======כנסו לפה! משהו נחמד :) ===

טל עדתו

New member
======כנסו לפה! משהו נחמד :) ===

משהו שממש לא קשור לצבא, אבל בכל זאת רציתי להראות לכם. אחותי ה``כשרונית`` כתבה או יותר נכון חצי מילים כתבה וחצי העתיקה/ שיעתקה - איך שתרצו לקרוא לזה. תקראו! לכל המכורים<===============במיוחד!!!!! ואז הופיע המחשב. ``ביפ`` אמר המחשב. ``שלום`` ענה המכור הקטן בנימוס ופנה להביט, אבל כל מה שראה היה מסך אפור מלא אבק ומלוכלך בצורה מדהימה. ``מי אתה?`` שאל המכור הקטן. ``אתה דווקא לא כל כך מלוכלך`` ``בוא תשחק איתי, תגלוש איתי,``הציע המכור הקטן ``כל-כך משעמם לי...`` ``אני לא יכול לשחק איתך`` הופיע כתב על המסך של המחשב. ``לא אילפו אותי.`` ``אה, סליחה!`` אמר המכור הקטן. אבל אחרי שהרהר רגע, שאל: ``מה זה `לאלף`?`` ``אתה לא מפה...`` בקע לרשונה קול מהרמקלים הישנים של המחשב ``מה אתה מחפש?`` ``את האינטרנט אני מחפש,`` אמר המכור הקטן. ``מה זה `לאלף`?`` ``העכברים, יש להם שיניים גדולות והם מכרסמים את כל חלקי. זה מאוד לא נעים! הם גם אוהבים גבינה, זה כל מה שמעניין אותם. אתה מחפש עכבר?`` ``את העכבר שלך כבר מצאתי... אבל עכבר אמיתי לא,`` אמר המכור הקטן ``אני מחפש לי אינטרנט. מה זה `לאלף`?`` ``זה משהו שהוזנח יותר מדי,`` אמר המחשב בקול עצוב ```לאלף` זה לקשור קשר...`` ``לקשור קשר?`` ``כמובן, בשבילי אתה רק ילד קטן, ילד כמו מאה אלף ילדים אחרים. ואין לי צורך בך. וגם לך אין צורך בי. בשבילך אני רק מחשב, מחשב כמו מאה אלף מחשבים אחרים. אבל אם תאלף אותי, נהיה זקוקים זה לזה...`` ``אני מתחיל להבין`` אמר המכור הקטן. ``החיים שלי הם חדגוניים. אני אוכל חשמל, והעכברים אוכלים אותי. כל העכברים דומים זה לזה, וכל בני האדם דומים זה לזה. על-כן קצת משעמם לי. אבל אם תאלף אותי, יהיו חיי כמו שטופי שמש. אכיר צורת הקלדה שתהיה שונה מכל שאר ההקלדות. שאר ההקלדות הגסות גורמות לי להתקע. צורת ההקלדה העדינה שלך תשכר אותי כבמנגינה ערבה, תגרום לי למהר בשביל שמחתך.`` רמקוליו של המחשב נכבו ולא קרה כלום שעה ארוכה. ``בבקשה... אלף אותי!`` הופיע כתב על המסך הזוהר של המחשב. ``ברצון היתי מאלף אותך,`` ענה המכור הקטן, ``אבל אין לי הרבה זמן. אני צריך לגלוש ולהכיר הרבה אנשים.`` ``רק את הדברים שאתה מאלף אתה יכול להכיר,`` נדלקו רמקוליו של המחשב ואמרו ``לבני-האדם כבר אין זמן להכיר שום דבר. הם קונים דברים מוכנים אצל הסוחרים. והלא אין סוחרים שמוכרים חברים, ועל כן אין לבני-האדם חברים עוד. אם אתה רוצה שיהיה לך חבר למשחק וגלישה, אלף אותי!`` ``איך מאלפים?`` שאל המכור הקטן. ``יש להתאזר בסבלנות רבה,`` אמר המחשב. ``בהתחלה תשב בכיסא ההוא - במרחק-מה ממני. אציץ בך מזווית המסך ואתה תשתוק. ההתכתבות מוליכה אי הבנות. אבל כל יום תוכל לשבת בכיסא יותר קרוב...`` למחרת חזר המכור הקטן, ועם הזמן בילה עם חברו המחשב יותר ויותר זמן בהדרגה. וככה, אילף המחשב את המכור הקטן. ולמי שעוד לא הבין - שעתוק של הספר הכי מקסים עלי אדמות (זה ושייטת 13)- הנסיך הקטן! טל <ברגע של סיפור>

למעלה