כנס איגוד המתכננים - פירוט מרצים ונושאים

ש מים

New member
כנס איגוד המתכננים - פירוט מרצים ונושאים

רשימת מושבים ומרצים.
(מקווה שזה יעבוד)

ש מים

New member
היה מעולה!

חבל שהיה בלאגן בעת המעבר לארוחת הצהרים.
חוץ מזה, כן ירבו כנסים כאלה!
למרות שלאור מצב הענף, הייתי מאוד שמח לו ראשי האיגוד היו גם פועלים ביתר שאת למען תיקון עוולות ובעיות קשות המעיבות ומקשות על חיי המתכננים, ובראשן:
1. רמות השכר ומוסר התשלומים.
2. "חוסר הידידותיות" (בלשון המעטה) של מערכת המבא"ת.

לצערי אני חולק עלייך (מאוד!)

גם אני וגם חבריי שהיו בכנס, התאכזבנו קשות הן מהרמה המקצועית של המושבים השונים (משעממים, בנאליים, חוזרים על שנים קודמות), והן מרמת הארגון של הכנס.

הדבר הטוב היחיד שיצא מהיום הזה הוא המפגש עם חברים, מכרים וקולגות. שווה 300 שקל? לא נראה לי.

בשנה הבאה אחשוב פעמיים לפני שארשם.

הערה קטנה לגבי מוסר התשלומים - הבעיה אכן קיימת, אבל היא לא ייחודית לענף התכנון.

הייתי רק בשני המושבים הראשונים

חתכתי לפני המושב השלישי, בכל מקרה סביבות 14:30 עבור ארוחת צהריים זו שעה בלתי סבירה בעליל.

הפעם החלטתי להישאר בשני מושבים עד הסוף, המושבים של בת ים ושל רמת גן.

לדעתי המושב של ר"ג היה מאד מעניין ונגע בקשת רחבה של נושאים, אבל בלט מאד מה שחסר, וכוונתי להעדר הרצאה כלשהי העוסקת במדיניות התחבורה ברמת גן (היה אזכור לפתרונות חנייה עבור הבנייה החדשה בעיר, אבל לא ראיתי שום דבר לגבי התמודדות עם בעיות תחבורה כלל-עירוניות כתוצאה ממדיניות המגדלים).

אגב, כנס באותו אזור (הכפר הירוק) היה יחסית לא מזמן, לפני שנתיים-שלוש. אשמח לראות את הכנס הבא במקום קצת פחות בנאלי, למשל המכללה האיסלאמית בבקה אל ע'רביה (כולל הסעה מרוכזת מתחנת הרכבת בחדרה מערב, למעוניינים בכך), או אחד מאזורי הפריפריה (מכללת ספיר בשדרות או מכללת תל חי יכלו להיות דוגמא מצויינת).

ש מים

New member
אני לא יכול לדבר על דברים בהם לא נכחתי

אבל המושב הראשון (אותו הנחה אדם קולמן, בחדר 120) היה מעולה לדעתי. א"כ - במושב אותו הנחה אסף קשטן - חלק מהדברים פחות עניינו אותי ואז עברתי למושב על רמת-גן, אבל לצערי נכנסתי מעט בסוף (לעומת זאת, לא הפסדתי שם את נאומו הציוני ומרטיט הלבבות של מורי ורבי ראסם ח'מאייסי, שבדיון על "איכויות עירוניות" הכניס נושאים שבכלל לא קשורים לעניין
).
מסכים לגבי האירגון ומועד ארוחת הצהריים (שפספסתי, כי מיהרתי להגיע לפגישה בת"א).

ולא דיברתי על "מוסר תשלומים" אלא על גובה השכר (בענף התכנון ואדריכלות). אגב, שמעתי תיאוריה (או אמת??) מאוד מעניינת, בנושא גובה השכר בתחום האדריכלות והתכנון, מפי עירית סולסי. מעניין ועצוב (אספר בהזדמנות).

ש מים

New member
אכן הייתי שקוע בשיחה עמוקה

אולי זה קצה החוט לדוקטורט

(או ליום עיון משותף, שנרים. אינשאללה השנה).

ש מים

New member
הדינמיקה של הגירה עירונית ותוצאותיה

הרצאה מעניינת. של אליהו בורוכוב.
המסקנה לדעתי: ההצלחה של כל פרוייקט של התחדשות עירונית מותנית בשינוי הדימוי הציבורי החיצוני (של תושבים מחוץ לשכונה) והפנימי (של תושבי השכונה) לגבי השכונה. לכך יש גם השפעה ברורה וישירה על מחירי הנכסים.

ש מים

New member
המורפולוגיה של רחובות עירוניים

באחד המושבים (בהנחיית חיים כהן, מהנדס העיר ר"ג) דיברה אד' עירית סולסי על "המורפולוגיה של הרחובות העירוניים". הרצאה שלטעמי היתה מאוד מעניינת, בה הראתה - בליווי צילומים - שמה שמהווה למעשה את ה-DNA של כל עיר הוא מבנה הרחובות, כי לא משנה כמה "פינוי בינוי" יהיה, המורפולוגיה של הרחובות תשאר זהה (נו, עם התעלמות קלה מנאפוליון...
). עירית הוסיפה שמה שמקנה ונותן לעיר את החיוּת הינו הרחוב ויותר מכך - מידת הקישוריות שבין הרחובות, והמרחקים בין הצמתים - למעשה - אפשרות הבחירה הניתנת לתושבים: לבחור באיזה מסלול ללכת. ככל שאפשרויות הבחירה גדולות יותר, כן גדלה חיוּת הרחוב. אגב, "רחוב" לא חייב להיות כביש/מסלול נסיעה לכלי רכב ממונע. זה יכול להיות גם מדרחוב או שביל להולכי רגל (ע"ע כ"ס...).

אין ספק שדבריה מוטבעים עמוק בפילוסופיה ובמשנה של העמותה שבראשה היא עומדת - עמותת מרחב.

ש מים

New member
אגב, משהו דומה: מפות הגושים והחלקות...

אי-פעם בעבר הרחוק, בשעוד הדליקו פרימוס באוהל, רכבו על עיזים ואני למדתי תואר 1 בחוג לג"ג באונ' ת"א, אני זוכר שפרופ' בראוור (אם אני לא טועה) העביר איזה קורס על משהו כמו "הגאוגרפיה של מפות הגושים הרשומים" (אני בטוח טועה בשם
). לא נכחתי ממש, אבל אני זוכר בערך שהוא דיבר על "כמה הרבה אפשר ללמוד על ההסטוריה ובגאוגרפיה של העבר על-פי מפות הגוש והחלוקה לחלקות. היום אני רואה עד כמה הוא צדק ועד כמה הפסדתי שלא הלכתי לקורס!

אם למישהו יוצא לראות מפות גושים היסטוריים, אני מציע שיקח מפה כזו לשטח וינסה לעקוב ולזהות את המטרוקות. מומלץ.

למעלה