כנס טנטרה בבית אורן

stasrud

New member
כנס טנטרה בבית אורן

שלום שלום, כודם כל סחתיין על הפורום ואחלה אנשים! ולעניין: אני וחברתי (25/24) רוצים לנסוע לכנס, ואם מישהו היה בכנסים הקודמים שם, אז יש לי כמה שאלות: מה בדיוק הולך שם? מה עומק הסדנאות, האם יש עירום מלא? מה הגלאים שם, האם יש אנשים בגילינו? איך החדרים? לפי מה שהבנתי הארוחות לא כלולות במחיר (נכון?) אז כמה בערך עולה כל ארוחה? ספרו כמה שיותר... תודה רבה רבה מראש. [email protected]

Toxic Blood

New member
לינק שמאוד יעזור...

שלום לך... אני חדש פה אז אם תוכל לכתוב את שמך הפרטי אשמח מאוד, אני דור :) מצאתי בשבילך לינק שאולי יעזור אם אין לך אותו- כולל לוח זמנים ומחירים: http://www.omcenter.co.il/Default.aspx?tabid=348
אופטימיות ואושר דור

../images/Emo9.gifמוטב מאוחר מאשר אף פעם...

נו טוב... המנהלים קצת עסוקים, ולא תמיד יש מי שישמור על הגחלת...
תודה על המחמאות, ולכם צמד חמד, כל הכבוד. נפלא שאתם מתעניינים להחשף לנושא הנפלא הזה בגילכם, באמת נהדר. אז....
מה בדיוק הולך שם? תלוי מי מספר את זה... עבורנו? מפגש חברים מדהים, פסטיבל של אהבה וחופש, מוזיקה, תנועה, מגע, סדנאות כאלו ואחרות, שביל מלאכים... כיף אמיתי
מה עומק הסדנאות, האם יש עירום מלא? העומק
...תלוי בתנוחה...
טוב, ברצינות, יש סדנאות עמוקות יותר, עמוקות פחות, תלוי בנושא, תלוי במנחה, ישנן בהחלט סדנאות שכוללות עירום מלא, ישנן כאלו שלא, ובד"כ מצויין במדריך הפעילויות אם הפעילות כוללת עירום ואם היא נועזת. (שני נושאים נפרדים).
מה הגלאים שם, האם יש אנשים בגילינו? בהחלט ישנם, אך הרוב הממוצע נע בסביבות ה 35-45
איך החדרים? וואללה לא יודעים. אנחנו בד"כ באוהל, אבל ביקרנו בחדרים אצל חברים והם סבבה. אחלה אמבטיות, מיזוג, כל מה שצריך. אפילו קומקום חשמלי וכאלה...
לפי מה שהבנתי הארוחות לא כלולות במחיר (נכון?) אז כמה בערך עולה כל ארוחה? נכון. ארוחות (אם אנחנו זוכרים נכון, ולא שינו את המחירים), בד"כ 25 ש"ח לארוחה עיקרית (צהרים וערב) תבואו, יהיה סבבה, ותשאלו מי זה בן ואפרת, ןתבואו לקבל

שאלות נוספות

הי, אני אמנם בגיל אחר לגמרי מהשואל המקורי אבל אני מצטרפת לשאלה, הייתי בעבר בפסטיבלים אחרים דוגמת סגול, ובדרך כלל אנחנו מגיעים עם אוהל וישנים בקמפינג, למרות שאנחנו מבוגרים, הכל כל כך מסודר שאין שום בעיה להתארגן עם אוהל ומזרונים נוחים, ולהשאיר הכל פתוח כל היום כשאנחנו בסדנאות כי אף אחד לא נוגע. מהאתר של כנס הטנטרה אי אפשר להבין אם גם שם זה אופי דומה לסגול - אם יש אתר קמפינג מסודר, מקלחות ואווירה שמאפשרת לאנשים להאגיש חופשי ולזרום עם הכנס והסדנאות. שאלה נוספת היא לגבי הסדנאות עצמן, הייתי בסדנת טנטרה קצרה (יותר הדגמה) שמאד ריתקה אותי וגרמה לחשק לטעום עוד, אבל מהתיאורים הלקוניים באתר הכנס קשה מאד להבין לאן כדאי ללכת, אשמח להמלצות למתחילים. ושאלה אחרונה שנשמעת טפשית - בכל התמונות של הסדנאות וגם באותה אחת שאני הייתי בה, יושבים בישיבה מזרחית זה מול זה (או האשה על הגבר) - מה עושים אנשים שכבר קשה להם לשבת שעות בישיבה מזרחית על מחצלת. אין אהבה? אשמח מאד אם כל הותיקים והמנוסים בתחום יסייעו להבין יותר ולקבל את ההחלטה אם באמת המקום מתאים ל"ירוקים" כמונו

