כנסת חסרת סטייל

forglemmigej

New member
כנסת חסרת סטייל

כל יום האיש שואל אותי מה נשמע בארץ מולדת (אפשר להבין ,מה שקורה פה בשנתיים קורה שמה בחצי דקה
) על כל פנים סיפרתי לו על אנסטסיה והסערה בכוס מים ואז הוא הזביר לי שבborgen (יענו הכנסת המקומית) אסור בשום פנים ואופן לצעוק, להכנס אחד לדברי השני, למחוא כפיים ולשפוך כוס מים???? אין דבר כזה בכלל שוטרי הפרלמנט שיוציאו מישהו אם הוא מגזים ,אין שם שוטרים בכלל, זה בושה לדעתי שיושבים במקום כזה נבחרי הציבור ומתנהגים ככה, היום הרי במחי מקלדת אפשר להראות בכל העולם מה קורה בכל רגע נתון איך הם לא חשבו על זה. קובי אוז ידידי בדיוק סיפר בפייס שבזמנו כשרצו לשלוח את טיפקס למלודי גרן פרי אנסטסיה אמרה שלא צריך לשלוח זמרים מישראל עם מראה ערבי http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3349384,00.html ושהוא ממש נעלב ממנה באופן אישי . איזו אשה מי בחר בה בכלל???

פולני2000

New member
לא אני.

קודם כל יש קונצנזוס די נרחב בנוגע לחומרת המעשה שלה. השעו אותה מהכנסת לחודש, וככל הנראה יחוקקו עכשיו תקנה חדשה בתקנון הכנסת שתאפשר לשלול ממנה שכר. היא ספציפית כבר פעלה די באלימות בדיון על המשט. אני מעריך שהעסק די מתוכנן- היא היתה מגישה מאוד פופולרית בטלוויזיה, ואני מעריך שהיא לא מטומטמת. העולים מרוסיה הם ברובם אנשים מאוד משכילים, אבל חלק גדול מהם נטול תודעה דמוקרטית בסיסית. בקיץ למשל, כל החברים הרוסים שלי התנגדו נחרצות להפגנות- למרות שהם בדר"כ האנשים שנדפקים הכי הרבה. הטיעונים שלהם לא היו מבוססים על משנה קפיטליסטית סדורה: הם פשוט מתקשים להעביר ביקורת על הממשלה. מבחינתם השלטון הוא איזו גזירת גורל שאסור לשנות. ומנהיג טוב זה מנהיג חזק. על זה בדיוק ליברמן עובד, ומיכאלי מתיישרת. מה שמוזר הוא שגורמים אחרים במפלגה מתנהגים בדיוק להפך. אהרונוביץ' יכול לשחק אותה מאצ'ו (היה ניצב במשטרה עם קריירה צבאית מפוארת) אבל הוא אדם מאוד מתון, הבת של דוד לוי מתנהלת מאוד יפה (והבנתי שהיא עושה לא מעט בנושא של ילדים בסיכון). דווקא העתיד צופן טובות בהקשר הזה: באמא רוסיה העמדות האלה משתנות, וגם בארץ הרוסים משתלבים יותר ויותר.

פולני2000

New member
פרובוקטור בשקל

הפרופ' המכובד נותן את דברי הפרשנות שלו בתוכנית הבזויה "לילה כלכלי" (נספר לכם קצת על הבורסה ואז כתבת פרופיל חיובית על כל מיני נובורישים שעשו את כספם בניצול אחרים [בדר"כ "קבלנים" שלא בנו דבר אבל הם מצוינים ביחסי ציבור]). הפרופ' נוהג לחוות את עמדותיו השטחיות על ענייני דיומא ונותן תחזיות כלכליות. הבעיה היא שבדר"כ התחזיות שלו שגויות, ככה שאני לא ממש קונה את הניתוחים הסוציולוגים "המעמיקים" שהוא נתן בכתבה. מעבר לזה, הוא עובד בבנק הפועלים הנשלט ע"י שרי אריסון, והנהלתו משרתת את טייקוני המשק. המחאה החברתית נשאה בשורה שעלולה להפיל מכסאם את הטייקונים, היד המאכילה של מעוז. לא מפתיע שהוא יורד כל כך נמוך.

