כנסו בבקשה זקוק ליעוץ!

כנסו בבקשה זקוק ליעוץ!

שלום לחברי הפורום! אני התחלתי לעבוד בחברת שליחויות לפני שבועיים. לאחר מספר ימי עבודה קרתה לי תאונה במסגרת העבודה כשאני רכבתי על קטנוע ורכב שיצא מהחניה פגע קלות בקטנוע וכתוצאה מכך איבדתי שליטה על הקטנוע ונפלתי,כתוצאה מהנפילה יש לי שיפשופים ברגל,מאחר וזה היה בימים הראשונים לעבודה ברוב טוב ליבי לא רציתי לעשות מהתאונה עניין למרות שלא אני הייתי אשם בה,ולכן לא החלפתי פרטים במקום עם בעל הרכב אלא רק לקחתי את הפון.לאחר יום אחד הקרסול שלי התנפח ולכן הייתי חייב ללכת למיון בביה"ח ,שם רשמו לי אנטיביוטיקה מאחר והתפתח זיהום וכן קיבלתי אנטיטטנוס +3 ימי מחלה. הודעתי למעביד שלא אוכל להגיע לעבודה ב-3 ימים הקרובים והוא הודיע בקרירות שיתכן ויבואו לקחת את הקטנוע מאחר והוא נשאר ברשותי במסגרת העבודה ולא ממש התעניין בשלומי. בסופו של דבר לא לקחו את הקטנוע אני משער שכתוצאה מכך שלא היה למעביד בחור שיעלה ויקח את הקטנוע. היום בבוקר חזרתי לעבודה לאחר 3 ימי מחלה ועבדתי כרגיל,בסביבות הצהריים מודיע לי המעסיק שאני מתמזמז יותר מידי עם הזמן ולכן בסוף היום שזה בשעה 5 אחרי הצהריים אני מסיים את תפקידי ואת כל זאת בפון.עליי לציין למרות שאני כביכול לא אובייקטיבי ,שממש לא התמזמזתי עם הזמן ועשיתי כמיטב יכולתי להגיע לכל כתובת שניתנה לי במסגרת העבודה בזמן הסביר ביותר.אני חושד שיש קשר ישיר בין התאונה שהייתה לי ובגינה אני מתכוון לתבוע את חברת הביטוח על נזקי הגוף לבין הפיטורים. אשמח לקבל סעדים מאנשים שמבינים בנושאים האלה ,מה האפשרויות הטובות ביותר שעומדות לצידי? תודה מראש לעונים!

יעוץ

שלום רב, כמובן שתוכל לתבוע את חברת הביטוח, עבור נזקי הגוף שנגרמו לך. לצערי, לא אחת, מפוטרים נפגעים שנמצאים במהלך תק' אי כושר או החלמה מתאונה, וכנגד זה אין הרבה מה לעשות. לא ציינת, אם שיתפת את המעביד בעבודה שאתה יושב בבית, כתוצאה מתאונה שארעה לך במסגרת עבודתך אצלו. זה מאוד חשוב! שהמעביד ידע על כך, ויתן לך טופס בל 250, למקרה שתרצה לתבוע את ביטוח לאומי. זה גם יכול להשפיע על התביעה של הביטוח, אם יחקרו את התאונה ויגיעו למסקנה שהמעביד לא יודע על כך דבר, יכולים לחשוש שאתה משקר ולהערים קשיים. בברכה,

תודה על התשובה,מגיב על הנאמר בה

כמובן שעידכנתי את המעביד גם על התאונה שקרתה במהלך העבודה וגם על ימי המחלה שבאו בעקבות התאונה. היום מילאתי את הטופס (צהוב) כדי לתבוע את הביטוח הלאומי ואני ארד למקום העבודה על מנת לקבל את טופס 250 . מקריאת הדפים של הביטוח לאומי אני מבין שעל היומיים הראשונים של המחלה אינני מקבל דבר ואם אקבל כסף זה יהיה רק על יום אחד ,מאחר והייתי ב-3 ימי מחלה-האם הבנתי נכון את הנושא הזה? אשמח לתגובה בעניין. כמו כן אני מתכוון לתבוע את חברת הביטוח של חברת השליחויות בגין נזקי הגוף,אשמח לדעת מה הפרוצדורה לגבי תביעה שכזו. דבר אחרון שהייתי רוצה לגביו התייחסות זה לגבי הפיטורים,אמנם עבדתי במקום עבודה הזה מספר ימים מועט ויש לי הרגשה שבגין התאונה פיטרו אותי(האם עליי לבקש מכתב פיטורים גם אם אני עובד מספר ימים בלבד?) והאם יש פה עילה לתביעה כנגד חברת השליחויות שהעסיקה אותי? יש לציין בנקודה זו שסיימתי את 3 ימי המחלה ואתמול חזרתי לעבודה רגילה ואז במהלך היום ועוד בטלפון כשאני תוך כדי עבודה מודיעים לי שאני מסיים בסוף היום את העבודה,וזאת מהסיבה שאני לא עומד בזמנים של השליחויות(לדעתי תירוץ עלוב) כי עשיתי כמיטב יכולתי לבצע את העבודה כמו שצריך. לכן רציתי לדעת אם יש לי עילת תביעה לגבי העניין הפיטורים שלדעתי נוצרו עקב התאונה . כדי לעשות לסדר הנה השאלות ממוספרות: 1. האם הביטוח לאומי מכסה לי רק יום אחד בגין 3 ימי המחלה שקיבלתי והיומיים הנותרים הם על "חשבוני"? 2.מה הפרוצדורה לגבי תביעת הביטוח של חברת השליחויות שבה עבדתי בגין נזקי הגוף? 3.האם קיימת לי עילת תביעה בנסיבות שבה פוטרתי,שלדעתי נבעו בגלל עניין התאונה? תודה רבה ואשמח לתשובה מוסמכת כמו התשובה של עו"ד ענבר.

המשך

שלום שוב, 1. ביטוח לאומי יכסה לך תק' אי כושר עד מקסימום 13 שבועות (91 ימים), הנמנים ממחרת יום הפגיעה. 2. לגבי פרוצדורה, ראה גם ששאלות נפוצות בפורום, עליך לגשת למשטרה להוציא אישור משטרה, לאסוף את כל המסמכים הרלבנטים, להמשיך טיפול רפואי, ולגשת לעו"ד שיטפל לך בתביעה. 3. לגבי עילת הפיטורין, אני מציעה לך לשאול בפורום דיני עבודה. בברכה,

למעלה