כנס עולמות 2005

Justin Angel

New member
כנס עולמות 2005

במהלך פסח הקרוב יתקיים בין ה26 ל-28 באפריל כנס עולמות - מיתולוגיה. מצ"ב רשימת האירועים אשר לעניות דעתי יעניינו את תושבי הפורום ומצ"ב התוכניה שלי לכנס.

Justin Angel

New member
26 לאפריל

26 לאפריל סרט תיעודי: פיות וסיפורים אחרים (גרמניה - איסלנד, 2004) Fairies and other Tales אגדה דוקומנטרית בימוי: דורט'ה היקלברג. 14:00 סינמטק 1 "הם גרים בסלעים, כך אומרים. הם אינם רוצים שיטרידום, כך אומרים". הבמאית דורט'ה והצלמת קטינקה יוצאות למסע באיסלנד לחפש את האלפים הנחבאים. מסע מוזר תחת הזוהר הצפוני, שבמהלכו עולה אצל הצוות התחושה, שהאיסלנדים מסתירים מהן דברים. ולמה לעזאזל כל חומר הגלם נהרס? סרט תיעודי משעשע על האמונה בפיות בצפון הרחוק ועל במאית שלא מוכנה לוותר. לאחר הסרט יוקרן סרטון "מאחורי הקלעים" קצר. (90 דקות, כתוביות לאנגלית) הרצאה: "המבינוגיון" והמיתולוגיה הוולשית: קולוואך, אולוון והמחזוריות שבטבע. 16:00 סינמטק 1 מרצה: דר' דניאלה גורביץ', חוקרת פולקלור ומיתוסים בספרות ימי הביניים, המחלקה לספרות משווה, אוניברסיטת בר אילן לבני ווילס בראשית ימי הביניים (מאה 4-5) היתה מסורת ששילבה בין ספרות קדומה לבין אירועים היסטוריים וערכי מוסר חברתי-קלטי. עצוב להודות אך בעוד שהמיתולוגיה האירית הותירה אחריה מסורת ושפע של סיפורים עממיים שנותרו בידינו, הרי שמן הפולקלור הוולשי, קובץ המבינוגי הוא העדות היחידה שנותרה. ההרצאה תעסוק בעולמם המופלא של המבינוגי והמיתולוגיה הוולשית הרצאה: פנטסיה במיתולוגיה ההודית מרצה : ד"ר דני רווה 15:00 אשכול פיס: חדר הרצאות ההרצאה תתמקד באוסף הסיפורים המיתולוגי "ים הסיפורים", ובאפוס ההודי הנודע מהאבראטה. תוך כדי מבט על הסיפורים, נבחן כיצד נוצרת הפנטזיה במיתולוגיה ההודית. נאוסיקה מעמק הרוח יפאן, 1984, 118 דקות, אנגלית ללא תרגום במאי: הייאו מיאזאקי 19:40 סינמטק 1 לאחר חורבן העולם בשואה גרעינית ואקולוגית, מכסה את מרבית שטחו יער רעיל, המאכלס בתוכו חרקי-ענק, ומזהם את האטמוספרה. על הטריטוריות שנותרו ראויות למחייה מתנהלת מלחמה אכזרית, בהנהגתה של המצביאה קושנה מהממלכה טולמקיה. הנסיכה נאוסיקה, מדענית אידיאליסטית מהקהילה השלווה "עמק הרוח" יודעת כי המלחמה מבשרת חורבן מחודש של העולם – אך האם היא תצליח להביא לקץ האלימות לפני שחורבן זה יגיע? הרצאה והקרנת הסרט "נאוסיקה מעמק הרוח" הרצאה: לוחמות ומשכינות שלום – נשים בסרטיו של הייאו מיאזאקי מרצה: רז גרינברג 19:40 סינמטק 1 ההרצאה בוחנת את דמותה של גיבורת הסרט "נאוסיקה מעמק הרוח" כאידיאל שמולו עוצבו יתר הדמויות הנשיות בסרטיו המאוחרים יותר של מיאזאקי, ומנסה לענות על השאלה מדוע בסרטיו של הבמאי רק נשים יכולות להציל את העולם. הרצאה: Satanistic ritual abuse , התעללות על רקע שייכות לכת השטן, מציאות או מיתוס מודרני? מרצה : גיא בקר 21:00 אשכול פיס: חדר הרצאות ההרצאה תעסוק בנושא כת השטן והתעללות על רקע שטני במבט רב תחומי, תסקר בקצרה את ההיסטוריה של האשמות בהתארגנויות שטניות וניצול שטני, תתואר התופעה במאה ה-20 על היבטיה השונים ובהמשך יערך דיון בסוגיות שונות מתחום הפסיכולוגיה, הקרימינולוגיה והסוציולוגיה שינסו להסביר את קיום התופעה, ואת סיבותיה (תתי-תרבויות נגד, תנועות קורבניות, היסטרית המונים, זיכרון שווא, האשמה חברתית). המשתתפים מתבקשים להשאיר את החתולים השחורים בבית.

