כניסת usb3 לא יציבה מבחינה מכנית

נוף-צלול

Active member
שלום רב,
במחשב הנייח שלי יש כניסת usb3 אחת שהחיבור אליה לא יציב מבחינה מכנית: אם נוגעים בטעות, החיבור מנותק עד שקצת "משחקים" עם תקע הכבל.
האם יש דרך להחליף כניסת USB או שלא ניתן לעשות כלום?
תודה רבה!

arseny92

Well-known member
מנהל
שלום רב,
במחשב הנייח שלי יש כניסת usb3 אחת שהחיבור אליה לא יציב מבחינה מכנית: אם נוגעים בטעות, החיבור מנותק עד שקצת "משחקים" עם תקע הכבל.
האם יש דרך להחליף כניסת USB או שלא ניתן לעשות כלום?
תודה רבה!
בקדמת המארז? תפרק את המארז, נתק את המודול מלוח האם, והתקן חדש אשר יתאים (שים לב לא לבלבל בין כניסת usb2, usb3 ו-audio)
אם לא מוצא כזה שאפשר להכניס לאותו המקום במארז, אפשר להתקין מודול 5.25" גנרי

נוף-צלול

Active member
בקדמת המארז? תפרק את המארז, נתק את המודול מלוח האם, והתקן חדש אשר יתאים (שים לב לא לבלבל בין כניסת usb2, usb3 ו-audio)
תודה רבה!! אנסה להתמודד עם ההנחיה שלך.
עצם זה שיש אופציה מאד משמח אותי
תודה רבה

arseny92

Well-known member
מנהל
תודה רבה!! אנסה להתמודד עם ההנחיה שלך.
עצם זה שיש אופציה מאד משמח אותי
תודה רבה
ובנוסף אם יודע לעבוד עם מלחם, אז לא אמורה להיות בעיה ממשית להלחים יציאת usb3 חדשה במודול הקיים (החלפתי ככה כניסת אוזניות 3.5 שהחלה לרופף במודול הקדמי הזה [קצת דומה לזה] ), אבל זו שאלה אם זה שווה לעומת החלפה של הלוח של המודול הקדמי (גם אם מבחוץ נראה שכל היציאות במודול אחיד, כאשר תפרק את המארז תראה ש-usb2 ו-usb3 על לוחות נפרדים).
אם הבעיה ביציאות האחוריות ישר מלוח האם, אז שם זה בעייתי יותר, רק הלחמה יותר מסובכת או החלפת לוח.

נוף-צלול

Active member
ובנוסף אם יודע לעבוד עם מלחם, אז לא אמורה להיות בעיה ממשית להלחים יציאת usb3 חדשה במודול הקיים (החלפתי ככה כניסת אוזניות 3.5 שהחלה לרופף במודול הקדמי הזה [קצת דומה לזה] ), אבל זו שאלה אם זה שווה לעומת החלפה של הלוח של המודול הקדמי (גם אם מבחוץ נראה שכל היציאות במודול אחיד, כאשר תפרק את המארז תראה ש-usb2 ו-usb3 על לוחות נפרדים).
אם הבעיה ביציאות האחוריות ישר מלוח האם, אז שם זה בעייתי יותר, רק הלחמה יותר מסובכת או החלפת לוח.
אהיה גלוי אתך: יודע להלחים ויש לי מלחם.
לפני עשרות שנים אפילו הרכבתי מגבר וגם מקלט רדיו מחלקים
אבל לא מעז לגעת עם מלחם במחשב.
הבעיה היא באחת מכניסות USB3 בקדמת המחשב.
אחרי שהבנתי שיש פתרון אפנה לטכנאי שיסדר לי לפי ההסבר הראשון שלך. פשוט לא ידעתי אם יש בכלל אופציה כזאת.
תודה רבה!!

arseny92

Well-known member
מנהל
ממליץ לך ליישם דוקא את הפתרון השני שהציע @arseny92 - כך יהיו לך 4 USB בקדמת המחשב לדוגמה ->

4 יציאות זה בזבוז מקום בפאנל חמש ורבע

1631477023902.png

בהנחה ובלוח יש את הראשים הנוספים לחבר את כל זה וודאי אפשר למצוא פאנל עם יותר usb3, זו רק דוגמא לא הכי מוצלחת
ולא מחברים הוסט usb3 אל ראש usb2 בלוח האם ולהיפך. התאימות רק ביציאה החיצונית ולא במחברים ללוח האם!

נערך לאחרונה ב:

נוף-צלול

Active member
4 יציאות זה בזבוז מקום בפאנל חמש ורבע

צפה בקובץ המצורף 33279

בהנחה ובלוח יש את הראשים הנוספים לחבר את כל זה וודאי אפשר למצוא פאנל עם יותר usb3, זו רק דוגמא לא הכי מוצלחת
ולא מחברים הוסט usb3 אל ראש usb2 בלוח האם ולהיפך. התאימות רק ביציאה החיצונית ולא במחברים ללוח האם!
תודה רבה לכם!
תודה על סיעור המוחות. מודה לכם מאד.
נראה מה אוכל לעשות. מצורפת כאן תמונה (סליחה על האיכות הגרועה) של המצב אצלי. ה-USB3 הדפוק הוא הימני, הריק
תודה רבה!!

קבצים מצורפים

• panel.jpg
    panel.jpg
    KB 170.2 · צפיות: 7

arseny92

Well-known member
מנהל
תודה רבה לכם!
תודה על סיעור המוחות. מודה לכם מאד.
נראה מה אוכל לעשות. מצורפת כאן תמונה (סליחה על האיכות הגרועה) של המצב אצלי. ה-USB3 הדפוק הוא הימני, הריק
תודה רבה!!
אז פאנל קדמי סטנדרטי, נראה שלך משהו כזה בפנים המארז והאזור השמאלי ודאי ריק עם מדבקה, אז לשם תוכל להכניס איזה קורא כרטיסים למשל
הערה על השמע המובנית, יש פאנלים AC97 ויש HDAUDIO ואתה צריך את השני
1631480423041.png

נערך לאחרונה ב:

נוף-צלול

Active member

dudi4321

Active member
מי שיודע יכול להלחים את מה שהתנתק ורופף ועוד דבק אפוקסי.
או לקנות מפצל USB3, לחבר לשקע תקין ולהמשיך הלאה.

frankthe2

Active member
לצערך לא ניתן לעשות הרבה לגבי יציאת ה usb. תוכל לרסס אותה בספרי מגעים. אם לא תוכל כמו arseny כתצב להחליף מודול או להתקין כרטיס pci עם יציאות usb או להתקין מפצל ביציאות אחרות

נוף-צלול

Active member
לצערך לא ניתן לעשות הרבה לגבי יציאת ה usb. תוכל לרסס אותה בספרי מגעים. אם לא תוכל כמו arseny כתצב להחליף מודול או להתקין כרטיס pci עם יציאות usb או להתקין מפצל ביציאות אחרות
תודה רבה לך! אבדוק מה מתאים ומה אפשרי אצלי.
תודה רבה

frankthe2

Active member
לאור כל השרשור נעלי:
ההמלצה שלי היא

arseny92

Well-known member
מנהל
לאור כל השרשור נעלי:
ההמלצה שלי היא
1. אין טעם במפצל usb2 ב-usb3.
2. לא באמת פותר את הבעיה כי אם הפאנל לא יוחלף, זה רק עניין של זמן עד שתרופף גם היציאה השנייה.

למעלה