כנס להוזלת מחיר המסע לפולין

גן חיות

New member
כנס להוזלת מחיר המסע לפולין

הנכם מוזמנים לכנס שמהווה חלק מהמאבק להוזלת מחיר המסע של בני הנוער לפולין. אנחנו לא נכנסים לויכוח האם יש או אין צורך במסע. אנו טוענים שברגע שמשרד החינוך מכשיר מדריכים ומעודד תלמידים לצאת, והיציאה במסגרת בית-הספר, האפשרות לצאת צריכה להיות פתוחה לכל תלמיד שנמצא מתאים ומעוניין לצאת. בפועל, היום, רק תלמידים שהוריהם עשירים יכולים לצאת למסע

חלק מחברי הפורום נגד המסעות לפולין

אני עוד לא הייתי בפולין. אינני מבינה מדוע עלינו לממן: א. מסע לפולין האנטישמית - פרנסה לפולנים? ב. פרנסה לכל מערך החברות והאנשים שמתפרנסים מהמסעות לפולין? ג. לשלוח ילדים לא בשלים למסע נפשי מפרך. אני בעד סיור מודרך ב"יד ושם" בתיכון, ויציאה למשלחת לפולין רק ע"י חיילים/סטודנטים שרוצים במסע לפולין תוך סיבסוד של המדינה.

גן חיות

New member
אנחנו לא דנים בנושא "האם צריך"

יש הרבה צדק בדבריך. אבל אנחנו לא דנים בשאלה של האם צריך מסע לפולין? אנחנו חושבים, שאם משרד החינוך ובתי הספר מעודדים את המסעות האלו - בהנחה שזה חשוב ובהנחה שזה תורם משהו להבנת הילדים - זה אמור להיות אפשרות בפני כל התלמידים, על פי קריטריונים של בשלות, רצינית וכו' ולא לפי הקריטריון היחיד שקובע היום - האם יש להוריו כסף. אחת הטענות - שאם הסינון יהיה על-פי קריטיונים של רצינות ובשלות ומוכנות- יהיה רציני יותר. בנוסף, אנחנו בעד קיצור המסע, ועוד שינויים כדי להוזיל את מחירו.

deebeebee

New member
אנחנו כן דנים בנושא "אם צריך"

כי אם אנחנו סוברים ש"לא צריך" ןמתנגדים למסעות אלה, אנחנו גם לא תומכים בכנס כזה. זה שמשרד החינוך ובתי הספר מעודדים את המסעות האלו אין זה אומר שהם תורמים להבנת הילדים............

מאחל שתצליחו

לפי דעתי ההוזלה צריכה להיות שהורדת כל המיסים לטובת נושא זה. הכוונה שהספקים לא צריכים להפסיד. אבל המדינה צריכה לוותר על ההכנסות ממסעות אלה. שלשה מילדי כבר נסעו לפני הרבה שנים. (שילמתי מחיר מלא + "ביזבוזים") הבת לא רצתה מסיבות ריגשיות (היא שמעה הרבה סיפורים מסבתא ז"ל שהיתה נצולת שואה). הבן הקטו מתעקש לא להצטרף למסע פולין מתוך סיבות אידיולוגית (הסיבה לא עוזבים את הארץ למטרות אלה). אני נסעתי לפני 12 שנה עם משלחת מבוגרים. מסע שלי לפולין הדליק לי את הפיוז להתעסק בנושא. אפילו שספגתי "שואה" בתור דור שני.

ישרון

New member
מי שחושב שזה הכרחי שילך לעבוד

יש בנימצא המון מקומות עבודה שהילדים יצאו לעבוד ולהרוויח את הכסף אותו הם דורשים מהמדינה אני סבור שעמותת ידיד עושה עול לבני הנוער ומנציחה את שיטת "מגיע לי" לא ברור לי כיצד ילדי היצליחו לצאת למסע על חשבונם וילדים אחרים העסוקים כניראה כל חייהם בטיולי קניונים וביזבוז כספים ניתלים ב"מיסכנותם" ובאים בדרישות חצופות של מגיע לי . רבותי לא יתכן שילד המחזיק במכשיר טלפון סלולארי העולה להוריו לפחות 50 דולאר בחודש לפני שיחות יתבע הנחה מהמדינה לנסיעה לחו"ל

למעלה