כניסה לשותפות בעסק קיים

שרונת XD

New member
כניסה לשותפות בעסק קיים

שלום :)
הציעו לי להיכנס לשותפות בעסק קיים.
רציתי לשאול, איך קובעים שווי של עסק?
רוצים ממני 70 אלף שקל, בחודש אני אקבל חצי מהרווחים שזה יוצא בסביבות 3.5-5 אלף בחודש, אני כמובן גם אצטרך לעבוד בעסק, עבודה גמישה מהבית, כמה שאני אבחר לעבוד בזה ביום.
אלמלא הסכום הזה זה היה נראה לי אידאלי. זה הגיוני לבקש סכום בזה בהתחשב בכמה שאני אקבל כל חודש?

Shahar511

New member
הכל תלוי לדעתי בכמות שעות העבודה שתעבדי

אם זה מה שתקבלי עבור שותפה שקטה אז זה אחלה תשואה. אבל אם תצטרכי לתת כמות שעות עבודה ביום שתוכלי להרוויח את הסכום הזה כשבירה אז ממה לא שווה

שרונת XD

New member
תודה!

ואיך יודעים כמה עסק שווה? כי הסכום שרוצים ממני נראה לי ממש מוגזם בהתחשב בסכום שאני אקבל כל חודש.

TotalCommnader

New member
כלומר אם תעבדי בשכר מינימום במקום אחר תקבלי יותר בלי כל החוב

ות שיחולו עלייך כשותפה (כל חוב של העסק הוא חוב שלך) ובלי כל העבודה הנוספת שיש לעצמאי? איזה סיבה בעולם יש להסכים להצעה כזאת (גם ללא ה70 אלף?) את בכלל שותפה שווה לכל ההחלטות? אם אין פוטנציאל אדיר להתפתחות זה נשמע רע מאוד. גם לא לא נשמע שיש לך את הכלים להעריך את זה בכלל. פנית לעו"ד? רו"ח? קיבלת דוחות על העסק שמראים עלייה ברווחים והיעדר חובות?

נשמע (אל תיעלבי) שאת בכלל לא יודעת למה את נכנסת

שרונת XD

New member
תודה על התגובה :)

זה בדיוק מה שאני חושבת, שאני לא מתכוונת לעבוד קרוב לשנתיים בלי להרוויח מזה, שזה הזמן שיקח לי להחזיר את הכף במידה ואני מסכימה לזה.
אני מכירה את העסק וגם עבדתי שם בעבר, אבל מבחינת עסקים ומה שקשור לזה אני באמת לא מבינה, לכן אני שואלת.
כמובן שבמידה ואני אחליט שכן יהיה חוזה ואני אבקש לראות את כל ההוצאות וההכנסות ואישור שאין לעסק חובות ושלא מתנהל נגדו שום דבר פלילי.
אני לא נעלבת :) אני באמת לא יודעת לאן אני נכנסת לכן אני שואלת ומבררת כדי לדעת איך לעשות את זה ואיך לשמור על עצמי.
אבל לפני שאני בכלל מחליטה אם להיכנס לזה ומתחילה לבקש דוח"ות ופונה לעורך דין שיעשה חוזה, אני צריכה להחליט אם זה בכלל מתאים לי, והסכום נשמע לי ממש מוגזם, הבן אדם בעצמו לא יודע להעריך כמה העסק שווה. לכן אני גם שואלת, איך יודעים דבר כזה ולפי מה בוחרים להחליט כמה כסף שותף צריך להכניס? אני מניחה שזה גם תלוי בכמה כסף הוא אמור לקבל כל חודש.

לגבי פוטנציאל להתפתחות, אין פה, מדובר בעסק קטן וזה גם מתאים לי כי מדובר בעבודה מהבית וזאת תהיה לי הכנסה נוספת נחמדה.
הבעיה היא כמו שנאמר זה הסכום האסטרונומי שרוצים ממני שנראה לי לא הגיוני בכלל, ואני לא אהיה שותפה שקטה אני אצטרך לעבוד, כמה לעבוד זה תלוי בי אבל אני כן אצטרך לעבוד.

שרונת XD

New member
זה תלוי בי

זה לא שיש שעות, אבל אני מאמינה שזה כן שעות שיצדיקו סכום כזה גם בלי ההשקעה, העניין הוא שזאת עבודה מאוד נוחה, אחרת לא הייתי שוקלת את זה בכלל, הייתי מעדיפה בסכום כזה לעבוד כשכירה אחרת.

TotalCommnader

New member
וכמה שעות את צריכה לעבוד בשביל זה? הרי לא הגיוני שאלה ההכנסו

ת גם אם תעבדי חצי שעה וגם אם 186

Itzik RDVC

New member
חסרים המון פרטים

מה העסק.
כמה שנים קיים
מה ההכנסה שלו ויציבותה
לאן זה יצמח
כמה שעות צריך לעבוד
האם הכסף שתשקיע יכנס לעסק, או לכיס של הבעלים
האם אתה נותן את זה כהלוואת בעלים או כהשקעה.

