כניסה מלפיד - מפגע בטיחותי

כביש הגישה מלפיד לישובנו מהווה מפגע בטיחותי לכל הדעות ! להפתעתי גיליתי שאין בכוונת וועד הישוב לטפל במפגע בשל הרצון למנוע מתושבי הישוב כניסה מכיוון זה בעתיד - כשיסלל כביש הגישה החדש מכיוון כפר רות ... אני שומע על כביש הגישה החדש למעלה משנתיים ומקווה כמו כולנו שיסלל במהרה בימינו ... האינטרס של תושבי לפיד ברור לכולנו אך הוא עומד מול האינטרס שלנו לשמור על בטיחות עצמנו וילדנו, אסור לנו להקל ראש במפגע ולטפל מיידית בהרחבת הגישה לישוב וסלילת הכביש בצורה תקנית ! (בנוסף למעבר הולכי רגל) "הכתובת רשומה על הקיר" ועכשיו זה רק עניין של זמן ...

הי, קרא שוב בבקשה את פרוטוקול הישיבה עם וועד לפיד המופיע במאמרים. דווקא יש בכוונת וועד הישוב מנורה לטפל במפגע, אולם וועד לפיד הוא המתנגד בשל הסיבה שציינת. מאחר והשטח הבעיתי נמצא בתחום אחריות מועצה איזורית חבל מודיעים עד אשר לא תהיה הסכמה של הוועד בלפיד כנראה שלא ניתן לבצע עבודה כלשהי במקום. נשמח לשמוע אם יש לך רעיונות נוספים לקידום העניין. יוסי

amime

New member
פתרון

מאחר והמצב הקיים הוא לכל הדעות בלתי נסבל, יש דבר אחד שניתן לעשות ביחד וזה להחתים את כל תושבי לפיד ומנורה על עצומה שתקרא לזרז את סלילת הכביש מצומת רעות מכבים אלינו. ניתן לסיים כביש זה עד סוף השנה. זה רק ענין של רצון. לא צריך לחכות עד שהמעבר מלפיד למנורה יגבה קורבנות. אז זה יהיה מאוחר מדי. עמי מהל

ronpel

New member
טעות

משפחת קאשני היקרה לא יודע מהיכן קבלתם מידע מוטעה אך הוועד הנוכחי ובעקר הקודם ניסו ומנסים בכל דרך אפשרית לטפל בכביש הנ"ל. אין לנו שום רצון או כוונה לסגור אותו בעתיד. בוצעו פניות לכל רשות אפשרית שקשורה לנושא אך לבסוף הכל מגיע לבעיה שוועד לפיד שבשטחו נמצא רוב הכביש מתנגד לביצוע העבודות מתוך חשש שברגע שיהיה כביש נוח לישוב יצליחו היזמים של שלב ב של הישוב לדחות את סלילת הכביש החדש . לאור התנהגות יזמי הישוב בכל הקשור לקיום הסכמים כולל תשתיות בישוב שלנו לא מפתיע כלל החשש של תושבי לפיד. לצורך פתרון בעית הבטיחות יזמתי פגישה עם וועד לפיד לפני שבועיים בה דנו במציאת פתרון לפחות להולכי רגל ולבטיחות של הכביש במיידי(פרוטוקןל הישיבה מופיע באתר). היתה הענות חלקית שלהם וכבר בישיבת הוועד ביום חמישי ( מחרתיים) הנושא עולה שוב לדיון כדי להחליט על צעדים לשיפור הבטיחות במיידי. בברכה רונן פלג

מפגע בטיחותי - המשך

חברים שלום קראתי את תגובתכם לנושא. אני שמח ללמוד שהוועד לא משלים עם אי הרחבת הכביש(לא השתמע כך מפרוטוקול הישיבה עם וועד לפיד). היות ואין תמימות דעים בנושא מול וועד לפיד והם מונעים את הרחבת הכביש, תהיה טעות לוותר על לחץ מצידנו מולם ולהציג להם דרישה הוגנת לכל הדעות: יחד עם הגשת ההתנגדות של הישוב לתב"ע 211/2 לדרוש מהם להסכים להרחבת הכביש. ללא אישורם אנחנו צריכים להציג עמדה שאין לנו התנגדות להמשך הבנייה והאיכלוס ביישוב ! עכשיו יש להם מה להפסיד ... לא שאני מעוניין לפתוח חזית נוספת מול לפיד (המבין יבין) אבל מדובר כאן בחיינו ובמשפחותינו ואסור לנו לוותר בנושא עקרוני זה. במקביל צריך לפעול בערוץ משפטי מול הרשויות לתיקון המפגע.

פניה לתושבי לפיד

משפ' קשאני, אתם רוצים אולי לנסח פניה לתושבי לפיד? אני בטוחה שאפשר יהיה לפרסם את זה בעיתון שלהם. בסה"כ הכביש הזה מסכן את כולנו. אני אשמח לעזור. נירית

למעלה