כנסו זה חשוב לקומיקסאי מתחיל (אני)

Marky Mark

New member
כנסו זה חשוב לקומיקסאי מתחיל (אני)

אני מעוניין לדעת לצייר פרצוף אמיתי אני לא מתכוון לקחת תמונה ולצייר עליה אני מתכוון לפרצוף כמה שיותר אמיתי או קריקטורה רצינית אני מתכוון לדבר כזה: איך לציר עין אבל לא מפורטת מאוד איך עושים את הצל שמתחת לגבות ומחברים אותו לעין ולצידי האף מה קורה שם באיזור הגולה של האף,הנחיריים,שפם (או האיזור שגודל בו),שפתיים איזה קישקוש יש בתוך האוזן איך ואיפה להתחיל את השיער... תודה

Marky Mark

New member
שלא לדבר על איך לצייר גוף ו...

איך אני מתחיל לשחק עם פרצוף שיהיה בכמה זוויות

Marky Mark

New member
הקפצה......

דיי נימאס לי אני קופץ

chatenoire

New member
התייאשת מהר...

דבר ראשון שצריך לזכור כשמציירים "אמיתי", הוא שכל ציור "אמיתי" מן הסתם מבוסס על המציאות. לכן הגיוני ביותר לגשת קודם כל למציאות. אפשר להעתיק תמונות, לרשום מודלים חיים (הם זזים כל הזמן), להתבונן בספרי אנטומיה (לאו דוקא ספרי אנטומיה לציור) וכיו"ב. עם הזמן תשים לב שאתה מתחיל להכיר את תווי הפנים השונים, המיקום שלהם והיחס שלהם אחד לשני, וגם תראה שאתה מתחיל ללמוד איך אפשר לצייר דברים מסוימים בצורות שונות או ביתר קלות (טכניקה מסוימת, השמטת פרטים לא חשובים וכו´). באותו זמן אפשר גם להסתכל על עבודות של הרבה אמנים שונים ולראות איך הם מפרשים את הפרצוף - אבל כדאי לא להדבק לאמן אחד ולהעתיק אותו: המטרה היא ללמוד את הבסיס ואז לראות איך אמנים שונים מתרגמים את זה לסגנון שלהם. כמובן שהכי חשוב להתאמן, והרבה. כל אחד יודע בתאוריה איפה נמצא השיער ואיך בנויה האוזן (הרי אנחנו מסתכלים על בני אדם כל יום), אבל כשצריך לצייר את זה על נייר, פתאום מגלים שלא באמת יודעים כלום. ככל שמציירים יותר מתקנים את הטעויות, מוצאים דרכים חדשות לעשות משהו שעד עכשיו עשית בכפליים זמן, ומפתחים סגנון אישי, שלא שווה להעתיק מאף אחד (למרות שהשפעות זה בסדר, אמרה אביב, שהושפעה קשות מג´ו מאדורירה).

למעלה