כנס הסברה בנושא מיצוי זכויות ניצולי שואה

bensha1

New member
כנס הסברה בנושא מיצוי זכויות ניצולי שואה

היום נערך הכנס בבית ווהלין בגבעתיים. הכנס אורגן ע"י מרכז האירגונים של ניצולי השואה בשיתוף התאחדות עולי יוגוסלביה. בכנס שמענו הרצאה מלווה בשיקופיות שהציגה ופירטה את מלוא הזכויות של ניצולי השואה, זכויות "ישנות" שפשוט נשכחו ו/או לא היו מוכרות וגם זכויות חדשות בגין חוקים חדשים ופסיקות של בתי משפט. מי שהגיע רק הרוויח! את הכנס נעלה תוכנית אומנותית. משה פארידי ולהקתו הופיעו, נגנו ומשה שר שירים יוגוסלביים מארצות יוגוסלביה השונות ובסוף מספר שירים בלאדינו שהיו מקובלים או נכתבו ע"י יהודי בוסניה ואחרים. ההופעה סחפה את הקהל אשר השתתף באופן פעיל ושר ביחד עם משה גם ביוגוסלבית וגם בסרבית. יש לציין ולהלל את להקתו שכל אחד מהם היה 10! בסוף ההופעה נגשו מספר אנשים לבמה לברך את הלהלקה ולשאול עליהם. אני בטוח שכולם היו רוצים עוד! אנו נעשה מאמצים לשלב אותם שוב בארועים שלנו. אני מזמין את כולם שוב, לבוא ולהצטרף להתאחדות, רק בעזרתכם נוכל לעשות הרבה.

מצטרפת לכל מה שמיקי כתב ! רגש אותי לראות

מפגשים בין אנשים שממזמן לא נפגשו .... אני אישית הפגשתי בין 4 בני משפחה שלי ששנים לא נפגשו. שתי קרובות שלי ,ממשפחת STERN ועוד שני קרובים ממשפחת BERGER ( כשאחד מהם הוא קרוב כפול גם ברגר וגם שטרן ... ) כמו כן היה נחמד לפגוש חברים של אמא שלי .... אנשים שהם חלק מילדותי !

bensha1

New member
עונג הוא לי לציין שחבורה של אנשים

חברו יחד להצלחת הכנס. זה מתחיל מחברת ההפקות שעזרה לאורך כל הדרך. ממשיך בשלושה אנשים טובים שהסכימו להיות "אחראי אוטובוס" לאוטובוסים שיצאו מנהריה, ירושלים ובאר שבע. ממשיך בגב' מרים אביעזר שתרמה הרבה מזמנה ומהידע שלה ולבסוף בשתי עלמות החן, מירי ולילי שבלעדיהן כלום לא היה קורה!

faridi

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo45.gifגם אני חידשתי את החברות

ויש על כלנו להתפקד על מנת לתת כחות (תרתי משמע) לבנשה שימשיך להפוך את ההתאחדות לתנועה, בנוסף לעמותה. אולי אני טועה, אבל ההתאחדות כיום יותר מורגשת מבעבר. וזאת אודות לאותם חדורי מוטיבציה כדגמת היו"ר הנבחר,מירי, לילי ועוד דמויות נפלאות שאני מתנצל אם שכחתי. היה לי את העונג להופיע בפני קהל כזה נפלא שעשה מאמצים להגיע למרות המזג אוויר. כמו שהספקתי להכיר את הקהל של ההתאחדות, הם ממש מתורבתים בכך שהם יושבים ומקשיבים. אני רגיל יותר למנטליות אחרת בה הקהל משתולל משמחה. אבל בגדול, הקהל הזה היה מאד יקר לכלנו. תודה רבה למיקי על הכל !

למעלה