כנסו

dosfer

New member
כנסו

יש לי מחשב שעליו ווינדוס 10 פרופשיונל, המחשב עובד נהדר ויחסית הוא ממש מהיר (לאחר השדרוג!, לפני השדרוג שהיה לי את 7 הוא עשה קצת בעיות), (שידרגתי מ7 ל10)
עכשיו אני חייב לדעת למה אובונטו לא נראית מודרנית יחסית לווינדוס?, ווינדוס 10 מעוצבת מאוד יפה, מאוד מודרני, ממש נוח לעיניים! וקלה לתפעול בעוד שלינוקס נראית עייפה ומיושנת, אני לא מבין קשה לעצב אותה שתיראה יותר מעניינת?, אפילו לקחת רעיון מסגנון האריחים מהוינדוס יכול לשפר אותה... ולמה התפריט של האובונטו בצד? זה ממש מכוער!!
הליברה אופיס תוכנה ממש אומללה, אין וורד ארט, אין עיצוב כותרות ואין הרבה אפשרויות שיש למשל באופיס 2007 של מייקרוסופט וחבל!!
כשאני חושב על זה ווינדוס משגשגת כי יש לה מוצרים יפים לעין, נוחים והם תמיד מחפשים שיפורים ויופי.. הם ממש משקיעים! חבל שבלינוקס המעצבים לא עושים עבודה טובה! הכל נראה מיושן ודומה לווינדוס 7.. למה זה ככה?

BravoMan

Active member
זה רק אני, או שלאחרונה יש פה יותר מידי הודעות על

גבול טרוליות, בניסיון לעורר מלחמות עתיקות כמו שהיו נפוצות בעשור שעבר?
&nbsp
1. יש WordAtr ב-Libre/Open Office הוא נקרא FontWorks והוא נמצא בסרגל התחתון ליד כל שאר אופציות ציור.
2. יש עיצוב כותרות.
3. פיצ'ר מול פיצ'ר אין שום דבר ב-MS Office שאין ב-LibreOffice. אם היית משתמש אמתי של התוכנה והיית מעוניין שילמדו אותך כיצד מפעילים פיצ'ר מסוים שאתה צריך, יכולת פשוט לשאול!
&nbsp
לשאלתך לגבי הממשק: בתור אחראי לינוקס ראשי (הלוואי!) אני אסביר לך:
שמנו את התפריט בצד, כי מסכים כבר כמה שנים יותר רחבים מאשר גבוהים, ולכן יש יותר מקום לצדדים מאשר למטה.
רצינו להשאיר מקום לדברים שימושיים יותר, כמו ווידאו חתולים רוכבים על אופניים ב-youtube.
&nbsp
כמובן, בגלל שידענו (מה זה ידענו? יש לנו נביא, קוראים לו סטולמן, ראה את העתיד כבר בשנות ה-80!) שיהיו מתלוננים כמוך, השארנו את האפשרות להעביר את התפריט גם למטה, או למעלה, או באמצע.
וברצינות: יש 1001 ממשקים ללינוקס, כולל כאלה שגורמות לה להיראות בדיוק כמו Windows.
&nbsp
כן, אפשר אפילו לקבל אריחים, למי שחושב שממשק של טאבלט עם מסך מגע קטן יחסית הוא ראיון טוב למחשב עם עכבר, מקלדת ומסך 23 אינטש...
http://www.addictivetips.com/window...t-screen-like-metro-tiles-to-desktop-xwidget/
&nbsp
עכשיו, בתור אחראי לינוקס ראשי (הלוואי!), שנים שלא נגעתי ב-Windows, אסור לי

אז אתה, בתור משתמש בגרסה הכי חדשה, אולי תוכל לשתף איתי את החוויה - איך הפיצ'רים המהפכניים ש-MS פרסמה בסרטון שהיא הוציא בשנה שעברה?
אני מתכוון לתפריט התחל המהפכני שחזר, אחרי שנעלם ב-8 והם חטפו על הראש.
וכמובן ליכולת המופלאה לשים 2 חלונות זה לצד זה, שלא נראתה ב-Windows מאז 3.11, שם ניתן היה לשים את כל החלונות אחד ליד השני!
&nbsp
זה באמת עובד?
https://www.youtube.com/watch?v=84NI5fjTfpQ

hetzbh

New member
תכיר קצת לינוקס

ותבין שאין בו מטרה מרכזית של להיות "מתחרה" / "תחליף" ל-Windows במובן הדסקטופי. אובונטו מנסים להוציא גירסת דסקטופ שתתאים לאלו שמגיעים מ-Windows אבל אובונטו לא מנסה להתחרות ב-Windows, הוא נותן ממשק שקל. אתה לא אוהב? כל אחד וטעמו ומי שממש רוצה, יכול להיכנס להגדרות קבצים שונים ולשנות מה שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה, זה היתרון של קוד פתוח.
&nbsp
ליברה אופיס זו תוכנה בקוד פתוח שנכתבת בהתנדבות ע"י אנשים שונים ועם תרומות שונות. שוב - אף אחד לא מנסה להתחרות עם ליברה אופיס מול מיקרוסופט, זה בסה"כ פתרון חופשי ואם אתה לא אוהב, אז מה לעשות, זה מה יש.

לא מסכים עם הסיפא של דבריך.

"ואם אתה לא אוהב - אז יש מה לעשות, הקוד פתוח והרשות נתונה".

PorFavor1

New member
החלק שאני מסכים לו בדבריך

זה עניין העיצוב של האייקונים, ושל כלל המערכת כולה.
אני גם לא מבין את העניין עם דוק בצד שמאל באובונטו.
&nbsp
אני חושב שיש מגמת שיפור ב KDE5, אבל אני לא בטוח שהגרעין הזה עדיין הגיע לרמה הכללית חלונות או מק.
עדיין לא ברור לי אם ניתן להתקין אופיס בעברית בעזרת WINE, או לא.
ואם כן- האם יש חסרונות.

למעלה