Justin Angel

New member
27 באפריל

27 באפריל הרצאה: המיתוס: יצירתו של ה. פ. לאווקראפט מרצה : איתמר פארן 12:00 אשכול פיס: חדר הרצאות אחד הסופרים שהשפיעו ביותר על סוגת האימה הפנטסטית היה הסופר ה.פ. לאווקראפט. בהרצאה נסקור בקצרה את חייו של הסופר, ונדון בהרחבה ביצירתו העיקרית, המיתוס, על נציגיה הבולטים - קת'ולהו, נייארלחוטפ, יוג-סותות' שלא דלבר על ישויות אחרות. מובן שנדון גם בספרות מודרנית המתכתבת עם יצירתו. הרצאה: מיתולוגיה מצרית מרצה : דר' רחלי שלומי חן, אגיפטולוגית, עמיתת קרייטמן - המחלקה למקרא ולמזרח קדום, אונ' בן גוריון 14:00 סינמטק 2 ההרצאה תעסוק בסיפורי בריאה מצריים, במים הראשוניים ובגבעה הקמאית. נציג את משפחת האלים הראשונה ואת מיתוס המלוכה. כמו-כן, נדון בממלכתו של אוזיריס, היא עולם המתים, נצביע על הקשר בין זריחה ללידה מחדש ונספר על מסעו הלילי של אל-השמש ומלחמתו באפופיס. נדבר על קיום שלאחר המוות, על שדות הגֹמא, על משפט המתים, על גורל המתים המבורכים וגם על גורלם של הנידונים פרקים מהסדרה סיפורי עמים ( Jim Henson's The Storyteller : Greek Myths ) ההפקה היוקרתית של ערוץ 4 הבריטי בשיתוף עם ג'ים הנסון ("החבובות") ומיטב שחקני בריטניה. ההקרנה תלווה בהקדמה מאת אסף רזון 15:00 אשכול פיס: אודיטוריום דידאלוס ואיקארוס - Daedalus & Icarus המיתוס הקלאסי על האיש ששאף גבוה מדי מובא אל המסך בהפקה היוקרתית של ג'ים הנסון ("החבובות") עם: דרק ג'קובי , איאן האוקס . אורפיאוס ואוורידיקה - Orpheus & Eurydice המיתוס המפורסם על כוחה של האמנות ואהבה שגוברת על המוות אך לא על הסקרנות עם: ארט מאליק, ג'ינה בלמן סרט: Excalibur 16:00 סינמטק 1 [הערה ג'סטינית: מאוד מומלץ אם זה הסרט שאני חושב שזה] הרצאה: " זה מטוס...זה ציפור...זה אל הרעם " הרצאה: " זה מטוס...זה ציפור...זה אל הרעם " מרצה : אלון רוס, אספן קומיקס כבד, ממקימי עמותת אוק"י 16:00 אשכול פיס: חדר הרצאות הרבה לפני סופרמן וקפטן אמריקה, הם היו הסופר גיבורים שאנשים חלמו עליהם. גם בימינו הם ממשיכים להציל את העולם, הרבה אחרי שהמיתוסים עליהם נבנו הפכו לנושאי מחקר וארכיאולוגיה . מיתולוגיות העולם השונות הפכו לחלק בילתי נפרד מעולם גיבורי הקומיקס של ימינו . רקע, הופעות, והשוואות למקור המיתולוגי בסקירה על עולם האלים העתיק של הקומיקס האמריקאי המודרני. הרצאה: ההיסטוריה של התרקוחה - מכשפות רעלים ומורעלים הרצאה: ההיסטוריה של התרקוחה - מכשפות רעלים ומורעלים מרצה: דר' רז דקל, רופא וחוקר היסטוריה רפואית, בדרך לפרויקט ההרעלה הראשון שלו (מועמדים לסדנה יתקבלו בברכה) 18:00 סינמטק 1 ההיסטוריה של החברה והתרבות האנושית כפי שהיא משתקפת בכימיקלים שמטרתם להרע. שחיטת פרות קדושות וניתוץ מיתוסים על הרעלת הגוף והרעלת הנפש, רציחות פוליטיות ורציחות לצורך שעשוע (ועל המדע שיצא לנו מכל זה). הרצאה: מיתולוגיה יהודית הרצאה: מיתולוגיה יהודית מרצה: אילן אשכולי 22:00 אשכול פיס: חדר הרצאות בואו לשמוע סוף סוף מה באמת קרה בבריאת העולם, לשמוע על חייו ומותו של השד אשמדאי, ללמוד איך לעבוד על מלאך המוות וגם כמה טכניקות משוכללות על מנת להיפטר משדים לא רצויים. הרצאה שמסכמת את המיתולוגיה היהודית דרך ספרות הלכתית, אגדות וסיפורי עם.

