קודם כל בהצלחה.
מה שאני אומר לך פה זה על סמך הניסיון האישי שלי, כמה שהוא קצר (שנה וחצי), אבל עברו מתחת הניהול שלי עשרות עובדים מכל הגוונים ומכל הסוגים... קודם כל תיקח דף ועט, ותרשום לך בגדול גדול בראש הדף את יעד השיחה. אחרי זה תרשום נקודות חשובות לך שאתה מעוניין לשפר וייעל בעבודה, אחרי זה תרשום שאלות (לעצמך) מה אתה רוצה להוציא מהם ושהם יציגו לך (מה הבעיות בעבודה, אלו דברים הם רוצים לשפר [חוץ מהמשכורת, כמובן..
), ומה בעצם חסר להם כדי להתקדם הלאה בעבודה מכל הבחינות) אחרי שתרשום לך את כל הנקודות שאתה רוצה לייצא אליהם ולייבא מהם, עכשיו תעשה את הסדר בוא אתה הולך להגיש להם את זה, כדי שיהיה בצורה הטובה ביותר. אני תמיד מחלק את זה בצורה הזו בישיבות שלי: דברים חיוביים (תשבחות על הפרוייקט האחרון, הסתכלות בחיוך על כולם, משפט שנון שמעלה חיוך ושובר קרח ומחמם את האוירה, וציון לשבח של אחד העובדים באירוע ספציפי מאוד). השלב הבא הוא שלב ה"הכנה להנחתה". פה תגיד דברים שאתה רוצה לשנות בשביל..\למען... כדי שיהיה יותר
טוב. עוד כמה משפטים שמעלים את הסמכויות, ואז מגיע השלב העיקרי, ההנחתה. תתחיל במילים: "לא אסבול כל זמן שאני פה התנהלות X\התנהגות Y, איחורים, ואת כל הבעיות שאתה רוצה לתת להם בראש. תדבר בלי הפסקה, תסתכל לכמה מהם בעיניים ישירות, וברגע שסיימת את מה שרצית להבהיר להם אל תיקח אויר אלא ישר תמשיך לסגור את הנושא במשהו חיובי, נהלים קלים, שאיפות ובלה בלה, עוד משפט שנון, חכה שתראה חיוכים ושביעות רצון ושכולם התאוששו מההנחתה, ואז תגיע לדובדבן שבקצפת שלך, בונוסים חדשים, מה אתה אוהב בעבודה, אילו "איסורים" ישנים אתה מבטל, וסגור את הישיבה אם פנייה אישית-כללית: "למישהו יש משהו להגיד\להגיב שחושב שחשוב יהיה לי לשמוע בישיבת הפתיחה שלי?" יהיו לך כמה שאלות, נסה לענות על כולם בצורה החיובית, שנינות יפה, ותן לכולם לצאת מבסוטים. קנית אותם. אין כמו הרושם הראשוני, הם יודעים שהולך להיות להם אחלה מנהל. יציב, עם ראש על הכתפיים, שלא מוותר בנקודות החשובות לו, אבל אנושי, מתחשב, חכם, מצחיק, ואחד שאפשר לסמוך עליו. כמובן וכמובן שכל זה לא שווה בלי ביטחון עצמי וקול יציב ולא רועד לכל אורך השיחה. תתלבש טוב, אם אתה עומד בשיחה תעמוד יציב ובלי לדבר תוך כדי טיול עצמי בחדר. אם אתה יושב אל תסתובב על הכיסא או תתנענע. את כל אלו תשמור לסוף הישיבה אחרי שכבר קנית אותם. שיהיה בהצלחה ענקית.
אליאור.