OddvarBra

New member
אנחנו מדברים על אותו אדם?

לפי הכתבה מדובר בכלכלן ראשי של אקסלנס נשואה, לא של בנק הפועלים. האם אקסלנס נשואה נמצא בבעלות בנק הפועלים? אני לא מכיר את התוכנית לילה כלכלי. מניסיון, כל תחזית שגויה ברמה כזאת או אחרת. אם למישהו באמת הייתה יכולת לחזות מגמות כלכליות בוודאות מדעית, מזמן היו מפסיקים את כל סוגי הפעילות בפיננסית, כי לא משנה האם מדובר בספקולציה בנפט או ספקולציה במניות - כדי שמישהו ירוויח, מישהו אחר צריך להפסיד. ואם יש מישהו שיודע בדיוק מה הולך להיות והיתר יודעים שיש מישהו כזה, אז לא יהיו ספקולציות. אם מישהו אומר את המשפט "אני יודע מה יהיה הערך של X שנה הבאה" המישהו הזה משקר.

פולני2000

New member
כן. וטעיתי

1. משום מה הוא היה זכור לי ככלכלן של בנק הפועלים. בכל אופן, הוא עובד באקסלנס שנשלטת ע"ש הפניקס שנשלטת ע"י דלק שנשלטת ע"י תשובה- טייקון אחר. 2. התחזיות שלו בתוכנית מאוד שטחיות ופופוליסטיות (וכמו שאמרתי- שגויות). יש תחום מדעי שלם שנקרא כלכלה ובו מפתחים מודלים שחוזים תופעות כלכליות- זה אומנם לא מדע מדויק, אבל יש לזה ערך רב. כאתה נותן תחזית שכל ילד בן 10 היה יכול לתת, זה פופוליזם זול. להבדיל, כשמישהו אומר שמדיניות ריבית נמוכה תוביל לאינפלציה ועליית מחירים, הוא לא משקר אלא מיישם ידע בסיסי מאוד בכלכלה. 3. "כדי שמישהו ירוויח, מישהו אחר צריך להפסיד" - זה פשוט לא נכון וזו גישה מעוותת. כאשר אתה סוגר עסקה עם מישהו רק משום שזה גורם לך רווח, וכך פועל גם הצד השני. בסביבה עסקית בריאה שני הצדדים מרוויחים. בסביבה עסקית לא בריאה (מונופולים, שחיתות וכו') אחד הצדדים יטול לא רק את הרווח שלו אלא גם מהרווח של הקולגה שלו. סביבה כזו בדר"כ לא שורדת לאורך זמן. 4. יש משהו מרתיח, שאדם כמו מעוז, שמרוויח הון עתק רק בגלל רגולציה (מחייבים אותנו להפקיד אצלהם כספים בפנסיה והם שותים לנו שליש מהחסכונות בדמי ניהול) - בא וטוען טענות גזעניות וביכיוני "לקחו לי שתו לי" בנוסח ש"ס (שהיא האחראית מספר אחת לעוני בישראל). אבל כמו שאמרתי, כשהיד המאכילה היא הטייקון- תמיד תתנגד למי שעלול לסכן אותו.

forglemmigej

New member
מעולם לא שמעת על שלמה מעוז

אבל עכשו כווווולם שמעו עליו
ומה זה לילה כלכלי. מה שהכי מרגיז ביציאה שלו הוא שצריך לחבר קצוות של עם ולא לפורר ולהכניס עוינות כל הזמן בין קבוצות אתניות שונות. כל מי שחי בישראל מבחירה הוא ישראלי ואין אף אחד שהוא יותר ישראלי מהשני . האתיופים בקרית מלאכי הם לא פחות ישראלים משלמה מעוז שבטח חי בצנטרום של הפיילה. כולם כל הזמן מתלהבים מהמודל הסקנדינבי ואפילו שלחו מספר כתבים כדי שיסקרו את הפלא ודבר אחד הם לא הבינו כל המתלהבים, כדי שכל זה יעבוד צריך לכידות חברתית ולא שאנשים כמו האיש הזה שרק יגרמו להרגשת מיאוס .