נשתדל לענות בדיוק - ככל שרק ניתן...

אוקיי, לגבי נושא הקמפינג... ...קצת עקב אכילס. אתר הקמת האהלים נמצא בשטח אדמה עם 3-4 עצי אורן. במתחם האהלים עצמו ישנם שני תאי שירותים, ברזיה עם מספר עמדות, ומקלחת שדה עם מחיצות בד. המתחם גובל בבריכת השחייה. בשטח הבריכה ישנן מקלחות במבנה. בזמן הפסטיבל רוב היום אין מים חמים. דרך אגב, היום נודע לנו שגובים 50ש"ח מעבר למחיר הכרטיס עבור הקמת אוהל. עם כל אלו - האווירה תמיד נפלאה ומדהימה! אחלה אנשים, ו...כן, גם כאן בהחלט תוכלו להשאיר הכל באוהל בבטחה. מרחק ההליכה מהמאהל אל
העניינים הינו קצר יחסית. לגבי אל מי ללכת ולאיזו פעילות - קודם כל, תלוי מאד מה הכיוון שלך. מה מושך אותך? מה הגבולות שלך? מה היית רוצה לחוות? גם לגבי המנחים השונים, שוב, כל אחד והסגנון שלו, והגבולות שלו וכו'. מה שהיינו ממליצים לך באופן אישי, זה פשוט לגשת אלינו בתחילת הכנס (ואם את לא יודעת איך אנחנו נראים, כנסי לאתר שלנו), להכיר, לפטפט ולהתייעץ על המקום. הרבה יותר יעיל לעשות את זה באופן אישי. לגבי נושא הישיבה - בחלק גדול מהסדנאות, הישיבה אינה ארוכה. מעבר לכך, אנחנו בהחלט ממליצים לך להביא איתך כרית מדיטציה (או סתם כרית נוחה, שטוחה ולא רכה מידי) שתסייע לך להתגבר על נושא הישיבה. דרך אגב, לחלק מהסדנאות גם מבקשים להביא סדין, אז כדאי לקחת סדין יחיד עודף. ואם את בכלל רוצה לפנק את עצמך בהחלט מוחלט ביותר, קני לך "כסא הודיה" - זה כסא מדיטציה סוף הדרך!!! אמנם לא זול - 160ש"ח, אבל שווה כל גרוש. מתקפל, קל לשאת אותו, ויושבים על הרצפה עם משענת סבבה. תבדקי באתר של הודייה. מתאים, מתאים... תבואו. יהיה כיף...

תודה רבה ו ..

