כנס הטנטרה ביערות הכרמל

כנס הטנטרה ביערות הכרמל

ערב טוב לכל הנשמות החופשיות שקוראים את דברי כרגע! זכיתי להשתתף בכנס הטנטרה שהיה בסוף השבוע בבית אורן, מגוון הסדנאות היה עשיר והסדנאות היו מעניינות ומצמיחות. נוכחתי בדיון שנסב סביב שאלת האטיקה המקצועית ובניסיון ליצור גוף שיפקח על העוסקים בתחום. כמו כן רעיון של החטמת מטפלים ומנחי טנטרה על הצהרת יושרה דבר שעורר אצלי שאלות רבות. עד כמה שידוע לי הטנטרה הינה דרך חיים שהולכת מעבר לכללים החברתיים והדתיים שוברת את כל מה שחינכחו אותנו עד היום כל האיסורים המדכאים וסוגרים אותנו במשך הזמן בכלא ומרחיקים אותנו מעצמינו עד שאנחנו מאבדים את עצמנו ומחמיצים את טעם החיים. להכניס את התחום הזה למיסוד ומסגרת זה כמו לסנדל ואפילו לחסל אותו בעיני. זאת לא היתה כוונת המשורר. בכולנו קיימת האנרגיה העוצמתית הזאת אנרגית הסקס שהחברה והדת במשך דורות רבים דיכאה ויצרה ע"י כך היפרדות, כעס שינאה סטייה חברה חולה. אני רואה בטנטרה אפשרות להביא תדר של ריפוי ואהבה לחברה לכן חשוב לשמור על המהות של הטנטרה בהתמסרות ובאהבה, לדעת להבחין בין הזדמנות לפגוש את האנרגיה העוצמתית ביותר שלנו ולנטב אותה למקום של אהבה ורוחניות, לבין האפשרות שאש היצרים תשרוף ותחרב אותנו. בסדנה של אוהד לילות פרא שהיתה רבת עוצמה פגשתי את האש השורפת, ואף חויתי אותה. לגעת בטנטרה זה לעבוד עם האש זה להסכים לקחת סיכון זאת הבנתי בעיניין. אשמח לתגובות מאנשים שזה מעניין אותם ושרוצים לשתף כל זאת ממני טארה טנטרה

ililrom

New member
פשושית! גם את בציפורי הלילה?

קודם כל תביאי
ו
לפני שאני מגיבה לך... שוחחנו על עניין הקוד האתי כשהיינו שם. מצד אחד אני מסכימה שאי אפשר להעמיס יותר מדי כללים וחוקים מפני שזה באמת מגביל ומשתק, אבל מצד שני, מכיוון שמדובר באש, אני חושבת שהקוד האתי בא להגן על המשתתפים מהאש הזאת ובכך אני מסכימה איתו. את ודאי תטעני שכל מי שבא לכנס עושה זאת על אחריותו ומתוך ידיעה שהוא משחק באש, ואני אומרת לך שזו התנערות מאחריות. המנחים והמטפלים הם דמויות סמכותיות, דמויות אב ואם בסדנאות, וכמו הורים אחראיים ודואגים הם צריכים לשים לצאצאיהם הפרועים גבולות הגיוניים אשר יגנו עליהם מתוצאות מעשים פרועים. חוצמזה, אם עניין המגבלות מפריע לך, תתנחמי בזה שתמיד יהיה מי שירצה ללכת מעבר לכללים ולמגבלות, וזה היופי של החוקים - שאפשר להנות גם מלשבור אותם.

כן ציפור לילה אלה שעות קסומות ומופלאות!

קבלי חיבוק גדול ונשיקה תיסלם על התגובה המהירה! יקירתי ואת חושבת שאם יחתמו על הצהרת היושרה של העוסקים בטנטרה זה ישנה משהו? ומי יפקח שהכל מתנהל כשורה? כבר פגשנו נפילות קשות של אנשי מקצוע מהשורה הראשונה בתחום אחר כגון תחום הפסיכולוגיה, למרות ההצהרות והאטיקה המקצועית. העוסקים בדבר האמיתי בלב לבה של הטנטרה באים ממקום טהור של אהבה. האחריות של האדם שמגיע לטנטרה לזהות מי עומד מולו. מקוה שעניתי לך לילה טוב בנתיים ממני טארה טנטרה

ililrom

New member
יקירתי

הטענה כי גם החוקים והכללים לא ימנעו את כל המעידות והחריגות ולכן עדיף ללא כללים בכלל היא דמגוגית מעיקרה. עצם העובדה שחריגות קיימות לכל מערכת כללים, בין אם מעשה אדם ובין אם טבעית (כמו מוטציות למשל) איננה סותרת או פוסלת קיומה של מערכת כללים, אלא להיפך - היא רק מחזקת אותה. כל מערכת כללים מסדירה את התנהגות רוב הפרטים בתוכה, וזה מצוין, מפני שזה מונע אנרכיה. מצד שני תמיד יהיו אלה היוצאים מן הכלל, השוברים את החוקים, וגם זה מצוין, מפני שזה מזרים דם חדש למערכת, זה מרענן ומפרה. כל מערכת שאיננה מתחדשת היא מערכת קפואה ומתנוונת. את מבינה? עצם קיום מערכת כללים מאפשר לשמור על האיזון בין סדר לבין כאוס, מפני שהיא מכילה את הכאוס. החלטה על התנערות טוטאלית מכללים וחוקים מובילה לכאוס מוחלט ואינני בטוחה כלל וכלל שאני מוכנה לסמוך על ליבם הטהור של כל העוסקים בטנטרה.

