כנס אנטישמי בפולין: "היהודים תוקפים אותנו"

פראנויה וקסנופוביה

מה כבר עשו להם היהודים שחיו בין שתי מלחמות העולם? ומה עשו להם עכשיו? הייתי שולח להם את אנשי ארגון החמאס ועז א דין אל קסאם בכדי שבאמת ירגישו מה זה "תקיפה"

ישרון

New member
רק בשביל להבין מה זה אנטישמיות

רק בשביל להבין עד כמה האנטישמיות חיהנושמת ובועטת היה שווה את כל מחירו של המסע לפולין. נסעתי לפני מספר שנים בקבוצת מבוגרים,ללא הדגל,ובלי סממנים חיצוניים שהיבליטו אותנו משאר תיירי העולם. בשני מיקרים חטפנו מטר אבנים שלא יבייש את צעירי הקסבה של שכם או השוק של עזה , האחד ברחוב י.ל. פרץ בוורשה עת עצדנו בסמוך לביתו של המשורר ולדיסלאב שלנגל-כאן התחנה טרבלינקה ובשנית באחדהכפרים עת עמדנו על חורבותיו של בית כנסת מקומי ושמענו את דיברי איש העדות שהצטרף אלינו למסע שורשים אישי.

נראה מה האפיפיור יגיד עכשיו

חזקה עליו שישתוק, כפי ששתק האפיפיור בעת השואה, כאשר יכל היה להציל רבים.

iwit

New member
מוזר - אני לא נתקלתי בשום אנטישמיות

אני חששתי מאוד מהפולנים לפני שנסעתי, ובמקרה שלי אי אפשר היה לטעות בזיהוי חיצוני - ומאוד חיפשתי להפליל את הפולנים, אבל לרוב הם היו נחמדים. אני לא בטוחה שאפשר להסיק מחוויות אישיות משהו. הם די לחוצים כי מלא פולנים יושבים בבתי יהודים וכו', ושחלילה לא נבוא לדרוש משהו; תמיד הם יפחדו מזה.

אנטישמיות בפולין

הייתי בפולין עם משלחות בתי ספר. באחד המסעות בעיר ורשה נתקלנו בחבורה של גלוחי ראש שהחלה לצעוק עלינו "הייל היטלר" ולהצדיע במועל יד. רק כאשר המאבטח שלף את אקדחו ודרך אותו הם הסתלקו.

oritbchor

New member
למה הישראלים חושבים שיש אנטישמיות בפולין?

זה חלק מהתפיסה שפולין היא בית קברות של היהודים. אך האם רק יהודים נרצחו בשואה, ופולנים לא? האם פולין של היום היא פולין של אז? האם רק נקודת המבט הישראלית היא זו שקיימת?

פולין הרישמית לא שונאים ישראלים

אבל יש תופעות שסתם פולנים שונאים את היהודים, בדרך כלל מי שבמצוקה שונא אחרים, "היהודים" תמיד היו מטרה נוחה לשינאה.

למעלה