OddvarBra

New member
כמו שהקומוניסטים אומרים

רק מטומטם קורא לשיוויון על בטן ריקה. כנל לכידות חברתית. כדי שחברה תהיה מלוכדת חברתית היחידים שמרכיבים את החברה צריכים להרגיש שווים. לא שווים במובן הסקנדינבי שכאילו כולם נולדו שווים שזה פשוט לא נכון, אלא במובן האמריקאי, שלכולם יינתנו הזדמנויות שוות להצליח בחיים. עכשיו אני אשאל אותך שאלה פשוטה - האם יש בישראל אפליה כלפי יהודים ממוצא לא אשכנזי, ז"א מזרחים, רוסים, ואתיופים. זאת שאלה שאפשר ורצוי לענות עליה בצורה של כן או לא.

forglemmigej

New member
החברה הישראלית מסוכסכת

נקודה. עכשו יש מספר הבדלים בין שני המודלים (כאילו שאפשר לאפיין התנהגות של אנשים כמודל אבל נעזוב) ישראל זו מדינת הגירה לטוב ולרע מה שלא מאפיין את המדינות פה זה כן מאפיין מדינות אחרות בעולם כמו ארהב , קנדה ואוסטרליה אבל הן כולן ממוקמות בסוף העולם עשרות שעות מכל מקום מי בכלל ילך להתקיף אותן או לאיים עליהן. החומר האנושי שייסד אותן שונה ממקום למקום באמריקה היו אלו פוריטנים וקלוינסטים ולכן הדת משמשת בתפקיד כל כך גדול שם וגם תעשה לביתך בלי חשבון כי אנחנו אדוני הארץ ואלוהים אוהב אותנו, בקנדה הראשונים היו צרפתים בכלל המתישבים אבל עקב התעקשות של איזה מלך באותה תקופה הם הפסידו את הקולוניה לבריטים, לאוסטרליה בכלל היו שולחים פושעים בהתחלה כגלות בתור עונש מה שמשותף לכולן הוא שהגרעין המייסד לטוב ולרע היו בריטים. ההסטוריה של כולם היא חדשה באופן יחסי וקוים משותפים אין עדיין בין כל התושבים מאחר והגיעו מתרבויות שונות אפשר אולי לפברק איזה מסורת משותפת או הסטוריה מדומינת (מי אמר פלשתינאים
) אבל בסוף היום החברות האלו גם צעירות באופן יחסי ונהנות ממקום בטוח כתוצאה מהמרחק וגם המקומות עשירים במחצבי טבע. בישראל באמת הראשונים שהגיעו באמת רצו לעשות חברה יותר צודקת הם באמת ניסו עם האמצעים המועטים שהיו להם וגם ניסו צורות חיים שונות שאמנם התפרקו בסופו של דבר אבל ניסו לפחות. כתוצאה מגלי עליה לא תמיד עשירים ולא תמיד משכילים ותנאי חיים קשים זה לא בדיוק גן העדן שהיה במקומות אחרים. כל חברה מסתכלת בצורה מפוחדת על חדשים שמקרוב באו הנה הם הולכים לקלקל לנו את מה שבנינו בדם יזע ודמעות מספיק לראות את לול ולהבין. אני לא בטוחה שהמהגרים החדשים לאמריקה אוסטרליה או קנדה מתקבלים בזרי פרחים היום גם הם די מנוכרים בהתחלה. באירופה ובמיוחד פה בצפון יש שקט כבר עשרות שנים , הזכרון המשותף של כולם הוא שהם לא רוצים מלחמות בכלל ורוצים לבנות חברה צודקת ושיויונית כי גם הם סבלו מאות שנים מפערים נוראים בחברה , כל הסוסיאל-דמוקרט היום זו עבודה של כמעט מאתיים שנה זה לא התחיל בהפגנה אחת בקיץ וזהו זה משהו שצריך לטפח יום יום ושעה שעה וכשלכולם יש אפשרות להגיע להשכלה גבוהה שתתן לך אפשרות לשדרג את מעמדך כן תוכל לחיות על רמה גבוהה. כשארגונים הם לטובת העובד ולא לטובת צ'ופר פוליטי זה כן יכול לעבוד.

