כנסו בבקשה,

shimon1989

New member
כנסו בבקשה,

שלום, אני תלמיד כיתה י"א בן 16 וחצי ובתקופה האחרונה יש משהו שנורא מטריד אותי, תמיד החשביבו אותי יותר חכם מאחרים במבחנים חיצונים שכללו שאלות שלא קשורות לחומר הנלמד אלה להיגיון וכדומה תמיד הצלחתי והייתי ב-3 תלמידים אם הניקוד הגבוה ביותר אבל בחומר שעליו אני נבחן לבחינות הבגרות יש לי הצלחה בינונית בלבד ותלמידים שהרבה פחות אינטליגנטים ממני משיגים ניקוד גבוה יותר ממני, איך אפשר להסביר את זה? נ.ב מצטער אם כבר עניתם על שאלה דומה בעבר פשוט לא פשפשתי עדין "במעמקי הפורום".

LookForAnswer

New member
לא יודע איזה מבחנים חיצוניים עברת

אבל מה שכנראה קרה זה, שהמבחנים שעברת לא בודקים את מה שגורם להצלחה בבגרויות. הצעתי לגבי הצלחה בבגרויות - תלמד את עצמך ללמוד למבחן גם אם הוא לא מעניין אותך או שיש לך העדפות אחרות באותו הרגע (לי זה קרה המן - ולראיה הבגרות שלי בסבוף י"ב היתה שווה ללא הרבה מבגרות מלאה). אפשר למצוא עניין בהרבה נושאים שנלמדים בבגרויות (ככה נראה לי). שם המשחק הוא מוטיבציה, לא הרבה מעבר לזה (בהנחה שיש לך יכולת בינונית ומעלה, ולפי הכתוב לעיל עושה רושם שיש). בהצלחה,

shimon1989

New member
הסבר,

זה לא בדיוק מבחן חיצוני, אחד מהמבחנים היה מבחן בגאוגרפיה כביכול אבל הוא כלל שאלות על חומר מעבר לחומר הקגיל ודווקא בו הייתי ב-3 הראשונים בשכבה למרות שבאותה תקופה היה לי 70 בתעודה בגאוגרפיה. ואני כן מנסה ללמוד למבחנים אבל זה פשוט לא מענין אותי ואחרי רבע שעה במקום ללמוד לגאומטריה אני קורא איזה ספר על מסעות הכיבוש של אלכסנדר מוקדון או על הימים האחרונים של ברה"מ.

LookForAnswer

New member
פשוט תגדיר סדר עדיפויות

מה חשוב יו ומה יותר
אין תרופת פלאים שאני מכיר, בהצלחה

MelodicTruth

New member
לעזאזל עם הבגרויות.

זה עלול להשמע מרוחק או לא שפוי, אבל ברגע בו תצעד בפעם האחרונה אל מחוץ לשער בית הספר, אני מבטיח לך שתבין על מה דיברתי.

מה מטרת השאלה?

להבין למה זה קורה לך (כי אתה בנאדם נורמלי, שיודע מה שמענינותך, ולא יודע מה שמשעמם אותך), או לשפר את ציוני הבגרות שלך (שב על התחת ותחרוש)?

BoNoAyChI

New member
../images/Emo13.gifלא יכולתי להזדהות יותר../images/Emo70.gif../images/Emo10.gif

גם אני בכיתה י"א... בת 16... אם תשאל אנשים שמכירים אותי יגידו לך שאני בהחלט יותר אינטליגנטית מהרבה אנשים אחרים.. (
) אבל הציונים שלי נראים כמו "סתם" ציונים... והתעודות שלי מלאות בהערות כמו "הדיבורים מפריעים ללמידה", "לא מכינה את שיעורי הבית בקביעות" וכו'... ולא לדבר על מבחנים... אני חושבת שלמדתי רק לאיזה 3 מבחנים בחיים... מה שגורם לי לא להיות מופתעת מהציונים... אבל מה לעשות... זה פשוט כ"כ לא מעניין לפעמים, שגם אם ארצה, לא אהיה מסוגלת לשבת וללמוד את הדברים האלה... לא יודעת מה הסיבה... אני רק מחכה שיגמר כבר הסיוט הזה שקוראים לו בצפר ואני אוכל, סוף סוף, ללמוד רק מה שמעניין אותי... ולא תנ"ך, הסטוריה, ספרות, יהדות ושאר ירקות...
BoNoAyChI

LookForAnswer

New member
אני יכול להעיר?

