מה קרה לקנית הטרריום?
אני חושב שכדאי שתתייחס יותר ברצינות לנושא הבריחה של הנחש כי אי הנעימות של ההורים היא לא הבעיה הגדולה.הרי הם כבר הסכימו שתגדל נחש... נחש קטן ודק יכול להפתיע ביכולות הבריחה שלו ולא כדאי לקחת סיכון. הבריחה לא מסתכמת ביציאה מהטרריום.זה יכול להמשיך לתוך סדק בקיר, לתוך הביוב,לתוך 'קרבי' מכשירי חשמל כגון מכונות כביסה,מקררים ועוד. אם אתה מתעקש על הסבת האקווריום הפנורמי לטרריום (שבמילא יהיה קטן לנחש בשנה הבאה...),אני מציע את השיטה הבאה: קח דיקט עבה (כשני ס"מ לפחות),הנח עליו את האקווריום כשהוא הפוך. סמן עם עפרון את הצורה ונסר עם ג'יגסו (משורית חשמלית). האקווריום צריך להכנס לתוך הפינוי בצורה כזו שלא יהיה רווח גדול ממ"מ אחד. סמן עם העפרון קו נוסף במרחק של שני ס"מ כלפי חוץ ונסר אותו. מתקבלת מעין טבעת מקיפה ברוחב של שני ס"מ. קח דיקט נוסף בעובי של כמה מ"מ,הנח עליו את הטבעת,סמן עם עפרון מבחוץ ונסר. חבר בעזרת מסמרים קטנים את הדיקט הדק לטבעת. קדח עם מקדח בעובי 2-3 מ"מ כ-30-40 חורים והרי לך מכסה מאולתר. שים עליו משהו כבד נגד הרמה (אבל לא כבד מדי שלא ישבור את הדיקט!) קווה לטוב... לגבי האכלת הנחש וקצב הגדילה. האכלה סבירה של הנחש תביא לגדילה מתונה ובריאה. האכלת יתר תביא לגדילה מואצת ולא בריאה. בקצב גדילה סביר,אני מעריך שייקח לו 6-7 שנים להגיע לגודל מלא. דבר אחרון, במידה והשאלות שלך נוגעות לאותו נושא פחות או יותר,נסה לשרשר את השאלות להודעה אחת. כל הודעה חדשה שאתה מכניס לפורום,דוחפת הודעה אחרת אל מחוץ לדף הראשון. תודה.