כניסת הגרמנים להונגריה לפני 60 שנה

sabajakov

New member
כניסת הגרמנים להונגריה לפני 60 שנה

בפורום שכן, (שורשים משפחתיים) הזכירו את התאריך בו לפני 60 שנה נכנסו להונגריה כחות גרמניים. אולי התאריך הזה, מהוה את תחילת שואת יהדות הונגריה. אני מניח שבפורום זה, אני היחידי שזוכר את היום הזה כזכרון אישי. סבא יעקב

עב

New member
נולדתי כאן ואח"כ

אבל אמי זוכרת היטב. עד שהתחלתי את מחקר השורשים לא ידעתי כלל מה קרה לפני 60 שנה למשפחתי, אבל ידעתי היטב את כל מה שקרה בישראל ב - 3000 השנים האחרונות. מגוחך, נכון? אני קוראת עכשיו ספר יפה באנגלית) "בודפשט היהודית", על קורות הקהילה מאז גירוש הטורקים ועד סוף שנות ה - 90 והספר מגלה קהילה גדולה וחזקה שתרמה רבות לפיתוח בירת ההונגרים. יש ביוגרפיות קצרות על דמויות מרכזיות בתחומי הכלכלה, התרבות, הפוליטיקה והדת. מומלץ.

ברק 188

New member
"נכנסו" התקבלו בברכה וקיבלו עזרה.

סבא יעקב היקר, יתכן שאתה היחיד שזוכר את התאריך המדויק (אם כי אני לא משוכנע), את התצאות לכך זוכרים "עדין" גם הדורות הבאים. כדור שנולד בארץ אני זוכר יותר תארכים כגון הכרזת המדינה ,5.6.67 ו6.10.73 או 6.5.82 וכ'ו, אלו מטבע הדברים קרובים אלי בזכרוני יותר ממה שהיה שם, לכן טוב שיש לנו אותך ואחרים להזכיר גם את העבר הרחוק יותר על מנת "שנזכור" ולא נשכח,תודה וישר כוח.

B T1

New member
ההונגרים אידיטים (עובדה היסטורית)

ב-1000 שנים האחרונות הפסידו כמעט כל מלחמה. כאשר לא הפסידו הצטרפו לצד המפסיד ולא התנתקו עד הפסד המר. אפילו הרומנים היו נבונים יותר וכאשר ראו שהגרמנים עומדים להפסיד עברו לצד הרוסים. ההונגרים מ-Matyas kiraly רק הפסידו ובכל כניעה שילמו בשטחים. כך קיימים כיום רומנים, צ'כים, יוגוסלבים, סרבים, רוסים וכו' הדוברים הונגרית. חברים! אנחנו צאצאים של עם המפסיד כרוני. נכון שתרמו רבות בתחום תרבות הגולש והצ'רדאש אבל זה זניח
לאומת הנזקים שגרמו לאנושות

אנחנו צאצאים של ההונגרים?

נכון שאנחנו לפעמים אידיוטים אבל לא כל הזמן. שבוע טוב לכולנו. רחל

עב

New member
וואלה הופתעתי!

אנחנו צאצאי אברהם ושרה (ועוד כמה דמויות שכיכבו בסיפור). הונגריה הייתה תחנה בדרך הארוכה.

B T1

New member
למרות ההתבוללות, אנחנו לא...

צאצאים של ההונגרים, אנחנו יהודים שחיו בהונגריה עד שההונגרים ניסו להשמיד אותנו. רק בעת התבדחות אני מוכן להקריב קורבן ולומר כבדיחה שהנני מצאצאי אטילה ההוני ז"ל או ג'ינגיס חאן שיבדל לחיים ארוכים.

B T1

New member
גם סבא שלי. אולי אנחנו קרובים?../images/Emo8.gif

אולי, אני מזמינה אותך לפורום שורשים

שם נמצא את הקרבה.
לכבוד הוא לנו לצרף עוד כמה מבריקים למשפחה.

למעלה