כנסו ותדהמו

קיו5

New member
כנסו ותדהמו

מאת: צבי זרחיה, הארץ משפחתו של המחבל-המתאבד בנהריה, מוחמד שאכר חבישי, עשויה לקבל גימלת שארים מהמוסד לביטוח לאומי בסך של 2,800 שקל בחודש - זאת, לאחר שתגיש תביעה למוסד ותוכיח כי היתה לו אזרחות ישראלית וכי היא מתגוררת בתחומי הקו הירוק. לפי החוק, המשפחה תוכל לקבל את קיצבת השארים מאחר שהחוק אינו מבחין אם מדובר במחבל או לא. לפני כחודש התברר כי משפחת המחבל שירה באזור הקרייה בתל אביב, נורה, נפצע ונהרג, זכאית אף היא לקבלת הגימלה. המשפחה, תושבת קלנדריה שבאזור ירושלים, מתגוררת בשטח שנמצא בשליטה ישראלית. בעקבות כך, הועלו תביעות לשנות את החוק ולמנוע קבלת קצבאות מהמוסד לביטוח לאומי למחבלים ולמבצעי פעולות טרור יהודים וערבים כאחד. ראש הממשלה אריאל שרון אף פנה בעניין אל משרד העבודה והרווחה, אך עד כה לא הוגשה לכנסת הצעה לתיקון החוק.

Pini1

New member
באמת מוזר , הכל במדינה שלנו תקין

חוץ מהצעת החוק החסרה בעניין. הרי יש כל כך הרבה חולאים בחקיקה במדינתנו השלווה והשקטה , שזה לא מפתיע. אני הייתי מבקש מח"כ עבד אל מלאכ דהאמשה להרים את הכפפה וליזום חוק (לעזור לשרון) לביטול העוולה והטמטום. אני משוכנע שהוא יתלהב לעשות כן. אולי גלשתי קצת עם פוליטיקה, אם זה לא מתאים לפורום אין לי בעייה שמנהלת הפורום תמחוק הודעה זו.

igalgolan

New member
ביטוח לאומי

חוק הביטוח הלאומי הוא חוק סוציאלי הבא בין השאר לאפשר לילדים ותינוקות להמשיך לחיות לאחר מות המפרנס. נכון שהחוק אינו עוסק בשאלה איך מת האב אך האם באמת למטרת החוק יש לחקור איך מת האב? האם יש הבדל בין מי שמת בתאונה כשנהג ברכבו לבין מי שמת בתאונה כשנהג ברכב שרק עכשיו נגנב? עד כמה שזכור לי החוק בדיעה שלצורך טיפול בילדים אין הבדל. האם תינוק של פורץ שנפל מקומה חמישית תוך כדי נסיון פריצה צריך למות ברעב? כאשר האם רוצחת את אחד מבניה ומתאבדת האם נשלול תגמולי ביטוח מהבת שנשארה בחיים? אולי כדאי לסטות מהכתוב ולא להעניש את הילד בעוון ההורה? יגאל גולן

Pini1

New member
יגאל גולן היקר , כאן אחלוק עליו קצת

הרי ברור לכולם שצריכות להיעשות אבחנות. חוק גורף מצטייר כמו הפעם באופן מגוחך שלא לומר בזוי. דע לך , המתאבד הרוצח היה נשוי לשתי נשים וסביר להניח שיש לו מכל אחת 15-13 ילדים. אתה יודע איזו הכנסה טובה זו? תחשוב על תרחיש לא רחוק , בו כל מובטל עני ומרוד כדי לחלץ את משפחתו יפוצץ את עצמו בכיכר העיר - מה שוים חייו (של אב אוהב) מול רווחתם הכלכלית הבטוחה של נבחרת ילדיו? החוק כפי שהוא כרגע מצחיק , אנחנו בהחלט יכולים ליצור חוק שבודק ובוחן אחרת את הדברים גופא. חוק שהוא חוקי והגיוני אפילו בפני כל שומרי החוק במדינה. כל טוב

Pini1

New member
עזבי , השלישית היתה מכוערת ממש

אז הוא זרק אותה. כך היא נראתה כשהם התחתנו בכפר הפסטורלי
. וכך היא היתה ניראית כמעט כל יום כשמיודעינו היה חוזר עצבני מהעבודה ברפא"ל...