אני חושב שהדרך הנכונה זה לגשת לקבל ייעוץ מיועץ עסקי, בעדיפות עם רגע בחשבנאות.
הוא ידע לבדוק את הספרים של העסק, לשאול את השאלות הנכונות ולהגיד לך האם זו עסקה טובה.

אם תרצה יש לי מישהו מעולה להמליץ, גם יועץ עסקי וגם עם תואר של רו"ח

שרונת XD

New member
הוא קיים שמונה שנים

מה שאני אמורה לקבל במידה ואני נכנסת לזה זה 3.5-5 בחודש אחרי מיסים והוצאות וכל זה.
זה לא יצמח.
הכסף אני מאמינה יכנס לכיס של הבעלים ולא לעסק.
בסופו של דבר זה נשמע גם לי הזוי ולא הגיוני, הוא טוען שכשנכנסים לשותפות צריך להכניס כסף, אבל בהתחשב בעובדה שהוא רוצה מישהו שיקח ממנו את הנטל של העבודה הקשה ושהסכומים שאני אקבל הם בסך הכל בשביל הכנסה צדדית ולא מספיק למשכורת, הסכום שהוא דורש נראה לי ממש לא הגיוני.
אבל רציתי חוות דעת מקצועית כי אני לא יודעת מה הגיוני לדרוש ומה לא, אני מבינה שלא רק לי זה נשמע לא הגיוני ממה שאמרו לי עד עכשיו.
אני אשמח אם תשלח לי את הפרטים של הבחור בפרטי, תודה רבה :)

TotalCommnader

New member
הכסף ילך לבעלים? הבעלים אמור להיות את והוא. נשמע שהוא מחפש ש

כירה שגם תשלם לו את החובות, גם תהיה חסרת השפעה על העסק וגם תהיה אחראית על חובות שהיא לא יצרה ואין לה שליטה עליהם. נאמר שהיום אין חובות. איזה דרך יש לך למנוע הוצאות שלו שע"פ החוק הם גם חובות שלך?

שרונת XD

New member
תראה

הוא אומר שבשביל להיכנס כשותף בעסק צריך לשלם סכום מסויים, את זה אני יודעת וגם מבינה, אבל כל הסידור נשמע לי פשוט הזוי.
לכן רציתי לשאול אם הסידור הזה בכלל הגיוני, כי שוב, אני יודעת שכשנכנסים לשותפות בעסק קיים צריך לתת כסף אבל מה שהוא מציע נשמע לי לא הגיוני בכלל.
רציתי פשוט לדעת אם גם אנשים שמבינים בזה חושבים שזה הזוי, ובעצם אישרתם לי את מה שכבר תארתי לעצמי.

TotalCommnader

New member
מעבר לסכום מה שהזוי הוא ההתנהנהלות שלו. אם אין לך אף תשובה ל

מה ששאלתי (הוא לא מספק תשובות?) הייתי מתרחק כמו מאש. גם לא ברור איך אפשר לעזור כשאת לא ממש עונה על מה ששאלתי...

שרונת XD

New member
תודה לכל המגיבים :)

אישרתם לי מה שכבר חשבתי.
אני החלטתי לומר לבחור שאני מוכנה לעבוד אצלו תמורת שכר בלי שותפות, שאני לא מוכנה לעבוד בחינם במשך קרוב לשנתיים (הזמן שיקח לי להחזיר את ההשקעה). הוא רוצה שותפות בשביל להוריד לעצמו עבודה ולא בשביל להגדיל את העסק.

דיסלקתי

New member
רק רגע למה לשלול (-: תצאי לו 50000 ש״ח אבל רק עם המספרים

שכתבת נכונים ורק על כול העסק בבעלות מלאה . אם הוא רוצה טוב . ואם לא רק שכירה (-;

שותפות בעסק

אני לא מכירה אותך
ככה שתקחי בערבון מוגבל כל מה שאני כותבת.
&nbsp
א.
אם אין לך שום ידע בעסקים
לעולם אל תחתמי על שום דבר
ולעולם אל תכנסי לשום שותפויות.
&nbsp
אדם צריך ידע בעסקים כדי לדעת לאן הוא נכנס.
&nbsp
ב.
אם עושים שותפות
אז הולכים לעורך דין וחותמים חוזה שותפות
ולא עורך דין שהשותף המליץ לך (זה יכול להעיד על קומבינות) אלא על עוד שאת בוחרת לבד.
&nbsp
ג.
בישראל מחפשים פראיירים
תזהרי לא ליפול.
&nbsp
בהצלחה וחג שמייח

נ.ב

בקשר ל
ב.
הכוונה ללכת לעוד
ולעשות חוזה שותפות.
לעולם על תחתמי שום דבר רק עם השותף שלך
הוא יכול לעבוד עלייך מבלי שתדעי מה הוא עושה.
&nbsp
&nbsp
אין כתוב אומר על השותף שאת כתבת עליו.
אלא על שותפים באופן כללי.
&nbsp
ידע זה כוח.
&nbsp

למעלה