כניסה מוקדמת עם ויזת סטודנט???

נגה28

New member
כניסה מוקדמת עם ויזת סטודנט???

שלום, אני הולכת ללמוד בארה"ב החל בספטמבר הקרוב. אני מתעסקת עכשיו עם הסדרת ויזת הסטודנט שלי. העניין הוא, שעם ויזת סטודנט אפשר להכנס לארה"ב רק חודש לפני תחילת הלימודים, ואילו אני רוצה להכנס הרבה קודם ולטייל לפני זה. לא הצלחתי להבין מהאינטרנט, מהשגרירות ומהקונסוליה – מה הנהלים לגבי זה. מהאינטרנט נראה שזה כרוך באיזה הליך ביורוקרטי בתוך ארה"ב. בקונסוליה בירושלים אמרו לי שאני יכולה להכנס על ויזת תייר (שיש לי), אך אצטרך לצאת מארה"ב (נגיד לקנדה) ושוב להכנס על ויזת הסטודנט. בשגרירות בת"א לא אמרו לי דברים ברורים, רק מאוד לא עודדו אותי לצאת על ויזת התייר, והוסיפו אמירה מאיימת כמו: "לפקיד ההגירה בנמל הכניסה יש את מלוא הסמכות לאשר או לשלול את כניסתך". מישהו יודע משהו לגבי זה???

נגה28

New member
אך זה לא מה שאמרו לי בקונסוליה

בקישור הזה לא מוזכר בכלל שצריך לצאת לחו"ל, אלא שמדובר על הליך ביורוקרטי. לעומת זאת בקונסוליה כאן (וגם באוניברסיטה שלי בארה"ב) אמרו בפירוש שחייבים לצאת לחו"ל (אך גם אז לא ברור מה בדיוק ההליך). גם בקישור הזה זה נראה כמו משהו רגיל ומקובל, ולעומת זאת כאן בשגרירות ממש הגיבו לא טוב לרעיון ומאוד מאוד ממליצים לי לא לעשות זאת. אז לא ברור לי מה אני אמורה לעשות.

טל ר

New member
מדובר על תהליך מאוד Questionable

מתוך ההסבר בקישור, ניתן לקרוא בין השורות שהאמריקאים מאוד לא אוהבים את הרעיון באופן כללי (ולכן הם קבעו את מסגרת הזמן של שלושים הימים). הצעתי לך - הסתפקי בשלושים הימים. כמובן, לשיקולך. טל.

נגה28

New member
כל כך טפשי ולא הגיוני

אני רוצה לטייל לפני הלימודים. רציתי לעשות זאת בארה"ב אך הם כנראה מעדיפים שאוציא את כספי על טיול בארץ אחרת. מעצבן

manta diablo

New member
מה הבעיה ?

עשי בדיוק מה שאומרות ההוראות - סעי לך לטייל, איפה שתרצי בעולם ו/או בארה"ב. אחרי שתהני ותרגעי ותסיימי - היכנסי לארה"ב *פחות* מחודש לפני תחילת הלימודים. אם את כבר בתוך ארה"ב, אז צאי והיכנסי מחדש ('נדה היא כמובן האפשרות הכי זולה). בהצלחה ! Manta Diablo

נגה28

New member
אבל זה לא מה שאומרות ההוראות

אני עוד לא ראיתי הוראות כתובות שמזכירות יציאה לחו"ל. בשגרירות במפורש אמרו לי שאופציה כזו לא מומלצת כי לא יהיה מספיק זמן to adjust ממעמד של ויזת תייר לויזת סטודנט. אז עדיין לא ברור לי מה לעשות.

טל ר

New member
עלייך לתקן את הלך הרוח שלך

כשאת עוברת לארה"ב כשוהה זמנית (Alien), עלייך להבין שאת לא מעניינת את הרשויות. כל החוקים והתקנות מסייעים לאזרחים ולתושבי קבע. הם זקוקים לך כמו קוץ בתחת, והם לא מתביישים להראות את זה. להתעצבן לא יעזור - זה רק יתסכל אותך. טל.

BigMatilda

New member
סבלנות! יהיו לך עוד הרבה רגעים כאלה

שבהם הבירוקרטיה האמריאקית והאמריקאים בכלל יראו לך כמו הבר הכי מעצבן ולא הגיוני עלי אדמות . אבל הם בעלי הבית, את האורחת.....

למעלה