כנס בניה (ותכנון?) במגזר הערבי

ש מים

New member
כנס בניה (ותכנון?) במגזר הערבי

אנסה לנטרל את היעלבותי מכך שאייל מאמו לא פנה אלי ולא הזמין אותי להרצות בכנס (נו, ברור... הפריפריה - זו שלא שייכת לאזור חיוג 03 - שקופה עבור קובעי המדיניות
), ובכ"ז אני מביא את המאמר הבא, שעם חלקים ממנו אני מסכים ועל חלקים אני חולק מאוד.

רשימה קצרה - ומקדימה - של הסעיפים:

1. 3 קומות, בהנחה וקומה = 1 יח"ד, כמקובל המגזר, זו לא בניה רוויה. לא לפי הגדרות ממ"י ועד כמה שאני יודע גם לא לפי הגדרות משרד הפנים.
2. אני מסכים שבשנים האחרונות יש "התעוררות חיובית", מצד מוסדות התכנון הארציים, ובעיקר משרד הפנים, בכל הנוגע לקידום (ובעיקר מימון!) תכנון במגזר הערבי.
3. אד' עלי פורטי אמר דבר נכון מאוד (אם כי אני מספק אם שנינו מתכוונים לאותו דבר): התכנון הפיזי, "הנייר", הוא רק פרט קטן בכל נושא פתרון בעיות הדיור במגזר הערבי. הבעיה המרכזית היא אכן בעיית הקרקעות, וליתר דיוק בעיית "הזיקה לקרקע"ועוד יותר מדוייק: כל נושא האיחוד והחלוקה ונושא ההפקעות וההפרשות לצורכי ציבור(!). נושא זה ונושא הזלזול בחוקי התכנון והבניה הינם אבני הנגף העיקריים העומדים בפני תושבי המגזר הערבי ובעיקר המגזר הערבי-הכפרי.

המשך ניתוח המאמר אנסה להביא בערב.

ש מים

New member
המשך לניתוח המאמר: "עבודה קהילתית"

סיגל לחמני, יו"ר הוועדות המקומיות קסם, מזרח השרון וזמורה, אומרת ש- "צריך לבצע עבודה קהילתית כדי לצמצמם את הפער התרבותי, כך שתושבי הכפרים והיישובים הערביים יפנימו שיש צורך להתחיל בבנייה לגובה או לכל הפחות במעבר ליישובים אחרים - ערביים או יהודיים".
למעשה היא אומרת דברים שאני אמרתי לפני כ-4 שנים, ב-"כנס ראשי הישובים הערביים הגדולים", רק שאני קראתי לזה "סוכן שינוי", והרחבתי ואמרתי גם שחלק מהמטלות של "הסוכן" צריכות להיות גם שינוי התפיסה של האוכלוסיה הערבית (ובעיקר הכפרית/פרברית) בכל הנוגע לאיחוד וחלוקה, הפרשות לצורכי ציבור ושמירת על חוקי התכנון והבניה (בעיקר בכל הנוגע לפלישות לשטחי ציבור).

tapuzo

New member
שוב פקידי ציבור ב"כנס" פרטי של משרד עו"ד?

סליחה אנחנו משלמים להם משכורת כדי שהם ילכו לכל מיני כנסים פרטיים של משרדי עורכי דין ועמותות
ויאכלו בורקסים וינאמו להם? אם אני מחר מקים את "כנס הפלאפל של יוסי לפיתוח רחובות מסחר"
גם אלי יגיעו מהנדסי ערים ומנכלי משרדי ממשלה לנאום ולחייך אחד לשני בשביעות רצון כמה הכל טוב?
די תוציאו כבר הוראות ברורות לפקידי ציבור בכל הדרגות להפסיק להשתתף בכל כנס של עמותה פרטית
או גוף כלכלי שיעבדו קצת במקום כל הטיולים האלה אולי נזרז היתרי בנייה..

ש מים

New member
אני רואה בזה דבר חיובי

כל עוד המדינה לא יוזמת, אבל לא רק.
(תגיד לי, ראש הממשלה לא נואם בכנסים כלכליים מטעם גופים פרטיים? הרמטכ"ל לא נואם בכנסים של מכללת הרצליה?)
אני חושב שחובה ומצויין שהציבור יקבל מידע על מה שקורה סביבו, ומאנשי מקצוע שבקיאים בתחום. אז כל עוד המדינה או גוף ממלכתי-ציבורי לא יוזם כנסים כאלה, אין סיבה שאנשי ציבור לא יעשו זאת. מה-גם שזה תואם את הגדרת התפקיד שלהם וכל עוד הם לא מקבלים על זה תשלומים "מתחת לשולחן" ואין ניגודי אינטרסים. אנשי-ציבור אמורים להופיע בציבור. זה חלק מתפקידם!

tapuzo

New member
ברור הכנס בהרצליה זה דבר שלילי ביותר

במקום נאומים בכנסת עברנו לנאום בכנסים
אני לא רואה שום דבר חיובי בזה
הבימה לנאומים והכרזות ותשובות ושאלות זאת הכנסת
אם רוצים להעביר מסרים שיכריזו על מסיבת עיתונאים או באיזה ארוע ממלכתי שבו נואמים

למעלה