הכיוון שמעניין אותי הוא שיפור של הזוגיות הקיימת מצד אחד ועבודה על מגע, עיסוי , חיבוק ועוד מצד שני, בתור פעם ראשונה אני בטח אהיה קצת נבוכה מעירום פומבי, אבל מכיוון שבעברי הרחוק כשנראיתי יותר טוב הסתובבתי בחופים חופשיים, ומכיוון שלמדתי עיסוי שזה אומר שאת כמעט ערומה סבתם איזה חדר כיתה שכל אחד יכול להכנס, אז אני מניחה שאתגבר די מהר. אני מודה על האפשרות להתייעץ, השאלה היא אם לגבי סדנאות שרשום שצריך להרשם מראש, זה אומר לפני הכנס או שעדיין יש מקום בזמן הכנס עצמו, ולגבי השיבה המזרחית: בסגול אני באמת מסתובבת כל הזמן עם כרית ולפעמים עם כסא מתקפל, הבעיה היא שגם לפי התמונות וגם בסדנה שהייתי בן הזוג היה צריך לשבת ישיבה מזרחית כשאני עליו ועם הפנים אליו, וזה היה חלק מהותי מהסדנה. והאמת שזה קשה לו מאד - ופה אני לא רואה איך הכסא עוזר

מה תודה../images/Emo35.gif תתפשטי... ../images/Emo6.gif

...משפט שגור אצלנו. לחלק גדול מהסדנאות אכן נרשמים מראש על דף שתולים על דלת האולם, ואכן, בחלק מהסדנאות, אלו הפופולריות שנערכות באולמות הקטנים (והקטנים מאד) נותרים בד"כ מספר לא מבוטל של מאוכזבים, לכן כדאי להגיע מספיק מוקדם . לגבי העירום - קודם כל, הוא לא חובה. כל אחד נוהג ע"פ הרגשתו. שנית, תשכחי את עברך הרחוק. חלק מהיופי שיש עם העבודה בעירום כאן, הוא להפנים לעומק, שאת מה שאת, איך שאת, ושהגוף שלך יפה ומקובל כפי שהוא, ולא בר השוואה לאיזה איידול. לגבי הישיבה - שכחי מהתמונות. זה ממש לא חלק מהותי כשבת הזוג יושבת על בן זוגה. האמת היא אפילו, שעושים את זה יחסית מעט, ובכל מקרה, נוכל להראות לכם תנוחה טנטרית אלטרנטיבית לישיבה הזו (שנקראת שיווה שאקטי או יאב-יאם) שנוחה יותר לאנשים שקשה להם איתה.

אוי

אני מאד גרועה בקטע של לרוץ להירשם על פתק שנתלה רק ברגע האחרון, קיויתי שתהיה דרך מסודרת להרשמה באמת בסגולים האחרונים מאד השתפרו בנושא הזה - לפני כן היו לנו מקרים שממש באנו בשביל פעילות מסויימת, אבל היינו בסדנה קודמת או בים או באוכל, ואז כשבאנו זמן סביר לפני הסדנה כבר היה אי אפשר להכנס. לי דבר כזה יכול להרוס את היום. בכל אופן נשמע לי שהשנה אני באמת אגיע לכנס, אם אצליח לפנות מעלי כל מיני אילוצים משפחתיים שצצים לכיוון התאריך הזה כל הזמן, מקווה שאני אצליח להכנס לסדנאות של העיסוי, בשאר הדברים עדיין לא ברור לי בדיוק לאן אני רוצה להכנס, יותר ברור לי לאן לא - סרטים והרקדות זה לא הקטע שלי ועוד שאלה: בסגול כשלא נכנסים לסדנאות יש ים ויש אווירה נעימה של סתם להיות. בבית אורן אין ים ואני מניחה שלבריכה זה קר מדי, אז נראה די חשוב שיהיו פינות התרגעות או פעילות לא פורמלית - יש דבר כזה?

" לי דבר כזה יכול להרוס את היום"

נהדר. הנה איפה את כבר יכולה להתחיל לתרגל את הטנטרה... למה זה הורס לך את היום
כי את ב Attachment לנושא. אם תקחי את זה כשיעור ל Non-Attachment, אם תקחי את זה כשיעור בקבלה, לקבל כל דבר כפי שהוא נכנס לחייך, לזרום איתו, למצוא בו הזדמנות למשהו טוב, אפילו להפוך אותו לעליית מדרגה. הנה לך, שיעור טנטרה חינם מלא להצליח להכנס לסדנת טנטרה. קאפיש? טנטרה, זה לא בהכרח להיות בסדנא וללמוד עיסוי או נשימות, או אולי אף משהו יותר נועז, (למרות שזה כיף לא נורמלי), טנטרה זו דרך חיים
ואם לא תצליחי במקרה להכנס לאיזו סדנה, בהחלט יהיה לך איפה להיות, ועם מי להיות, והכל תלוי בך, כמה תיפתחי לאנשים, מה יתאים לך... והבריכה דרך אגב, לא בהכרח קרה מידי, כי הפעילות היא כל היום, לא רק בערב.