קביעת כללים וחוקים בטנטרה

יקירתי כניראה שאת לא מבינה את מהות הטנטרה אם את מתעקשת שהיא תהיה כבולה במסגרת מעקרת ומסרסת של חוקים וכללים אסביר לך בארבע עיניים למה אני מתכוונת כי אני מאוד עייפה עכשיו אז לילה טוב אחותי! אוהבת אותך אהבת נפש טארה

התפיסה שאת מובילה לכאורה נראית נכונה

אבל אז יש לי שאלוות על חוקים שאולי בכל זאת צריך: אם הכל מותר אז מותר גם לגעת ללא הסכמה?

אם הכל מותר?

בהנחה שאנשים העוסקים בטנטרה באים ממקום של אהבה והקשבה למקום של האדם שמולם השאלה הזאת לא רלוונטית. כשזה הופך לפלישה או לכל דבר שאינו מגיע ממקום של רגישות אהבה והקשבה, זה לא טנטרה. כל אחד מאיתנו אחראי לעצמו וחשוב שנהיה חדים ומדוייקים לעצמנו בכל שניה של קיומינו זה ישאיר אותנו בתדר הנכון לנו וימנע מאיתנו ליפול לבורות חשוכים. אך אל לנו לקחת את הטנטרה ולסרס אותה ולמנוע ממנה ליצור את התדר הטהור ביותר שקיים ע"י חוקים וחוזים. נשמור על האפשרות שהכלי היחודי הזה נותן ע"י כך שנהיה ערים כל הזמן ולא ניגרר לאן שאנחנו לא רוצים,עם אנשים לא נכונים ולא מפותחים.מקוה שעניתי להתחלת הדרך, ושהמשך הדרך יהיה המשך מצמיח ומופלא! באהבה טארה טנטרה

אני כל כך מסכימה אבל

מה את אומרת על זה ? ומה קורה אם מישהי באה לסדנה ושם מגלה אתה גברים שבאו ממניעים אחרים לא קדושים וטהורים ולא מתוך אהבה? זו לא טנטרה, אבל שם זה קרה ... אני חושבת שכללי האתיקה מטרתם למנוע שזה יקרה

כללי אטיקה לשם מניעה

אהובה יש תמיד את האפשרות לזהות את זה ולהגיד שזה לא מתאים לי ושאני במשחק הזה לא משחקת!

KingLion

New member
אני כל כך מסכימה

בכל שלב אפשר היה לעצור.ויכול להיות שלבחורה המדוברת היה טוב ונעים. ומהצד לך נראו הדברים אחרת. אנו לומדים בטנטרה מה טוב לנו איך טוב לנו ולהגיד כן ואיך ולהגיד לא- ואיך כן. ו אז לא צריך חוקים ....

../images/Emo20.gifאנחנו איתך בהחלט

אצל חלק גדול ממנחי הטנטרה ואנו ביניהם, הדעה הרווחת הינה כשלך. טנטרה הינה דרך חיים שאונה עוסקת במוסר ודרכה לפרוץ גבולות ומחסומים, דרכה לחיות חופש, דרכה לאהוב ולהתמקד בטוב, בחיובי ובאמירת ה"כן", טנטרה אינה מתנהלת מתוך פחד, ואם אדם באמת חי טנטרה ומתנהל על פי עקרונותיה ודרכה באמונה, בהכרח הוא לא יפגע באיש. זה הרעיון המרכזי שניסינו להעביר באמצעות המסר של מעגל מנחי הטנטרה. חבל לנו שרפיק לא הסכים לקרוא את המסר במלואו. אנו בטוחים שרבים מבאי הכנס קראו את המסר שהוצג על גבי פלקטים, אבל אנחנו מאמינים שבהחלט היה מקום לקרוא את המסר במלואו בעת הדיון בפאנל, ולאפשר לציבור המשתתפים בדיון להביע את דעתם. היינו שמחים להגיב עוד יותר בפרוטרוט לשרשור הרציני והמעמיק הזה, לצרף עוד עומק, עוד דיעות והתייחסויות למקרים ספציציים שארעו, אבל... עכשיו הכרכרה שלנו כבר הפכה לדלעת, הסוסים לעכברים, ונשארה לנו איזו נעל נייק מסריחה על המדרגות בכניסה. אנחנו מעבירים בזורבה שתי סדנאות ומעגלי גברים ונשים, (שהולכים להיות משהו פיצוץ סוף הדרך...
) המוזיקה עדיין לא מוכנה, הדיסקים לא צרובים, ואנחנו מחר ב 10 בבוקר כבר יוצאים לדרך. אז, צ'מרו על הגחלילית והמשיכו בשרשור המעניין הזה. דרך אגב, הזמנו את רפיק לקרוא את התגובות לכנס בפורום, אבל הוא גם מעביר פעילויות בזורבה, ואין לנו מושג אם יש לו גישה למיילים ולאינטרנט. אם לא - נמתין שיחזור.
|נמסטה|

טנטרה דרך חיים שאינה עוסקת במוסר

בן ואפרת יקרים! אהבתי את מה שכתבתם לגבי מה זה טנטרה עבורכם ובראייתכם, זה נתן לי הרגשה שיש מי שישמור על התדר המדוייק והנכון. האתגר כעת להעביר אתז הלאה ולהראות את זה כך לאנשים שטומים את זה לראשונה שיקבלו את הדבר הטהור והיפה הזה. ומי שכבר התנשא ומצוי בטנטרה שיהיה במקום של ערות הקשבה ואהבה. מה שנקרא "no mind" בלי אגו. שולחת לכם אור ואהבה טארה טנטרה

למעלה