כנסו בקשה

כנסו בקשה

היי אני צמחונית כבר בערך שנתיים עם הפסקה של חצי שנה (מסיבות בריאותיות) וכבר כמה חודשים אני אלרגית לחלב אז הפסקתי לאכול ועכשיו אני טבעונית. אמא שלי מכריחה אותי לאכול ביצים ואני אוכלת רק אורגניות. אז רציתי לשאול אם זה בסדר או שיש בזה גם רע כי אני יודעת שביצים אורגניות הם ביצים שהוטלו במשק באופן חופשי ולא מביאים להם עוד חומרים כדי שיטילו יותר. אני מקווה שתענו מהר על השאלה שלי בתודה שירה

bilbibilbi

New member
עד כמה שידוע לי

הנזק שעוברות התרנגולות של הביצים האורגניות הוא נזק נפשי של לקיחת הביצה. אין נזק גופני בתעשיית הביצים האורגניות..

CowLover

New member
ביצי חופש

טעות נפוצה מאוד היא שבמשקי ביצי החופש לתרנגולות טוב והן נהנות מהחיים שלהן. במשקים אלה אומנם יש להם הרבה יותר מקום, הם יכולים לרוץ ולהתפלש בחול בצורה חופשית והן לא מנקרות אחת את השנייה, אבל יש פגיעה רבה גם כאן. עדיין רוצחים את כל האפרוחים הזכרים (חופש או לא חופש הם עדיין לא כלכליים...) עדיין קוטמים את המקור של התרנגולות (שהן בוקעות מהביצה הן עדיין לא מיועדות למשק האורגני) התרנגולות הן אותן תרנגולות של המשק המתועש ולכן הן מעוותות גנטית כך שגופן יתן ביצים גדולות יותר והרבה יותר ביצים ממה שהן אמורות לתת כך שהדבר פוגע בהן (כל הסידן בגופן הולך אל הביצים והעצמות נחלשות), וההטלה עצמה מכאיבה להן עקב גודלן של הביצים. לאחר שהתרנגולות מתחילות להטיל פחות ביצים הן נזרקות הצידה ומפנות מקום לדור חדש (אורגני, לא אורגני - הכסף מדבר....) מצורפות שתי כתבות על ביצי חופש....

bilbibilbi

New member
חשבתי

שרוצחים את האפרוחים הזכרים לפני שהם מגיעים למשק האורגני... ברור לי שהתרנגולות הן אותן תרנגולות אבל הנחתי לכך שהשואלת התכוונה לגבי כלובים, צפיפות וכו´...

sleeping sun

New member
גם בביצים אורגניות התרנגולות סובלות

דבר שמתבטא בעיקר בהריגת האפרוחים הזכרים מפני שהם לא מספיק רווחיים לתעשייה, קטימת כל המקורות של התרנגולות (דבר שמתבצע עוד לפני הגעתן ללולי החופש) ועוד.

guruyaya

New member
טעות נפוצה!

בני מושב שלי מגדלים ביצים אורגניות, בכלובי סוללה ממש כמו כלובי הסוללה המשמשים את בעלי הלולים הרגילים. ביצים אורגניות הם מונח שנוגע למזון שהן אוכלות, ולא למידת החופש שלהן (לפחות ככל שהדבר נוגע לאנשים הללו).

vegi force 1980

New member
יש הבדל בין

ביצים אורגניות לבין ביצי חופש ביצים אורגניות זה שהתרנגולת מקבלת אוכל אורגני ביצי חופש זה שאין כלובי סוללה זה בד"כ לול ענק ובפנים התרנגולות מסתובבות להן.. אבל גם שם יש צפיפות נוראית ועדיין זאת התעללות.... ובכלל למי שמתעקש אז תחשבו על זה שהביצה זה המחזור של התרנגולת..... בא לכם לאכול מחזור????

דורון ק

New member
ביצה-ביצית

ביצה היא לא מחזור,הביצה ניתנת לתיאור כמקבילה ביולוגית לביצית האנושית אבל לעופות אין מחזור.

למעלה