OddvarBra

New member
אני לא רוצה להתכווח יותר מידי

בסופו של דבר לא ענית על השאלה ששאלתי. האם יש או אין אפליה נגד יהודים ממוצא לא אשכנזי - מזרחים, רוסים, אתיופים. כן, מדינה מסוכסכת ומה לא, אבל זאת שאלה פשוטה. או שיש אפליה, ואז הכלכלן מאקסלנס נשואה צודק, או שאין אפליה ואז הוא טועה. אין באמצע.

פולני2000

New member
לא מתווכח

אין אפליה ממוסדת נגד לא-אשכנזים. נקודה. כמו בכל מקום יש קליקות, וחלקן מספיק עתיקות כדי להיות מבוססות על עדה. לא ברור לי על מה יצא קצפו של מעוז- אדם שבנה קריירה בשירות המדינה (היה נספח מסחרי ויועץ לשר האוצר) ורק אחר כך זלג לשוק הפרטי. בכל אופן, גם אם מעוז חש אפליה, יש צורה לומר את הדברים. הגזען כאן הוא מעוז.

forglemmigej

New member
מה ששלמה מעוז אומר

ונראה לי שאתה מסכים איתו הוא שיש מעמדות בארץ וכל מי שמהצבע הלא נכון, העדה השונה, מתפלל בבית כנסת שני (כי לשלישי אף אחד לא הולך כמו שאומרת הבדיחה) מודר מנקודות הכח. אני ממש לא מסכימה עם זה ואם נלך לבדוק בציציות של כל מוצא של אלו בעמדות הכח יתברר מי באמת שולט. אבל זוהי בדיוק הבעיה שאסור בתחלית האיסור לאנשים בתפקיד ציבורי להתבטא ככה . כל אחד ואחד יכול לנסות ולהגיע לכל מקום אין שום דבר שעוצר אותו, הבעיה בארץ היא אחרת לגמרי זה הכל מונע על ידי קשרים ואנשים ממש לא מתאימים מוצנחים לא פעם לעמדות כח אבל אין שום קשר למוצא אלא לשיטת השחיתות שלצערי נמצאת בכל המקומות ובכל הממשלות ,אני מתכונת לחלוקת ג'ובים . באופן כללי תפקידי כח דורשים מאמץ רב ועור של פיל ולא כל אחד מסוגל להתמודד איתם, אז יותר קל להגיד בגלל שאני מזרחי/רוסי/אתיופי לא התקבלתי לתפקיד. מצד רביעי הישראלים ולא משנה כמה זמן הם בארץ לא מוכנים לצאת פריארים ולא מוכנים להשקיע בלכידות חברתית שזה הדבר היחידי שיכול להזניק את המדינה קדימה אני קוראת את תגובות השנאה לא פעם בוואינט או הארץ על כתבות שונות הכל תמיד כל כך אמוציונלי ומלא זעם המשפט שחוזר על עצמו אין עם מי לדבר, יאיר לפיד לא שווה כלום, ביבי דר נורא לא משנה מ הנושא זה תמיד מלא שנאה איך בן אדם יכול לשנוא כל כך את מקום מגוריו לא יכול להיות שהכל שחור כל כך. תראה השבוע היו פה חגיגות 40 שנה למלכה שיושבת בכס כמובן שצילמו הכל ואתה ראית פתאום שהאנשים פה אוהבים את המדינה ואת הסמלים שלה למרות שבית המלוכה חסר כל משמעות היום היו עשרות אלפים ברחובות ונפנפו לה בדגלים והריעו לכבודה אמנם בית המלוכה קיים כבר אלף שנה אבל כל המן אני חושבת בשביל שמדינה תתפקד טוב ואנשים יהיו מאושרים (פחות או יותר) שיתחילו לאהוב קצת את החיים שלהם ואת המדינה ולא רק לקטר ולשנוא כל היום.