האם המחבל הוא כשאר האחרים?

יש הבדל גדול בין מי שאביו מת בתאונת דרכים, או התאבד, או נפל מקומה חמישית תוך כדי פריצה לבין המרצח. האחרון, פשע כנגד הלאום, כנגד האומה. מטרתו לא היתה הקרבן עצמו, שכן הוא היה יכול להיות גם ערבי תושב אבו סנאן, אלא התקפה על העם היהודי היושב בארצו, כדי לגרום לו לחרדה ורצן להכנע. הגנב, רצה לגנוב, הנהג, רצה להגיע למחוז חפצו, המתאבד, רצה למות. אבל רק המחבל התאבד כדי לגרום למדינת ישראל נזק. ואין שום סיבה, שמדינת ישראל תישא בתוצאות מעשיו. באם ילדיו היתומים רעבים ללחם, יכולים הם להגר לאחת ממדינות ערב בא נכתבו פתוואות שהתירו את דמם של תושבי המדינה.

יוחאי22

New member
ציפורה שגם ממשפחת המחבלים היהודים?

המחבל ברוך גולדשטיין שרצח עשרות מתפללים, הוא מחבל יהודי, אני מקווה שאת מציעה לשלול ממשפחתו וילדיו תגמולי הביטוח הלאומי? או שפעולות נגד המדינה מצטמצמות אצלך לפעולות כנגד יהודים?

aviv100

New member
צודק להעיף את משפחת המחבל יגאל עמיר

יגאל עמיר מחבל שרצח ראש ממשלה ראוי להרוג את בית משפחתו ולהעיף את משפחתו, כמו גם את עמי פופר שריסס אזרחים ובכלל מקווה שיתפסו את הטרוריסטים היהודים שרצחו את הפלסטינים מרכב נוסע כולל תינוקת קטנה וחמודה. כמובן שיש להתנהג כך גם למחבלים הפלסטינים. אסור חלילה להפלות מבחינה חוקית: מחבל הוא מחבל הוא מחבל. יהודי-מוסלמי- או נוצרי. במידה ומתחילים להעניש משפחות צריך לפוצץ לא מעט בתים של מחבלים יהודים, למשל אסירי המחתרת - שקיבלו משום מה חנינה מהנשיא.

ציפי ג

New member
ולמה קבלו אסירי המחתרת חנינה?

אולי בגלל שחרור שלוש מאות מחבלים טרם זמנם? למה להרוג את הוריו של יגאל עמיר? האם הרגו את הוריו של המהנדס? וגם אני מקווה שיתפסו את המחבלים שרצחו ילדים בין אם הם יהודים ובין אם הם ערבים. בין לפרנס משפחה של אדם שמת תוך כדי פעולת בוגדנות במולדתו, ולמציאת האשמים ולהעמדתם לדין, יש הבדל. טוב והיות ופלשתי לפוליטיקה, יותר מכפי שמהות הפורום דורשת,אני פורשת מהדיון. ממילא אנחנו לא מסכימים, ואני בפרנציפ נמנעת מכניסה לפורומים של אקטואליה, אז אין שום סיבה שאני אהפוך את הפורום הזה לעוד זירת התגוששות אינסופית בין ימין לשמאל.

Pini1

New member
ציפי ג. - נכון , גלשנו קצת

אני אישית עשיתיזאת בצחוק. כשמתחילים להיכנס מיופייפי נפש לצעוק חמס על הגזל של משפ´ המתאבד , אני מקבל בחילה. לכן טוב שהדיון ייפסק ולא יימשך , כפי שאמרת ממילא אין הסכמה.

