כנס הליכוד בגבעת שמואל
הי חזרתי כרגע מהכנס (כמובן שפגשתי את החברים מהזכות להורות) ראש הממשלה ואהוד אולמרט היו כמובן בלתי נגישים. אך למזלנו (
) הצלחתנו לתפוס שלושה אחרים. משיחה של מספר דקות (לא מעטות) שהצלחתי לתפוס עם גדעון סער (מרכז הקואליציה) היו לא קלות אבל בסופו של דבר היה הישג קטנטן. גדעוןרשם לנו את שם וטלפון העוזרת שלו וסיכמנו על המשך טיפול בנושא. מאוד יכול להיות שעשה זאת פשוט על מנת לנפנף אותנו בעדינות. מה כדאי לעשות ? ראו את דעתי בהמשך. חברים ב"זכות להורות" תפסו את של החקלאות ישראל כץ ןלאה נס - ואני בטוח שיעדכנו בהמשך, אח"כ "השתלבו" (במובן החיובי) ועזרו בלחץ להוציא משהו מגדעון סער. ישר בהתחלה הוא אמר שביבי כבר הבטיח שטיפולים לילד ראשון זה ללא הגבלה והוא מאמין שזה מה שיהיה.(אני לא הייתי סומך על זה) לגבי ילד שני לא ידע כל כך מה עמדת האוצר. אח"כ הוסיף ואמר כי איו אנו יכולים לטעון לשלילת הזכות להורות שהרי ילד ראשון ממומן ובתשובה לשאלתי אמר שלדעתו הקיצוץ לגיטמי. לא, לא צריך לכעוס עליו. זה תשובה ענינית. ברגע שהתחלתי ללחוץ עם הנקודה של כמות האנשים, מרכזיות הנושא בסדר יומם, יכולת העשיה שלהם, לטוב(תו) או לרע(תו), משהו זז. לבסוף אמר שהוא מוכן לשמוע וללמוד את הנושא ואם ישתכנע שאנו צודקים (כמובן שקצת הון פוליטי לא היה מזיק שיצא לו מזה - זה הרושם שלי - כמובן שהוא ישר אמר שאין דבר מעבר לעובדות) יתמוך בנו. מתוקף תפקידו לדעתי יש ערך מוסף בתמיכתו. לדעתי לפנות ככה סתם לעוזרת מיותר. צריך קודם קצת הכנה, למשל כמה מאות מכתבים (fax, email או מכתב רגיל) של אנשים שיגיעו בימים אל שלחנו ואולי לכל חברי הממשלה ויכינו את הקרקע לשיחה. (אפשר לפנות לכל אחד מהאנשים בעצומה ולבקש שישלח email אפשר גם לבקש בעבודה) לדוגמא אם יגיעו אלף מכתבים, שמודים לו על שהוא מוכן להקדיש מזמנו לנושא, ואנו מצפים לשמוע את קולו בהקדם (ואם 10 יהיו מחברי מרכז ליכוד, אז בכלל הצלחנו) נראה לי שהסיכוי לפגישה ולפגישה אפקטיבית גבוהים הרבה יותר. חשוב לדעתי שהמסר במכתבים יהיה אחיד, ולכן כדאי שיהיה מכתב בסיסי שממנו כל אחד יגזור - ויכניס את פרטיו האישיים.( אם יוחלט שמכתב זה האמצעי היעיל) אני מבקש ממי שמוכן להיות חלק בעשיה הדי פשוטה לשרשר או לשלוח מסר. גיא.
הי חזרתי כרגע מהכנס (כמובן שפגשתי את החברים מהזכות להורות) ראש הממשלה ואהוד אולמרט היו כמובן בלתי נגישים. אך למזלנו (