Justin Angel

New member
אפריל, ה-28

אפריל, ה-28 הרצאה: בריאה, יצירה ותחייה במיתולוגיה היפנית מרצה: דר' אירית אברבוך 16:00 סינמטק 2 מדוע הסתתרה אלת השמש במערה? כיצד נוצרו בני האדם? מסע לתוך סיפורי המיתולוגיה היפנית, תוך כדי התבוננות על הקשר בינם לבין הדת העממית והפוליטיקה של יפן העתיקה . הרצאה: שחר של מיתוס חדש - Dawn מרצה: גירי ברנשטיין, יו"ר אוק"י [הערה ג'סטינית: ובן-אדם סבבה סה"כ] 16:00 אשכול פיס: אודיטוריום I am the godess of birth and rebirth, the godess that witches pray to. With her dying breath, bridget called me -- and i came here for you... you'll never be alone again... במילים אלו אוחזת אורורה, אלה בשר ודם, במכשפה האחרונה עלי אדמות ומבטיחה לה שלעולם לא תהיה לבד . DAWN - סיפורו של מיתוס מודרני המשלב בתוכו רבים מהמיתוסים העתיקים

Justin Angel

New member
התוכניה שלי

רצ"ב התוכניה שלי כדי שתוכלו לתכנן הגעה לאירועים שאני לא מגיע אליהם
26 באפריל 14:00-16:00 - סרט תיעודי: פיות וסיפורים אחרים 16:00-17:30 - הרצאה: "המבינוגיון" מבט על מיתולוגיה וולשית 17:30-19:30 - אירוע הפתיחה 20:00-23:00 - הרצאה: Satanic ritual abuse, התעללות על רקע שייכות לכת השטן, מציאות או מיתוס מודרני? 27 באפריל (יום חובה) 12:00-14:00 - פארסקייפ, שני ברקים והרצאה. (יש לציין כי לפי השם ליד ההרצאה נדמה לי כי מדובר במורגיין שלנו) 14:00-15:00 - הרצאה: מיתולוגיה מצרית 15:00-16:00 - סיפורי עמים יוונים, שני פרקים. 16:00-18:00 - סרט: Excalibur 18:00-19:00 - הרצאה: ההיסטוריה של התרקוחה - מכשפות רעלים ומורעלים 20:00-21:00 - הפקת מקור - שובו של סאורון. 22:00-24:00 - בבילון 5, שני פרקים כפולים. 24:00-1:00 - פרק של אנטרפרייז 1:00-3:00 - בבילון 5, סרט: In the begining. (חשוב לציין: Woo Hoo
) 28 לאפריל (אם אני לא אתמוטט מהיום הקודם) 14:00-16:00 - הרצאה, מאלים לשדונים במיתולוגיה האירית. 16:00-17:00 - הרצאה, בריאה, יצירה ותחייה במיתלוגיה היפנית 17:00-18:00 - הרצאה: מיתולוגית העתיד

מורגיין

New member
נכון! זאת אני!

כולם מוזמנים בחום להרצאה שלי! אני הולכת ל.... ארוע שלי כמובן (הקרנה של פארסקייפ הפיילוט+ עוד פרק והקדמה על הסדרה)... (וגם ההקרנה שאחרי של הפרק המצחיק+ הפספוסים שווה שווה בטירוף) את סיפורי עמים אני כנראה אפסיד (והייתי רוצה דוקא לראות את זה) הרצאה על שיקויים נשמע טוב בבילון 5- WWE לא מפספסת

למעלה