ציפי ג

New member
א. ברוך גולדשטין

פעל כנגד הרשות הפלשתינית, ולא כנגד מדינת ישראל, אז לו הוא היה אזרח שלהם, אני מעריכה שילדיו מן הסתם היו זוכים להרבה יותר מאשר שלילת מזונותיהם. ב. גם למרגל קלינגר לדעתי לא צריך לשלם ביטוח לאומי, וגם לא פנסיה תקציבית. מי שבוגד, לא יכול לקצור את פירות הנבגדים.

aviv100

New member
ציפי אני נדהם מהמוסר הכפול -בושה

ברוך גולדשטיין פעל "נגד הרשות הפלסטינית" אין ספק ,אנשים שמתפללים וחוטפים כדורים בגב, בינהם ילדים וזקנים זו ממש פעולה "נגד הרשות" איזו לשון סטירלית, ממש מגיע לאותו מחבל-יהודי אות יקיר ישראל- הרי גם חיילי צה"ל פועלים כנגד הרשות הפלסטינית. תיכף תאמרי שהוא מת במהלך פעילות הגנה על המולדת: "ברוך הגבר". אויה. הוא פעל נגד מתפללים -בני אדם- ולא איזו רשות. הוא אזרח ישראלי מעבר להיותו מחבל חלאתי, הוא פעל נגד האינטרסים של ישראל כידוע - המהומות שהוא חולל הביאו להרוגים נוספים יהודים ופלסטינים. כולנו בני אלוקים:יהודים וערבים, ומחבל יהודי-ישראלי שטובח מתפללים בגבם אינו שונה במאומה מאותו מתאבד ערבי-ישראלי. במידה ומציעים לשלול את קצבת הביטוח הלאומי של משפחת הערבי-ישראלי אז צריך לעשות גם במקרה של היהודי-ישראלי. מי שלא מסכים עם זה, פשוט נוהג במוסר כפול,(וזו עוד בלשון המעטה). אני אישית תומך בעונש מוות, למחבלים באשר הם:יגאל עמיר צריך למות ביחד עם עמי פופר וביחד עם מוסטפה עביד ועוד מחבלים רבים.

shaio

New member
רק אל תשכח להחזיר להם את דמי הביטוח

לפני שאתה הורס את ביתם ומגרש את כל בני המשפחה למקום בעל אקלים זועף במיוחד.

לדעתי משפחות ההרוגים צריכות לתת את

התשלום למשפחת המחבל מכיסן הפרטי!!!! הרי ידועה האימרה - הנותן לך סטירה, תן לו את הלחי השניה. אבל אני חושבת שאולי משפחות הפצועים יוכלו להשתתף בתשלום למשפחת המחבל רק בחלק מהמחיר, יעשו להם הנחה.

הפתרון הוא לא בשלילת קצבת השאירים.

אלא בהגשת תביעה אזרחית נגד עזבונו של המחבל. בתביעה כזו המדינה יכולה לקבל בחזרה לפחות חלק מהקצבה.

ברור, ולא רק זה אלא שגם ...

אפילו אם היא היתה חלק מהעזבון - היא לא היתה ניתנת לעיקול, אבל העזבון כולל רכוש (בית, מכונית וכד´), ואת הרכוש שבעזבון אפשר יהיה לקחת לזכות המדינה, אם המדינה תגיש תביעה נגד העזבון. בנוסף לכך, גם אנשים פרטיים שנפגעו כתוצאה מהפיגוע, אך פגיעתם לא מאפשרת להם לתבוע גמלה כנפגעי איבה ולא מאפשרת להם לתבוע החזר ממס רכוש (נניח אדם שרצה לנסוע ברכבת מנהריה לתל אביב ואיחר לפגישה בגלל הפיגוע שהפסיק את תנועת הרכבות, ובגלל זה נגרם לו נזק) - זכאי לתבוע את עזבונו של המחבל. פסק דין שיקבל תביעה כזו - יהיה לפחות משהו סמלי על כך שלבני משפחת המחבל נגרם גם נזק כלכלי כתוצאה מהפיגוע.

למעלה