זה מנסיוני ואך ורק מנסיוני, אני הייתי ממש כמוכם בתקופת החטיבה והתיכון והציונים שלי בבגרויות היו בהתאם. אם אתם שואפים לבגרות מלאה ולא מעניין אתכם ללכת לאקדמיה מאוחר יותר - אז באמת כדאי לעשות בגרות מלאה כי יש מקומות שלא יקבלו אותכם לעבודה בלי בגרות מלאה. אם האקדמיה כן מעניינת אז........ תקראו את זה. לאחר הצבא נדרשתי לשפר מס' בגרויות בדיוק מהסיבה של חוסר החשק בגיל צעיר יותר, רק שאז זה עלה לי כסף (והרבה), לא כי הזדקקתי לקורס זה או אחר (למדתי לבד) אלא פשוט לא עבדתי בתקופה הזו ופשוט לא "ייצרתי כסף" ע"מ שאוכל לממן את עצמי בתקופת הלימודים מה שגרר את דחייתם. עכשיו, אני לא יודע אם אתם יכולים להרשות לעצמכם את אי הלמידה הזו מבחינה כלכלית, מה שכן, בעתיד זה ממש יכול לתסכל - כי יכול להוותר מצב בו אתם תהיו יותר מתאימים להתקבל ללימודים גבוהים אלא שהוא טוב ממכם על הנייר (שבמקרה הזה לא תמיד משקף). אם אתם בונים על פסיכומטרי גבוה אז בהצלחה, אני מכיר לא מעט אנשים שזה עזר להם מאד(גם לי באופן אישי) בקבלה לפקולטה הרצויה. רק תקחו בחשבון שבלי בגרות גבוה יש לא מעט פקולטות שיישארו חסומות בגלל בגרות "נמוכה". לסיכום - אם יש את האופציה לפחות להוציא ציון גבוה בבגרות אז תוציאו (לא משנה איך, אם זה מורה פרטי או לבד, תפנימו את החשיבות שלה - שוב, לא שזה מהווה מדד כלשהו אלא רק כי זו השיטה במדינה שלנו) המון בהצלחה,

BoNoAyChI

New member
המון תודה../images/Emo70.gif וכמה שאלות/הערות...../images/Emo3.gif

יש לך (או לכל אחד אחר שיקרא במקרה...) עצה לגבי איך להכריח את עצמי ללמוד?? כי זה לא שאין לי מוטיבציה ללמוד, להפך, אני אוהבת מאוד ללמוד, פשוט יש הרבה מקצועות בבצפר שלא מעניינים אותי בצורות מפחידות... אז נכון שתמיד כיף להרחיב אופקים, אבל כשזה ללמוד עוד פרק בתנ"ך או לצאת לבלות עם חברים, אז ברור לכולנו מה עדיף... (אלא אם כן מישהו פה חולה על תנ"ך...
) יש לי גם בעיה של...אמממ... אולי אני יותר מדיי ריאלית... זתומרת... מתמטיקה, פיזיקה, מדע חישובי... הכל.... הולך נורא בקלות... וגם כיף ומעניין.. אבל תנ"ך הסטוריה ספרות וכו'... פשוט לא מצליחה ללמוד את זה... ויש אנשים שאוהבים את זה... והייתי רוצה להסתדר עם המקצועות האלה, אבל הציונים תמיד בסביבות ה-70-80.... לפעמים גם פחות... וזה מבאס... בקיצור, ז**תי את השכל יותר מדיי, אני צריכה הצעות לשיפור למידה בבית... (בזמן שיעורים אני לא מסוגלת להקשיב ועם זה כנראה אין מה לעשות... אבל לפחות שאלמד לבגרויות בבית) המון
מראש
BoNoAyChI

shimon1989

New member
עד כמה שאני הפוך ממך..

אני הומני ברמות מפחידות ולא שאני לא טוב במקצועות ריאלים פשוט מספרים משעממים אותי!

BoNoAyChI

New member
ומה בקשר לעצות../images/Emo35.gif

איך מספרים יכולים לשעמם
12345678901234567890
סתם...חחח

למעלה