כנסו זקוקה לעזרה והכוונה

כנסו זקוקה לעזרה והכוונה

שלום לכולם.. אני אמא לחייל שהתגייס בחודש נובמבר האחרון... הוא גוייס לחיל השיריון ללא רצון רב לשרת שם... הוא רצה מאוד את גולני... בהתחלה סירב להתפנות מהבקום אך לאחר שהבין שסירוב פקודה תוביל אותו לכלא החליט ללכת לשיריון ללא הרבה ברירות... לאחר שהיה שבוע בשיריון וגם שם הוציא ב' ולא מצא את עצמו שם... באחד השיחות עם חברו אמר לו החבר שיפנה לקב"ן להוריד פרופיל על מנת לצאת משם וילך להיות ג'ובניק... כך עשה בני ללא ידע רב על הההשלכות של זה וכמה התוצאות גרועות... כיום הוא מאוד מצטער על הצעד שעשה ומנסה בכל דרך לעלות פרופיל ולשרת ביחידה קרבית... למרות שיש לו קבה גבוה והמלצות טובות מהמפקדים שלו היום, ונתונים טובים להיות ביחידה קרבית הוא נתקל בהרבה מכשולים... הקב"ן לא מוכן לעלות לו את הפרופיל למרות שהסביר לקב"ן שהדברים נאמרו באותו הזמן היו סתם על מנת לצאת משיריון... ושלא ידע מהם ההשלכות ולא ידע שהתוצאות כאלה... הבן שלי יוצא מהבית בשעה 7 בבוקר וחוזר הביתה בשעה 12 בצהרים.. הוא ממורמר מאוד ואמר שלא כך ראה את עצמו בצבא.. וכ"כ הרבה זמן חיכה לשרת בצא ובסופו של דבר זה כמו קייטנה.... כואב לי לראות את בני מהצד כמה הוא נלחם להגיע למקום שיוכל למצואת את עצמו שם... כך אינו יודע למי עליו לפנות ומה לעשות... אשמח מאוד אם אקבל מכאן הדרכה והכוונה לגבי העניין...

drnaji

New member
אם הוא משרת רק כמה שעות וחוזר ב12 בצהריים אז

כנראה שהוא אמר דברים מאד קשים לקב"ן.לא קל לקבל הטבות כאלו. אם הורידו לו ל45 אז אפשר לבקש וועדה ושם יחליטו אם להעלות לו את הפרופיל או לא. אם הורידו ל24 או 21 והוא עדיין משרת אז זה קצת יותר בעייתי.. בכלל אם הסעיפ הנפשי שהוא קיבל הוא קבוע אז זו בעיה אבל תמיד אפשר לבקש וועדה להעלאת הפרופיל. דווקא עכשיו הנטיה היא לתת קרבי לרוב מי שמבקש בגלל מחסור אז אני חושב שכדאי לכם לפעול כמה שיותר מהר. בהצלחה.

ravid23

New member
דעתי

אני לא חושב שיש יותר מדי מה לעשות בנושא...הבן שלך הביא את זה על עצמו,קודם בכך שהקשיב לאדם חסר ניסיון{החבר מהצבא} ואחר כך שישם את הדברים ובאמת ניגש לקבן... הצבא הוא לא סמרטוט שכל חייל ישתמש בו כשירצה...שרע לנו נוריד פרופיל ושטוב לנו נבקש שיתקנו... אני לא מאמין שהקבן ימליץ על העלאת פרופיל בטח לא אחרי שבנך הודה ששיקר בפני הקבן,למרות שהכול יכול לקרות... הבן שלך עשה טעות ועם כל הצער שבדבר מהנסיון שלי לא נראה לי שהוא יחזור להיות לוחם..... אני אומר את הדברים מהסיבה הפשוטה שהקבן לא קובע האם הפרופיל יורד או עולה הקבן נותן המלצה שמועברת לקצין בכיר,אותו קצין בכיר קובע את דעתו האם לאשר או לבטל,ברוב המקרים שמדובר על משהו רפואי ההמלצה מתקבלת מייד אבל שמדובר על חייל שהודה ששיקר כדי לקבל תנאי ת"ש קשה לי להאמין שאותו קצין ימליץ על החזרתו ללוחם יום טוב

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
אמא יקרה,

אנחנו שומעים כמה קשה להתמודד עם הבן שסובל, הרצון לעזור לו, להקל על ההחלטות שלו, למצוא את הדרך שבו יהיה יותר הכי טוב.. אולי כדאי להתייעץ כאן, ולשמוע מבעלות ניסיון, לשמוע מהן לאן ניתן לפנות. מקוים איתך שהכל יבוא על מקומו.

למעלה