כנסו

dol18

New member
כנסו

איך יוצאים מהצבא אני מתנדב ומרגיש שחבל לי על הזמן עכשיו לא לשאול אותי למה רק איך עוברים את התהליך ומה צריך לעשות

Run for a Fall

New member
אהלן

אתה מגיש טופס 55 דרך משרד הת"ש ביחידה. אם אני לא טועה אתה אמור לצרף גם ראיון רס"ן ומכתב אישי - בהנחה שלא מדובר בהחמרה רפואית (כלומר התרה מסיבות פרט). לאחר חתימת מפקד ישיר הטופס מועבר לטיפול מדור מתנדבים.

הנטייה היא להתחשב ברצונו של המתנדב, אבל קח בחשבון שזה תהליך שלוקח זמן בכל זאת.

אני יודע שביקשת לא לשאול אותך למה, אבל חשוב לי להדגיש שיש המון פתרונות לפני התרת ההתנדבות, ואני אשמח אם כן תשתף את התחושות/ההתלבטויות/התסכולים ואולי נוכל לעזור.

תיקון

בוקר טוב לכולם,

התשובה אינה מדויקת לצערי. טופס 55 הוא בקשה לשינוי שיבוץ.

במידה והשחרור הוא מסיבה של החמרה רפואית יש להעביר בקשה אישית + מסמכים רפואיים עדכניים למדור מתנדבים.
במידה והשחרור מסיבות פרט, יש או להגיש בקשה לקיצור שירות באמצעות מש"קית ת"ש ביחידה, או להגיש בקשה להתרת התנדבות ישירות למדור מתנדבים.

בהצלחה

dol18

New member
עוד שאלה

אפשר להכניס לכלא מתנדב? לשפוט אותו? וכאלה

Run for a Fall

New member
כן

מתנדב הינו חייל ככלל החיילים ועל כן מחויב להתנהל על פי פקודות הצבא, וניתן לשפוט אותו אם מפר את הפקודות.

לגבי כלא - בתיאוריה כן, אבל כמובן שמעצר מצריך אישור מרופא כי החייל כשיר למעצר. לא נתקלתי אף פעם במתנדבים שעמדו בפני כניסה לכלא אז קשה לי לענות ב-100%.

בהחלט ממליץ לא להגיע למצבים כאלה, חבל. אם באמת לא מתאים - יש למתנדבים דרכים לגיטימיות לסיים את השירות.

נ ו ע ה 12

New member
מחזקת

גם אני לא נתקלתי אף פעם במתנדבים שעמדו בפני כניסה לכלא, אבל בריתוקים נתקלתי לא פעם. יש כל מיני דרכי הענשה, אם לא x אז y (היה מקרה של מתנדב שרצו לרתק אותו ויש לו פטור לינת בית, אז במקום לצאת בחמש הוא יצא בשמונה כל יום). הכי חשוב, כמו שמתן כתב, אל תגיע לזה בכלל... חבל.

למעלה