כניסה של איש מקצוע פרטי לגן.

כניסה של איש מקצוע פרטי לגן.

היי חברים,

השנה הילד נכנס לגן רגיל לאחר ששנה שעברה היה בגן תקשורתי.
הילד מאובחן PDD. עלה צורך שמנתחת ההתנהגות שלנו תצפה בו בגן על מנת לראות דברים שהיתן יהיה לשפר ולעבוד עימו בבית על מנת להקל עליו בשילוב ובפערים החברתיים. הגננת הפנתה אותנו למפקחת (לאחר שכנראה ננזפה על כך שניהלה עימה שיחה שהילד נכנס לגן) המפקחת מצידה אמרה שהיא צריכה לבדוק את הנושא מול המתי"א וכי מדניות משרד החינוך לא מאפשרת כניסת גורמים פרטיים לגן אלא במקרים חריגים ובליווי וביקשה את שם המנתחת ומטעם מי היא...
אני הסברתי לה שזה בדיוק מקרה חריג שיש לאפשר אותו, ומסרתי לה את שמה של המנתחת והסברתי לה שהיא מטעמנו.
התשובה שהתקבלה שלילית.

האם יש מישהו שביקש בקשה דומה ? , מה עלה בגורלה ?
יש לי חשד כלשהו שיש פה גם מניע אישי שבין המתי"א למנתחת, שבסופו של עניין הילד שלי יוצא נפגע.
אשמח לקבל מידע שיעזור לי לפני שאני "הופך שולחנות".

תודה,

הספקטרום.

TikvaBonneh

New member
צפיה של איש מקצוע פרטי

אצלנו בכיתת PDD יש אנשי מקצוע פרטיים שמגיעים לתצפית. החתימו את כל ההורים בכיתה שהם מסכימים.
אנחנו בהוד השרון כך שזה מתי"א דרום השרון.
את רוצה שאני אבקש פרטים נוספים מההורה שביקש את הבקשה?

yuliyuli1

New member
מותר 3 פעמים בשנה בלי להחתים את שאר ההורים

ואם מחתימים את שאר ההורים לא אמורה להיות הגבלה על מספר הפעמים בשנה שאיש מקצוע פרטי צופה בגן.

הרבה גננות גם מעלימות עין מההנחיות הרישמיות ומאפשרות לצפות יותר מ 3 פעמים בשנה גם כשאין החתמה של הורי הגן (אנחנו לא החתמנו כי לא הצהרנו על האיבחון שלו בפני שאר ההורים).

אני צריך משהו מבוסס

גם אנחנו לא הצהרנו. ולא מכוונתי לבקש טובות מהורים. בטח שלא להחתים הורים...
הגננת מצידה רוצה לעזור. הרי זה משרת גם אינטרס שלה. אבל ממה שהבנתי רמזו לה (המתיא) שהם לא ראו בעין יפהה את המפגש שנערך בתחילת השנה שנכנס לגן....
אני צריך משהו מבוסס על מנת שאוכל לדרוש זאת...

yuliyuli1

New member
האופציה ל 3 צפיות בשנה מעוגנת בחוזר מנכ"ל

אני לא ממש יודעת לחפש את הדברים האלה אבל בטח יש הורים שיודעים איפה למצוא את זה (אם לא פה אז בפורום המקביל).
המתי"א אצלנו גם עשו שרירים בהתחלה (הנושא היה חדש לגננת אז היא הלכה לשאול את המתיא), ואח"כ הגננת פשוט התעלמה מהם, אבל זה באמת לא דבר פשוט לדרוש מגננת.

אני אשמח לקבל את חוזר המנכ"ל הזה....

לנו אמרו שצריך להחתים את כל ההורים, ואישרו רק כניסה אחת לכל השנה...

yuliyuli1

New member
אם לא יהיה הורה שיוכל לתת קישור לחוזר מנכ"ל הספציפי הזה

תוכלו לפנות למשרד החינוך ולדבר איתם.

לפני שנתיים, כשאני ניסיתי לקבל אישור רישמי למעבר ל 3 הצפיות האלה, גם המתי"א (תל אביב) וגם במשרד החינוך ידעו לצטט את זה (וכמובן סירבו לצפיה אחת מעבר).

למעלה