת מי ממשרתי הקבע בעלי סעיף נפשי :)
זה קצת תמוה שכל האישורים מבהר"ן עוברים דרך תא מתנדבים, כי ברגע שאת\ה בקבע, תא מתנדבים כבר לא מטפלים בך...

hillator

New member
תגובה

יש הבדל בין איש קבע רגיל עם סעיף 64 או 45 נפשי לבין מתנדב עם 21 נפשי.
עצם העובדה שהפרופילים הראשונים הגדרו כקבילים לשרת בצבא והאחרון לא.

האישורים הרפואים בכניסה לקבע של מתנדבים עוברים דרך תא מתנדבים

LordNor

New member
מעניין..

פרופיל 21 בעיקרון מוגדר כבלתי כשיר לשירות (רפואי\נפשי), אך בפועל ניתן להתגייס ולהתנדב, אך בכל הקשור לקבע יש "מחסום" לבעלי פרופיל 21 נפשי - יש פה 2 מקרים שמתנגשים אחד בשני.
נראה לי המערכת הצבאית "סיבכה" את עצמה בעניין הזה - זה משהו שיכול להגיע לבג"צ...

אני רק מקווה שמתנדבים "נפשיים" לא ירימו ידיים רק בגלל הודעה של גורם בתא מתנדבים שהחליט ככה - וכולי תקווה שיהיו כאלה שיצליחו בכל זאת!

hillator

New member
תגובה

לא כל מיקרה רפואי מאשרים קבע
ויש הבדל בין התנדבות לשירות חובה לבין שירות קבע.
כך בחשבון שיש לו מעט מקומות עבודה שלא יסכמו לקלוט אנשים עם בעיות כאלו וגם בעיות רפואיות אחרות

hillator

New member
אני יכולה להגיד לך

שאבא שלי לפני כמה שנים רצה (בחברה אזרחית) להביא מהנדס חשמל והיה צריך לריב עם חצי כוח אדם כי לבן אדם יש מום מולד בלב

עוז 61

New member
איך שמקומות עבודה מתייחסים לאנשים זה "בושה"

כל מגבלה שיש לך "חוסמת" אותך מיד בראיון הראשוני עקב כך שיש לך צרכים מיוחדים למיניהם.
\כל עוד לא מכירים אותך אישית פשוט מיד מסמנים עליך "איקס" ומיד כשסיימת את הראיון לא תשמע יותר כלום מאותו המקום.
קצת תמוע בעיני לשבת 3 שנים בבית רק בגלל מגבלה.
הייתי צריך לעבאני מקווה שור לפחות ב 20 מקומות עבודה אם לא יותר עד שמקום אחד הסכים לקבל אותי.
אני עוד חשבתי שזה שהתנדבתי לצבא נתן לי פור על אחרים אבל למעשה גם לזה לא יתייחסו ביראת כבוד. בכל זאת רק שנה שירות ולא 3.
לצערינו הרב המעסיק הישראלי לא יודע לקבל את השונה בחברה.

אני מקווה שילמדו שאדם עם תסמונת אספרגר שבא ועשה שנה בצבא למרות שלא היה חייב לא פחות מכובד מאדם "בריא" ששירת 3 שנים בגולני.
אני מקווה שילמדו להכיל את החברה על כל גווניה.

hillator

New member
תגובה

מצד אחד אתה צודק יש כאן אלמנט של הפליה

מצב שני אם אתה ההית מנכל של חברה והיה בא לך בן אדם עם מום בלב אתה יודע כמה ביטוח זה היה עולה לו? בסופו של יום הוא מפעל שרוצה להרוויח

LordNor

New member
אין קשר בין

מה שכתבת למה שכתבתי.
לא טענתי שאין הבדל בין התנדבות לשירות חובה לשירות קבע וכן לא טענתי שכל מקרה רפואי ניתן לגייס לקבע.
רק הצגתי 2 מקרים עובדתיים שמתרחשים אפילו כיום והם מתנגשים אחד בשני, ולדעתי גורמי הצבא לא מודעים לכך שהם הסתבכו עם זה.
צריך רק להמתין למקרה שבו מתנדב נפשי ירצה להיכנס לקבע, ויגלה שזה נבצר ממנו בדרכים לא מוצדקות - לכן הוא יעדיף להגיש בג"צ כדי לעשות קצת סדר בעניין.

לורד נור, כבר היום מתנדבים נפשיים לא יכולים

לקבל סיווג בטחוני, ואף-אחד עוד לא הלך לבג"ץ בגלל זה.

וסיווג בטחוני זה משהו הרבה יותר בסיסי מלחתום קבע - חיילים עם פרופיל מעל 45 (או בעלי פרופיל 21 או 45 מסיבות פיזיות ולא "נפשיות") מקבלים אותו די אוטומטית אחרי לא הרבה בדיקות. וסיווג נחוץ לכמעט כל דבר בצה"ל, ובלעדיו אפשר להיות רק בתפקידים שבאים כל יום לבסיס ולא עושים כמעט כלום בתקווה לקבל תעודת שחרור בסופו של דבר.

ובאמת, מתנדבים נפשיים בד"כ לא עושים כלום בשירותם הצבאי חוץ מניקיון ותיוק דפים, ונמצאים בצבא רק בגלל הבושה של להגיד שהם לא שירתו בצבא (לא משנה שאם ישאלו אותם "מה עשית בצבא" לא תהיה להם תשובה טובה לתת).

אז מה גורם לך לחשוב שאיזה מתנדב נפשי ילך לבג"ץ כי נמנע ממנו לחתום קבע, כשעל דבר בסיסי כמו סיווג בטחוני אף-אחד לא עשה זאת?

מה גם שתפקידים שלא דורשים סיווג בטחוני הם לא

תפקידים שיש מה לדבר על לחתום בהם קבע.

שמעתם פעם על עובד רס"ר או טבח שחחתם קבע?

LordNor

New member
צר לי לנפץ לך את הגישה השלילית...

אבל יש עובדי רס"ר או טבחים שחותמים קבע (פשוט משנים להם את מספר המקצוע הצבאי, ככה שיתאים לקבע).
עובדי רס"ר - יכולים להיות מ"ע משמעת או רס"רי יחידות קטנות בתוך בסיסים.
טבחים - יכולים להיות מ"ע תזונה

ושים לב, בחיפוש כאן בפורום, נכתב בעבר שמתנדבים נפשי כן יכולים לקבל סיווג ביטחוני - פשוט הביוקרטיה עבורם היא הרבה יותר קשה עד כדי מתישה (לכן הייתי יותר נזהר לא להגיד "כל המתנדבים הנפשיים לא יכולים לקבל סב"ט".

מתנדב נפשי לא מתנדב בשביל הבושה, זה שאדם שיש לו הפרעה נפשית - אתה רואה בו סוג של בושה? אני חושב שלא ראית מעולם מתנדב נפשי, לכן הסקת מסקנות חפוזות ושגויות.

אם אינך מכיר כלל את הסוגייה של המתנדבים הנפשיים, מוטב שלא היית מגיב וחוסך לעצמך את הפאדיחה בתגובתייך.

hillator

New member
תגובה

מתנדבים נפשים יכולים לעבור סיווג ביטחוני היום לא לפני הגיוס אלא רק לאחר הגיוס שהם ביחידה והמפקדים שלהם רוצים בקח ונלחמים עבור זה.
זה לא הליך פשוט
לפני גיוס אי אפשר

למעלה