קופצת למים

טוב, החלטתי החלטה אמיצה שאני מתעלמת מהמשפחה משני הכיוונים (הורים וילדים) ולוקחת את הזמן לעצמנו, בן זוגי שאל מה כל כך דחוף לי ללכת לטנטרה, אבל כל זמן שמותר לגעת הוא מוכן להתנסות, אז מחר אני ארשם ואצעד את הצעד הראשון לטעום את התחום שכל כך מסקרן אותי כבר זמן רב, עוד לא החלטתי אם ללכת הפעם על הפינוק האולטימטיבי של החדר, או להיות באוהל, ובלי עוד שאלה אי אפשר : טנטרה יוגה קשור לקונדליני יוגה או שזה בכלל משהו אחר?

טנטרה יוגה...

קודם כל - Well Done קונדליני יוגה הוא נגזרת של הטנטרה יוגה, ושניהם בפוקוס על תרגולים גופניים שמתמקדים במערכת הצ'אקרות ותפקוד הגוף בהקשר הטנטרי. יש שהעירו על כך שטנטרה ויוגה הן בעצם מנוגדות בהשקפתן, ולמרות שהיוגה נחשבת באופן מסורתי כהתפתלות מאוחרת של הטנטרה, הם מוצאים בכך עניין להתחבט בו, אבל זה לא להרגע. בטח לא כשבשעה 01:00 אנחנו עוד בודקים אם לא חסר כלום ברשימת הקניות לסופר... לילה טוב

מרתק

אשמח לשמוע יותר כשנסיים כולנו עם הסקס של יום שישי (סידורים קניות ספונג'ה) אני עוסקת ביוגה מהכיוון היותר רך וזורם שלה, אבל נחשפתי מעט לקונדליני, והייתי שמחה לשמוע יותר על ההבדלים וגם על המשפט שטנטרה ויוגה מונגדות בהשקפה

ונשכרתי בעוד משהו לגבי הקמפינג

בסגול האחרון אנחנו נרטבנו עד לשד עצמותינו מהגשם שתפס באמצע הפסטיבל, אז מכיוון שזה ממש על החוף הצלחנו איכשהו להתייבש ולהתארגן, נתקלתם בעניין הזה בשנה שעברה?

וואללה, איזה גשם היה אז... |ברק|

כנס הטנטרה נערך מעט מוקדם יותר מסגול, ולכן יש יותר סיכויים שלא ירד גשם. בנוסף - בניגוד לסגול, כאן יש הרבה מבנים. אולמות הפעילות הם במבנים, איזור האוכל, ויהיה קל יותר להתארגן, להתייבש וכו' (רק שהאוהלים ישחו בבוץ, אבל הכל חוויות, לא
)

זהו זה ../images/Emo23.gif נרשמתי ומצפה בכליון עיניים ../images/Emo23.gif

רק שניסיתי בהזדמנות זאת לפנק עצמי עד הסוף ולרכוש לעצמי כסא הודיה - התאכזבתי לשמוע שאין אופציה לרכוש מרחוק, לתל אביב אני כמובן לא אסע במיוחד ... אז נסתדר באמצעים הרגילים שלנו - כריות רגילות מהמיטה התגלו כהכי אפקטיביות בנושא ישיבה ממושכת על מחצלות, ובתקוה שנמעט בישיבות ממושכות ונרבה בדברים יותר כיפיים, מקווה שהחופשה שפירגנתי לנו תתגלה כמהנה כפי שמשתמע מהתוכניה, להתראות שם

למעלה