OddvarBra

New member
אני מסכים איתך שהבעיה היא שחיתות

איפה שאני לא מסכים איתך זאת הטענה שבתוך השחיתות לא ניתן לראות דפוסים שמבוססים על מוצא. אני לא אומר שהכול זה עניין של מוצא, אבל זה שם, פחות במגזרים מסוימים ויותר במגזרים אחרים. במגזרים מסוימים זה לא קיים בכלל, ובדרך כלל אלו המגזרים המצליחים ביותר בכלכלה הישראלית כמו ענף ההייטק. במגזרים מסוימים ניתן בהחלט לראות שחיתות מבוססת על מוצא. אפשר לטעון שזה לא מכוון, שפשוט השיטה של חבר מביא חבר מתבססת על חברים, ובמקרה אנשים בדרך כלל חברים עם אנשים מאותו מוצא. אולי. אבל מה שרלוונטי זה מבחן התוצאה, שרק בלחץ של חברי כנסת נכנס "שופט מזרחי" לבגץ, ואותו שופט תמיד יהיה "זה שנכנס על המכסה של המזרחים". זה מצב מאוד בעייתי, והשאלה איך הגענו למצב הזה.

forglemmigej

New member
זה התחיל עוד מזמן

מ אז ומתמיד זה היה ככה, לא פעם מראים סרט בטלויזיה המקומית על יהודים שהגיעו הנה מרוסיה אחרי הפוגרומים בשנת 1903 והקהילה המקומית בשום פנים ואופן לא רצתה לעזור להם להתאקלם הם פשוט לא הכירו בהם והרגישו נעלים עליהם בגלל שהמלך במאה ה17 הזמין את אבות אבות אבותיהם להתיישב בדנמרק ולעזור במסחר(היהודים תמיד היו טובים בכסף
) בגרמניה היהודים שחיו במקום 200 שנה יותר מאלו שהגיעו ממזרח אירופה כינו אותם אוסטיודן ונהגו בהם בזלזול. אני מזמן הגעתי למסקנה שאנחנו כעם שונאים אחד את השני לא רק בארץ אלא בכל מקום, בארץ זה יותר בולט כי יש יותר יהודים במקום אחד ,כאילו דההה אגב קראתי שהשלמה מעוז הזה חבר ב15 דירקטוריונים לא פחות פעם לקחתי קורס בפילוסופיה ואחד הדברים הראשונים שלמדנו שמה שלא יכול לרדת גשם ולא לרדת גשם במקום מסוים באותה שעה, במילים אחרות איך הוא יכול להשתתף בישיבות שונות שנניח נערכות באותו זמן , נניח שיש מישהו שמתאם לו שעות זה נראה לך אוביקטיבי שאדם כזה כל כך מוצלח שהוא נמצא בכל כך הרבה מוקדי כח.

OddvarBra

New member
הרסו לי לגמרי

כל הזמן אני מנסה להסביר לקולגות שלי על זה שישראל היא מעצמה בכל הקשור בחיסכון במים ואז בא הקטע הזה נו באמת..אם כבר אז הייתה זורקת עליו כוס נפט, לפחות אפשר היה לעשות מזה ספין תקשורתי שזאת הייתה הצהרה בעד איכות הסביבה ונגד שימוש בדלקים מאובנים.

אספרסו2

New member
תסביר לקולגות

שהערבים לא מתרחצים ורחצה במים מינרליים משדרגת את רמת היגיינה האישית שלה לא זכו מבית.

למעלה